geek



J+J fyndat på Häggströms, märkesnärdar som vi är

lila/svart tröja - Fred Perry
vit/orange/svart tröja - Peak
Grå t-shirt - Velour

siesta

idag ska jag sätta mig på trafikskolan. direkt efter skolan ska det ske, inget bara-en-sväng-på-stan idag inte. i två långa timmartänkte jag sitta och traggla med teorin, och förhoppningsvid träffa på Elin så att jag kan boka några lektioner. vi tog ett uppehåll i maj ändå tills nu, men jag är nästan redo att försöka på nytt i våran 'relation'. känner mig pretty värdelös när folk som började övningsköra efter mig praktiskt taget tagit körkortet. (taget tagit, vilken miss). jag har alltid känt att körkortet var något som tar ååår att ta, men det verkar som att det är bara jag. att boka teoriprov är något stort för mig, verkligen. jag jobbar mer på att göra exakt alla 749 frågor på datorn på trafikskolan. Folk säger att det är onödigt, jag ser det som mitt kall. det kommer ta tid. jag lever inte riktigt JUST NU tror jag, utan i någon föråldrad tid.

+hoppas verkligen på snuskigt billiga kläderi kväll på allas vårat älskade Häggströms. lite bitter blir jag annars.

växtvärk

gjorde om vuxentestet idag, och steg från mina 10,9 år i fjol till 28,9 i år. allt pga lägenheten :)

på tal om den, så är det bara 2,5 dagar, 2 nätter och 4 bussresor kvar till inflyttning. oj oj, nu börjar det kännas verkligt.
jag börjar känna mig stressad att hinna packa och så. inte förrän på söndag kommer det nog kännas okej, då får vi cykla på maxi och storhandla som riktiga människor :)



what to say

Åsa Bergner i Spanska steg 4, vi ser väl hur det blir.

bromsvätskan

hela dagen (12,30!) textil idag. det går helt ljuvligt bra för mig. jag har alla kläder i princip klara hur de ska se ut, och jag har redan gjort mönstret till en av klänningarna. nästa vecka börjar jag sy! :) jag ska bara försöka komma ihåg Sigges råd om att inte ha så bråttom utan att vara mer noggrann istället, men det är svårt.

en annan som skulle behöva stressa ner verkar vara expediten på Wedins idag som, efter att ha hämtat skokartongen på lagret, gav mig helt fel färg.
synd bara att jag upptäckte det på bussen..men snabb var jag och ringde dit, förklarade och bad henne lägga undan ett par bruna till på måndag.


tid att gå vidare

min mobil la av igen när någon ringde ikväll. jag kände att det var nog och började kolla runt efter en ny telefon.

de här ligger högt i topp



men det är den här jag föll för direkt, värre är det att jag inte vet något pris:


gu si skönt

att vi slutar 12,30 imorgon! :)

idag startades vi upp modevisningen, och det känns skitbra. jag vet exakt vad jag ska göra, och det känns som att det inte kommer bli så körigt bara man planerar bra. de här kläderna ska jag "kopiera" någorlunda:


0

slut på sommaren, men början på något nytt. förhoppningsvis det bästa året.
idag har mycket ordnat up sig; jag bytte rån Ma C till spanska 4, jag köpte extr smink och underkläder till nya lägenheten och jag har fått svar från kommunen som beviljade min ansökan om inackorderingsbidrag!

9 dagar till flytt. det börjar dra ihop sig. jag tror att jensabloggen blir en flyttblogg, för det är det enda jag har i huvudet.


1

åh herregud. 10 h kvar

igår fick jag paketet från laredoute, med delar av beställningen + premier från Make up store. allt passade som handen i handsken.


och fredag nästa vecka är det fritt fram för jensa och mandolina att flytta in i den lilla, lilla lägenheten :)
lite jobbigt att det händer exakt samma helg som stugsista i farmors husvagn och Alices dop. men men

2

helgen spenderades i Hummelholm, eller snarare med lien i handen på reservatet. det var dags för "slåttanna", obegripligt och svårt att förklara. kort och gott, hela byn slår hö. jag har åkt därifrån med en smärre armskada som souvenir. ett blåmärke som vars blåfärg är värst just nu och kommer att avta, men lär synas i flera dagar. det ser verkligen ut som att någon varit lite för våldsam.



skolångest så långt ögat kan nå, jag väntar bara på att allt ska lösa sig med kommunen och boendet och så..

4

huvvaligen, tillbaka till verkligheten. har spenderat några sköna dagar i en liten stuga i Skellefteå nu, och helt glömt bort omvärlden. trött och sliten känner jag mig, undersövd och undernärd. har tagit igen maten nyss, och ska nu ta en powernap tills Gustav sett sina sommarlovsmorgonprogram så jag kan få se mina inspelade serier.
om några timmar blir det cykeltur till hummelholm(3,5 mil), känner mig inte upplagt på det.

6

det drar ihop sig, 6 dagar kvar. trots det faktum att jag inte kommer ha någon fler ledig onsdag på vääldigt, vääldigt länge så känner jag ingen riktig panik. utåt så verkar det nog så, men jag är inte förtvivlad i själen. kanske för att (nu avslöjas "hemligheten", håll i er) jag och Amanda faktiskt kommer slippa det allra värsta med skolstart, nämligen bussresandet. från och med 1 september bor vi på Pilgatan 4, alldeles bredvid kyrkbron. bara det faktum att kunna ta cykel till skolan känns lite som en befrielse, något som inte hänt sedan mellanstadiet. 
någon typ av inflyttningsfest är väl obligatorisk

där har ni det

7

dåååålig uppdatering, jag vet. har bott hos mormor medans jag jobbat mina sista dagar (nu är jag helt jobbfri!) där det inte finns varken internet eller vettiga kanaler. finally tillbaka till civilisationen. dock så blir det nog inga inlägg på ett tag, ska på nån spontantripp till Skellefteå ett par dagar. hatar spontanitet, har ont i hela magen.
ska idag skicka iväg brevet till kommunen, håller verkligen tummarna.
och mandutt, jag vet inget än. hon har inte hört av sig.

sorry jasmine för urusel ledtrådsuppdatering, här får du tre st samtidigt som förlåt:
1. mormor har ett extra strykjärn som jag äntligen får nytta av.
2. bio blir problemfritt hädanefter :)
3. aldrig mer grinig jensa över att stanna kvar och sy på helger, eller stanna i stan för den delen :)

easy pie, nu kläcker du det

11

jag och madre tog tag i oss själva och gick ihop och beställde från LaRedoute imorse. mamma en jacka och jag det här:



dagens ledtråd: jag måste snarast börja intensivträna matlagning..

lite syning på kvällkvisten

hela familjen ute och äter surströmming, inte en enda människa hemma i (älskade) byn, så jag satte mig och sydde.





12

med bara 12 dagar kvar kände jag att det var dags att kolla om schemat kommit upp än. och ja, minsann. DP:are, det blir ganska slappt:

period 1 (fram till höstlovet ungefär):




riktigt dålig kvalitet, men man ser iaf de gråa zonerna = fritid. Här finns schemana på riktigt.

period 2 (höstlov till jullov):



period 3 (januari till vecka 13 kanske):



sist, och bäst, period 4 (mitten av vt till sommaren):




dagens ledtråd: jag är taggad på sundsvall och jag har ringt kommunen.

13

ah, mindre än två veckor kvar! den här tiden om 14 dagar har jag stigit upp kl 06,00 för första gången på riiiktigt länge. oj oj.
+ jag plågar jasmine med hemligheten, för det är nog bara hon som inte riktigt vet om den än. ledtråd: ikea.se ligger på min topp 10 över besökta adresser just nu...

4 arbetsdagar kvar, varav två kvällspass och två helgpass. riktigt slappt. det är nästa lite tur att jag har jobb just nu, nu medan alla andra är nere i örebro/uppsala eller nånstans. the same shit.


15






såhär i ångest-tider så snubblade jag över lite sommarbilder. slapparbilder från Hummelholm, aj-aj bilder från min och pappas fight. (ej seriös, men gruset var hårt iaf). bilder från min och jennys matlagningskonst på gruppboendet, mästerkockarna. och sist färdprovianten på väg hem från jobbet.
nu har jag faktiskt bara 1 vecka kvar att jobba, sen har jag ynka 8 lediga dagar innan dagen from hell kommer. ons 20/8 8.20.

+snart höst = ny layout
+ jag och mandutt har en hemlighet/nyhet. jag ska försöka hålla på den så länge som möjligt ;)

RSS 2.0