första doppet i lögdeälven

idag blev det av, efter inte så många om och men. vi bestämde oss för att vi var mentalt förberedda, inget knussel med det. iaf, det var svinigt kallt, jag har aldrig hyperventilerat förut i mitt liv. hjärnan verkligen stängdes av. otroligt häftigt, hoppas bara att jag inte blir sjuk.
vi lyckades iaf med att bada 10 dagar före förra året, då det var den 8:e maj, och vi badade bara tre dagar efter islossningen.


eng B NA

avklarat, och inte så svårt som jag trodde. ämnet var bra, trots att huvudämnet sög. älskade att jag fick argumentera om lata tonåringar. det kändes som att min text var bra, eller så är det bara jag som tror det. we´ll see.
designen gick fint, ska jobba undan allt (hö hö) under 5-dagars ledigheten som kommer.
bara spanska kvar nu, det blir slappt. vi kan ju inte få någon läxa till på fre.

åh, ikväll eller imorgon kväll är jag tvungen att bada. när jag var ute och sprang igår så for jag förbi alla tänkbara ställen där man kan bara. det såg inte så inbjudande ut.  

kreativt

originalet, tyget, resultatet

image512

huvaligen

nu har isen släppt på lögdeälven, och som jag har lovat, måste jag nu doppa mig tillsammans med ingrid.
jag har bara en vecka på mig. förkylning, here I come!

in cold blood

idag fick jag träffa henne, lilla knodden. hennes fingrar var väl ungeför 4 mm breda, och hennes fot lika lång som mitt lillfinger. hon hade brunare ben än mig, men jag kan inte säga att jag får ångest.
nästa vecka blir nog den underbaraste. lektionerna vi har är 2* småföretagande, 1*spanska, 1* idrott, 1* modeteckning, 1*design och 1,5 dag sy. helt slappt, eftersom modeteckningen nu blivit mitt favvoämne. så himla kul, och mitt tema blev inte helt oväntat Moulin rouge. jag har bästa lösningen, vänta bara.
min förberedelse inför nationella i engelska är att jag har lånat en ljudbok, Truman Capotes In Cold Blood. det coola är att jag har sett filmen om morden som hände och hur/när han skrev den boken. och nu ska jag höra den. det känns som en liten skatt.

nytt linne (ca 10 min), ljudboken, halvfärdiga jackan


sy


image492

ny vårjacka, hoppas jag hinner göra klart den fort

tjejmiddagen

bilder som jag kände mig berättigad att sno, eftersom jag var med på dem.




+ ännu en lika som bär-bild. fråga inte. jensine? "flicka med turban"?

image499

35? 34? 33?

åh, nu har jag helt tappat räkningen på hur många dagar det är kvar till sommarlovet, det skulle ju bli mitt mission.
dagen började ganska bra med cykeltur till nordmaling, hurtig nånting. det känns mindre taggande nu att först fara på körlektion, och sen cykla hem. tänkte ju stanna i floxen och springa, men jag vet ärligt talat inte. nån gång kommer det slå över, och jag kommer bli helt anti att springa, så det är nog bättre att ta det lugnt. skynda långsamt.
men det är ju verkligen inte långt till sommaren, måste speeda upp träningen.
fick förövrigt mms med en bild på min nya precious, helt underbar.

pretty woman, walking down the street

helgen har varit ganska innehållsrik, och började med tjejmiddag (vad annars?) med klassen. helt okej, paltkoma för alla, förutom att kläderkrisen skapade mer ångest än som ens var nödvändigt. innan jag for provade jag förresten moas superkräm hon gav oss testkaniner i DP. den var väl.. okej. det kändes som man hade blivit insmord i mint eller så, otroligt uppfriskande, menjag vet inte riktigt om det hjälpte något. senare på kvällen kom det bästa, äntligen hade jag fått en kusin! en tjej, åh, jag ska allt ta hand om henne. jag ska lära henne allt jag vet :)jag längtar inte bara lite efter att få se henne. hon är säkert lika obeskrivligt söt som sin bror.

idag blev det loppis med mandutt, med promenad från teg till nolia. vilken pärs. fyndade iaf lite, jag mer än mandutt.



nu blir det ut och springa, övertalade jag mig nyss om. först tänkte jag att jag skulle kunna fara imorgon, eftersom jag ska cykla till nordmaling(sovmorgon) och då kan stanna till i floxen på hemvägen. men, viljestark som jag kanske är, tänkte jag att jag ändå inte har något bättre för mig så jag kan lika gärna fara nu också. man vet ju aldrig hur veckan blir, om jag får träffa det lilla livet, så kanske jag inte har tid att springa då.

Pretty woman, 21.00 på 3:an eller:an, inte att missa. 



klädkrisen

okej, nu jämarns får ni kommentera. vad blir det?

lite olika "nivå" på kläderna, för jag var så osäker.. iaf, först kort klänning, blommig kjol, glansig hög kjol, strypsnare-linne, guld/vittlinne, glansigt lila linne



36

idrottsprov idag. skitlätt, my ass.
kanske godkänd, konstig känsla. aldrig hänt förut.

underbart väder idag, otroligt härligt att sitta med uppkavlade ben ute i solen på lunchen. helt, helt underbart. jag vet ju vad jag gör på alla hål som jag har tors och fre. fräknar och brunhet, kom nu!

image476
smältande infart i Lögd

gympa ikväll. hurtjensa håller igång.


lite internt men. först hela gänget, vår idé, amanda, jensine, jonna, mandutt och rebecka

ledig

rätt härlig dag. har sett Terror på Elm street, som var ruskigt bra, och varit i floxen och sprungit. 4 ggr på 5 dagar, strongt. men sen syndade jag och åt ett muffins, så nu kanske vi är kvitt.

planerna för ikväll grusades, lite snopet. jag klarar inte riktigt av sånt, men men.. kanske går ut och går istället, eller ser film. es la pregunta.

körlektion om 18 min, taggat!




37 dias más

så lite är det kvar, ja. jag ska försöka skriva ett inlägg per dag, kan inte vara så svårt.

idag har varit så härlig. började med helt okej hotellbyggar-lektion, synd att vi inte lyckades så bra bara. plus att vi idag fick veta att vi är lediga imorgon, pga. kurs. helt otroligt skönt. och snön smälter mer och mer, man kan se från varje lektio hur det har kommit fram mer och mer av marken.

lånade "full metal jacket" åt ludvig, som är ganska krigsintresserad, och "terror på Elm street" åt mig, klassikern med johnny.

underbart

- jag fick MVG i MaB, och jag förtjänade det.
- engelskan och svenskan var relativt lätt
- jag fick sluta tidigare för att hinna med min buss. hemma 15.45 istället för 16.30 :)
- solen skiner och det idag blir premiärrundan i floxen
- 21.30, trean. One hour photo, troligtvis mycket bra. när alias, serien, var ny så var jag såå kär i michael vartan, som spelar i filmen. frågan är om jag inte fortfarande är det lite



ny HM-katalog kom idag. inte mycket för världen, men två favvosar hittade jag. kanske blir mina när jag får lite pengar i slutet av månaden.

image472image474

och nu fattar jag ingenting, vem?
ingela om livet leker:

jensa i en frökapsel "jag törs inte för vargen"


livet leker

hörde igår att floxen är "öppet", underbart! äntligen börjar min springning på allvar, nu jämarns ska jag följa mitt kelloggs 7-veckorsprogram. start på fre, då ska jag få med mig mamma. idag orkar jag inte, känns inte taggat att gå dit, springa och sen gå tillbaka. mamma jobbar, och jag är lite rädd för skogen om jag vet att jag är själv där.
nej, ikväll blir det kanske film (oväntat). jag var på bibblis idag också, och hittade två nya filmer. inte så klassiska, men nog riktigt hjärtknipande.
på lördag är det ju frivillig sydag för dp, jag vet inte riktigt om jag behöver det. men.. det kan vara mysigt, och jag var inte där förra ggn så det känns lite svikaraktigt. we'll see
det mindre bra är att jag har inga pengar alls, ligger lite back eftersom jag måste låna av mamma för att betala tillbaka till jasmine som var snäll nog att låna ut pengar till mina jeans. inte ens ett litet tuggummi kan jag köpa fram till den 26:e. karaktärsprövande

utvecklingsdagar

ganska härligt att bli ledig, nu när man ändå inte har så mycket plugg. igår var jag på samtal, som inte gav så mycket. sen fikade jag och madre på Schmäck, mumma, och vi handlade på maxi. ca. 15 tvål/balsam/shampoo fick vi med oss. vi älskar båda att gå runt bland hygiengrejorna och lukta :)
idag sov jag 11 h, helt otroligt, men jag var jätteslö när jag vaknade. men mycket har jag hunnit med. alla läxor, springa, göra väska + örhängen, se Taxi driver, städa toa (dagsverke) och läsa en massa körkortsteori. jag blev helt plötsligt riktigt seriös när det gäller körkortet, och det är nästan kul.


bibblan- från klarhet till klarhet

jag verkligen avgudar stadsbibliotekets filmsamling. om det fanns ett ställe jag skulle råna skulle det vara det. idag lånade jag Capote och Taxi driver, och hemma har jag redan Crouching tiger, hidden dragon och The shining. den sista blir det ikväll :) kanske skriver jag en kommentar, vilket jag glömde om No country for old men. den var iaf ruskigt bra, jag går fortfarande och tänker på den =bra tecken.

image468

jeanslyckan - total

fick det bästa smset på länge idag.
"hej, nu har April 77-jeansen kommit. välkommen in och prova mvh Flott"
sprang dit efter skolan, testade och köpte. ligger nu 80 kr back eftersom jag lånade 100 spänn av jasmine. tufft, eftersom jag aldrig haft pengakris förut. jag minns inte sist jag inte hade minst 500 spänn. iaf, lite bilder kan jag bjussa på, bland annat jeansen, köpt kjol, bikini och syprojekt jag gjort (vit kofta) och sånt jag ska göra (väska och kjol av blommigt tyg). plus att någon vänlig själv gärna får köpa min moppe, bara kraschad två ggr. helst dyrt.


fre

var hos mormor och åt idag, gott, men det kändes lite drygt.. jag orkade inte vara trevlig och ville ha saker på mitt sätt. allt går så segt, och man måste vänta på folk. inte min starka sida. iaf, slutkörd och en aning irriterad (pga. sommarjobbet, det känns som om jag kommer få leta under stenar för att hitta de lediga dagarna) skulle jag övningsköra hem. sugdåligt gick det, motorstopp fyra ggr vid stoppikt pga 3:ans växel istället för 1:ans. tre bilar bakom, och jag var så förbannad att jag inte visste vad jag skulle göra. försökte att verka mogen och inte visa något. jag hatar körkortet, jag ser nästan inget praktiskt i att skaffa det annat än att det är "bra att ha". det duger inte.

imorrn blir det laserdome med kusinerna, sen julklapp. ser fram emot att gå på stan innan, jag vill ha nya jeans. egentligen har jag inte så mycket pengar just nu, så köper jag några får jag leva på existensminimum sen, men jag får ganska feta lönen i slutet av månaden, så det går. iaf såg jag ett par på flott idag, och blev kär direkt. det var ett par blåa (färgen var inte naturlig alls, såg helt kemiskt framställd ut) April 77, fast de fanns inte i storlek. jag lyckades hitta återförsäljare på nätet, men det är bara flott i umeå som säljer de. så klart.. det var verkligen jeansen i mina drömmar.
och bitter är jag, inge chips idag. äter du jasmine så dör du, om du bara visste hur svårt det är att hålla sig här i lögd

blogg.se, inte i mitt hjärta

jag hade världens mastodont-inlägg på g efter lovet, men nu har blogg.se varit nerlagt så lusten att skriva har försvunnit. iaf skulle det handla om film, oväntat..
på lovet, osm iofs varit det bästa på länge, har jag sett så sjukt mycket film, eller vad sägs om:
- sagan om ringen
- sagan om de två tornen
- sagan om konungens återkomst
- eyes wide shut
- cigarettes & alcohol
- the life aquatic
- jalla jalla
- no country for old men, på bio. ruggigt bra, så här i efterhand.
- fargo
- psycho
- citizen kane
- pianot

de fyra sista lånade jag på biblioteket, som har blivit min nya guldgruva. med hjälp av klassikerna där ska jag plöja igenom min bok "1001 filmer att se innan du dör". än så länge har jag sett 80 st.
 



RSS 2.0