I- landsproblemen

vi har under dagen kommit fram till mina största I-landsproblem:

1. när jag möter någon så gör vinddraget att luggen delar sig. det har lett till att jag alltid går med ansiktet rakt riktat neråt. vääääldigt neråt, folk tror att jag är blygare än jag är

2. den viktigaste regeln i livet: killen måste vara längre. jag kom fram till det, ja. fick nästan en utskällning! :)


3. vinterjackor. ärmarna är så styva och stora att man inte får ner handen i godispåsen

önskelista, edited

två saker till:

1. mörkblått nagellack från O.P.I. , svindyrt och jättestort, och så sjukt snyggt!
jensine gillar blått

2. stor jättevarm, supervarm kofta från någonstans, jag kommer få kronisk förkylning annars

image246

Amanda / Eva Perón

image243
image244image245

slående lika?

kreativt

image238

igår, medans hela släkten var här, passade jag på att sy. jag fick lite hjälp av mormor, som blev helt nostalgisk, och jag tycker faktiskt vi lyckades riktigt bra! :)



min kjol, iaf ska det se ut som. jag har hatat modeteckning, det är assvårt att få det att se provsigt ut. idag kom karin och visade och ljuset i slutet av tunneln, akvarell! woho, det blev mycket lättare:)

det spårar ur

sitter på historian och ska skriva ett arbete om valfri kvinna. jag valde Eva Perón, och ingen visste vem det var.
(vart är världen på väg?)

iaf, jag har dragit ut massa fakta, men sitter nu istället och övar verbörjningar av spanska ord inför provet på fredag. och på engelskan satt jag också med de spanska verben.
jag gör egentligen allt annat än det jag borde

four red cars in a row = good day

ännu en bra dag, det har inte varit något som har grusat min väg idag.
visserligen försov jag mig, men var ultrasnabb och hann med allt ändå. textilen är roligare än någonsin, och jag har äntligen börjat på kjolen. hemma är det kalas, tårta, släkt och hela köret. det är också nice. sitter och bränner en CD åt precious, den lille, som fyller år. senare ska jag sy en kjol, jag hoppas den blir bra :)

A cold and frosty morning there's  not a lot to say
about the things caught in my mind
And I wanna be there when you hit the ground
So don't go away, say that you'll stay
Damn my situation and the games I have to play
with all the things caught in my mind
Me and you, whats going on?

(någonting är ganska fel, hur blev det så?)

"den som får lämna oss ikväll är........Daniel"

nej

jag är så fylld av frustration, bitterhet och ilska av flera olika anledningar att jag vet inte vart jag ska vända mig.
inte mest, men senast, över att jag helt tappat tilltron till folket.
tur att Daniel är för bra för idol, han kommer klara sig ändå

oförglömligt

you'll say, the world has come between us

hade sovmorgon idag, det var nalta härligt. klev upp tidigt och satt till och med och läste tidningen och surrade med mamma. det jobbiga var att bussen var asfull, och jag fick jätteont i ryggen av att jag satt som någon annan ryggradslös. stel, javisst.
nu är det engelska, men det blir inte så mycket engelska gjort. om en timme får jag mitt referat, och det bestämmer hur min helg bli. antingen blir det ett "hem för bearbetning för G" eller VG. G gills inte, det är som ett mellanting som inte räknas.

och helgen då?
det känns som att allt nuförtiden är tråkiga, kompisarna är tråkiga. och framförallt, jag är tråkig. mest av allt är Lögdeå tråkigt, jag tror jag är i någon kris.

kanske får vi sluta tidigare idag, troligtvis inte.

önskelista

på Amandas begäran: önskelista på bloggen, gu si smart!

1. Kenzo - Amour
2.  Paul Smith - Rose
3. Tröja- Lareodute
4. T-shirt - La redoute
5. Klänning - La redoute
6. Pengar till att själv köpa det som står på önskelistan :)

image216image217image218

äntligen sömn

imorgon har jag sovmorgon! (tack spanskalärare). äntligen 8 timmar sömn!
hoppas någon därhemma kan skjutsa in mig till 8,55-bussen, annars blir det 8,15. det duger det också.

åhhh

jag blir faktiskt lite ledsen över att bo i ingenstans ibland, igår grinade jag lite. jag kommer nog inte kunna jobba så mycket på Leos lekland, eftersom det knappt går några bussar. på morgonen, när jag börjar kl. 10, går bussarna kl. 5 och 10. och på kvällen, när jag slutar kl. 18 går bussarna kl. 18 och 22. och den första hinner jag inte med, så jag får isåfall vänta på bstn i 4 h.
det var nästan för bra för att vara sant.


"du luktar som en.. hårtork"

underbara kompimanger (?) man får ibland.
 
idag var vi (fousi, mandutt, jonna, ida och jag) iväg till Leos lekland, som snart ska öppna. vi har faktiskt fått jobb där. det är asspännande, och känns verkligen annorlunda. jag tänker kosing. mycket kosing. 
det jobbigaste blir bussresorna, eftersom det går inte överdrivet många bussar på helgerna. jag får väl vänta på busstationen från 18 till 22, just typiskt.
a ja, det löser sig.

snart blir det väl utbildning, undrar hur det går

utvecklingssamtal

mission completed, och det tog 1,5 h. lite ragata jag var, hoppas hon satt och kallsvettades.
troligen inte.
gick efteråt med mamma på stan, det var mysigt. hittade bröllopskläder, nagellack(as always), fick strumpor av mamma, hm.. och parfymprov. helt okej dag

for sedan på maxi och storhandlade, och jag fick dra vagnen. och jag inbillade mig inte, det aset ville hela tiden åt höger. jag var väldigt nära att krocka i flera stycken, och stötte in i en pall. behöver nog träna mera på just det.
vägen hem var den bästa biten på hela dagen, då jag och mamma satt och lyssnade på gamla rocklåtar. de gamla låtarna är mycket bättre, jag blir smått lycklig :)

+ otroligt klantigt av mig att glömma koden till bankkortet! jag har några mer eller mindre bra gissningar jag ska försöka någon gång då det är lite folk i kön.


duo i ragator

åhh, på torsdag har jag utvecklingssamtal, och då ska jag banne mig ta fram ragatan i mig. det var droppen när mitt referat inte fanns!


+ har fått låna "1408" nu av Joss, men jag vågar inte se den själv :/

bloggopera, sovmorgon, prov, besvikelse, slappt

"The Amazing DP06" var och såg bloggoperan "Sjökor och stekare" i torsdags, den var faktiskt sådär. ju mer jag tänker på det ju sämre ter den sig. det bästa var att exakt min fras var med, både i själva operan och i häftet vi fick med exempel på utdrag ur den. Mästerbloggarn!
sen fick bushbarnen J och A sova hos Fousi och det var det bästa på länge. jag sov mer än 8 h för första gången på länge en skoldag. det händer nästan aldrig.
och i veckan har det varit jättekörigt med prov och läxor i alla möjliga ämnen, men nu är det bara spanskan kvar! :) och det värsta, alla proven var jättelätta, så lätta att man blir besviken. om man kan exakt allt om en sak, då vill man ju kunna visa det också. Åhhh..
helgen och veckan som kommer blir nog slappast nånsin. det enda jag har är en spanskatext som ska skrivas, och det går fort. (fick förresten veta att jag låg på MVG inför utvecklingssamtalet, pretty nice!). sen är vi också lediga onsdag och torsdag, om man inte räknar med en halvtimme utvecklingssamtal på torsdagen. men det är okej, det blir shoppardag med madre då :)

= livet leker!

galet snygg!

hade jag inte haft my precious Chocolate hade den här legat farligt till

image212image213

bo i Umeå - bo i Lögdeå 1-0

vi hade äntligen sista textillektionen med Eva idag, det var tålamodskrävande kan jag lova. vi skulle sätta upp kläderna i en monter, och ja.. det var bökigt. efter ett tag gick vi, lite småförbannade. iaf fick vi sluta 11.30, men min buss gick inte förrän 14,00, så vi for hem till Fousi ett tag. jag spenderade tiden så här:

image210

och Mandutt såhär:

image211

sen tog jag bussen 14,00 hem, och var i lögdeå 15.45 eftersom skolbussen inte gick förrän då. det är så underbart att bo i lögdeå när det tar 4 h 15 min att ta sig hem! UUUNDERBART!

Fousi: (om Ryska revolutionen): "bönderna fick bruka jorden mot att de levererade... varmkorv till städerna"

Jensine: "Alltså Karin(lärare), henne vill man bara stoppa i en låda, och ta hem. man kan typ sätta henne i takkronan och se henne dingla. haha, det här hamnar på bloggen. folk kommer tro att jag är dum i huvudet"

A life lived in fear is a life half lived

image209

såg nyss "Strictly Ballroom", som jag velat se i några år.. den är gjord av Baz Luhrmann, som också gjort "Moluin Rouge" och "Romeo + Juliet". båda dom är underbara :)
fast jag vet inte, det var lite för mycket teater och oseriöst. kärlekshistorien var fin, men resten.. nja.
man blir ändå lite smålycklig :)

ännu mera sytt

lördag är sydag, oftast.
så blev det också idag

image207

"chip, och välkommen till hajp!"

underbaraste reklamen just nu.

såg på idol ikväll, och några saker slog mig:

amanda- vad händer? jag ogillar henne, allt med henne. usch, ut med alla tjejer när vi ändå håller på.
Sam- ganska bra, men det enda han kan är att stå rätt upp och ned och sjunga. vad är vitsen med det? näe, ut.
daniel- underbar, underbar. absolut bäst, genuint äkta. hans Britney- version var genialisk.

Ute i Bushen

Nu är jag i hummelholm, Och ska vara här tills imorgon. Det är svinkallt, och jag glömde tjocksockar. Det finns ingen dator eller tv, Så jag testar för första gången att blogga från mobilen. Det är ganska omständigt, Ja. Men, Så fort vi fått igång värmen i spisen så blir det bra:)

RSS 2.0