Roy Orbison singing for the lonely, hey that's me and I want you only

var hos Fousitossi idag och åt tårta, gammal som gatan är hon nu. två saker slog mig, som jag skäms lite över. dels att jag inte bloggat på tusen år, men det tänkte jag att jag tar hand om imorgon kväll om jag känner för det. och dels, smått värre, är att jag inte läst en sida i "Twilight 2" (New Moon) som jag fick låna av amandapaula för också det tusen år sedan. och den kommer ju snart på bio! herremin, skärpning! MEN, min plan är att efter tentan nästa fredag smita iväg, som mamma redan planerat att göra, till himlen på jorden - Hummelholm - och inte göra annat än att bara läsa en hel helg. läsa något annat än historia, då. LOVELY

kan bjuda på ännu en av de bilder som känns lite halvers att den finns till, men som faktiskt är närmare sanningen än de mesta. från finsittningen med lärarprogrammet, enjoy:



Gollum/Smeagol, Bloody Mary (Tudor) och påve Leo X.. åh, jag förvandlas till en historietönt.

You probably heard we ain't in the prisoner-takin' business; we in the killin' Nazi business. And cousin, Business is a-boomin'

hade Josefdag idag, och vi hängde på stan. shoppade, mest jag då, åt på donken, och såg Inglorious basterds. alltså, jag har så mycket att säga om den filmen att det går inte. såhär: det var exakt samma euforiska upplevelse som att se No Country For Old Men, på bio såklart. man blir stolt över människan, typ.

och musiken - Bowie. snyggaste scenen i mannaminne. se den

såklart hittade jag en hel del på stan, kanske inte sånt man skulle ta med sig till en öde ö, but still..




we're gonna be doin' one thing and one thing only...

D-day, tentadag, idag. på riktigt har jag aldrig i hela mitt liv mått så dåligt psykiskt som jag har gjort lör - idag, pga denna himla tenta. spenderade helgen hemma i lögdeå, men kände mig som ett spöke. ingen i familjen pratade riktigt med mig, och jag hade inte heller tid med det. och madre, favourite, är på himla Kreta, just när det är som värst. tentan handlade iaf om historien från begynnelsen till medeltiden (1500 e.kr), och på 2,5 veckor låter det väl kanske liiite mycket. tre böcker, varav en på engelska, uppskattningsvis 320 sidor. åh, det känns så skönt att ha gjort det, varit med om det för första gången, men samtidigt finns ju chansen att jag inte klarade det och då måste ha omtenta om typ en månad. jag har verkligen ingen aning hur det gick, det är inte precis gymnasiet längre, så det går inte att jämföra.

ah, såg Idol för första gången i år idag iaf, för att fira typ, och det var skitkul just för att det var från umeå. alltså, tre saker var lite utöver det vanliga:

  • att de hade ett minireportare om ramid/rahith whatever, som då blivit ditdragen av sin mamma. och out of nowhere drar dom in texten "ramid/rahith om tiden som flykting - se tv4.se". alltså, så gör dom ju hela tiden, typ " se hela bråket på tv4.se", men på tal om vad? vadå flykting, det nämdes ju inte ens!?
  • att jag kände igen två personer! den ena nån ramdom från umeå, som jag tror elin i klassen känner, och den andra jeppen från nordmaling som sjöng den barnförbjudna låten om hästen! alltså, vad? han måste ju ha gjort det för pengar. men å andra sidan, man blir lite konstig om man bor för länge i de här trakterna.
  • medelåldraren som sjöng "whiter shade of pale". jag vill att han ska vinna, basta. just för att han valde den låten, som jag faktiskt hade på bloggen för några dagar sen. det är ödet, han har mitt fulla stöd.
imorgon ska jag äntligen träffa josef, det blir allt mindre känns det som, och vi ska se denna efterlängtade film. vi har försökt göra det tidigare, men det blav bara inte av. men nu, sist av alla, ska vi också få se storheten.





Ida

grattis på namnsdagen mig själv, det suger att inte ha en riktig namnsdag. det skulle ha varit trevligt.

pissigaste dagen på länge idag, så här två dagar innan tentan. igår satt jag nästan non - stop från 11 till 21, och det räckte inte ens till hälften av plugget. så idag steg jag upp 7,30, och får väl räkna kallt med att sitta till 21 idag också. åh, hur kan det vara så svårt? det är knappast jag som är retarded, hoppas jag. jag har ju aldrig haft det särskilt svårt, men det suger verkligen! åh, hur det är går på onsdag så ska jag fira. typ med fika, eller candy. eller med HM-inköp, efter som jag har presentkort.. hm, eller alla tre.

liten error på bloggen, jag var ju inte pocahontas, utan denna skönhet:


det blev såhär:


det gillades, för vi vann pris!


1 blogg att läsa innan du dör

jag satt ikväll och läste min och amandas gamla pilgatanblogg, och inser ju hur himla bra den faktiskt var! kanske är jag partisk, men jag kan inte sluta skratta när jag läser. mitt tips till er är alltså att läsa den, ögonaböj.

och amanda - börja blogga igen

texted while intoxicated

fantastisk applikation till iPhone, fyllesms. läs och njut:

(1) : dude today is 9-9-09, if u flip the 9's upside down u get 666! and not only that but 6+6+6=18 and today is Wednesday which is a week day. there are 5 weekdays in a week and 185=23!!!!! I'm high.
(2) : my brain just stopped

forever young



madre y padre

.. och sova

såhär exakt kändes det när jag vaknade imorse:


låt mig leva

ännu en kväll av plugg.. jag gjorde ett schema, och höjdpunkterna var att få blogga när jag var "klar" ( det blir man aldrig) och att mitt i få cykla och handla. 19 bast, tagga livet!

idag satt jag på en föreläsning - " antikens ekonomi" och blev förundrad över att jag faktiskt tyckte att det var småintressant att krukmakeri faktiskt var viktigt på den tiden. det var dock det enda som var intressant, resten fattade jag inget alls av.

nu sitter jag och googlar på pocahontas, det blir inte superlätt detta. det känns som att jag kommer  behöva ta fram Husqvarnan och sy mig ett fodral, men jag har verkligen inte tid med det! ingen som har några tips, eller har något hemma i gömmorna? ska iaf dra en tur på stadens second-handbutiker på onsdag, för att försöka hitta något.

dagens låt:


"Indianen"

dagen har spenderats städande, och det behövdes verkligen! efter mitt klädkrisande i fredags så var Historiegränd ett inferno.

innan:



efter:



sen så är det insparksfest på fredag igen, med Disneytema. jag tror att jag ska försöka likna denna donna:



hur svårt kan det vara liksom?

dagen efter

igår kväll var hur kul som helst, på riktigt kan jag räkna gångerna tidigare som varit roligare på min ena hand. jag kom hem ungefär 2, och vaknade klarvaken 8,20. wtf? så ska det inte vara. alltså på veckorna måste jag sova 8 timmar för att funka, men tydligen gäller det inte helgerna. fel dygnsrytm helt klart.

i typ 1-2 veckors tid har jag varit helt insnöad på gamla, mäktiga kärlekslåtar, såna som bara passar i film, och det är skitjobbigt. jag sitter vid datorn, och börjar nästan smålipa för att det är så vackert och tragiskt. tills ilet går över ska jag visa vad det handlar om:



stressat kött

just när jag skrev rubriken insåg jag att jag använt den kanske 2-3 gånger redan, men - den är perfa.

iaf, stressat kött är det. min föreläsning slutade kl. 16,05, och 18,00 ska jag vara tillbaka på universitet, färdig för schlagerfest! ahhhhhh!

min plan är som följer:

stressa ihjäl mig första 30- 45 minuterna, så att jag sedan kan kläd- och hårkrisa i lugn och ro resten..jag har lyckats ganska bra, för på 35 min har jag cyklat hem, lagat mat(värmt), plockat ner tvätt för att kunna duscha, duschat, ätit, ringt om böcker, bloggat.. puh!

vi får väl se hur det går

like a drifter I was born to walk alone... not

4:e dagen på universitetet avklarad, och jag lever ännu. jag börjar till och med se ljuset i tunneln, so to speak. nämen, jag har väl tagit tag i lite problem jag haft, såsom kopieringskort, orientering på biblioteket och framförallt vänner. eller vänner, för tidigt att säga, men iaf någon att prata med.

var på min första inspark idag, filmkväll, vilket var helt okej. såg "Life of Brian", och det var sådär jobbigt för att jag ville skratta mer än jag kände att jag kunde. men men. imorgon blir det schlagerfest på plidhem, också insparksgrej. är faktiskt taggad, bortsett att jag inte har någon direkt idé om vad jag ska ha på mig..


imorgon: tvättid kl. 7 - 10, what the fuck? och jag börjar inte förrän 13,15.

det här är lite smått pinsamt

såhär på tvåårsdagen med Josef tänkte jag att det kanske passar sig att infria löftet som jag och johanna gav varandra. det var nämligen så att vi satt och diskuterade vem som är snyggast i världen (jag har ofta den diskussionen, somehow) och kom inte fram till så mycket. därför, när vi väl gjorde det, skulle vi blogga om det. så, här är min lista, inte så jättegenomtänkt men den håller för tillfället:

número uno:

Johnny. otippat? det är inte för inte som jag gjorde ett bildprojekt om honom:


número dos:

Leo, men bara som Jack i Titanic

número tres:

Bruce, när som helst. ung som gammal

número cuatro:

Joel Kinnaman - sveriges snyggaste skådis. och man också för den delen

número cinco:

Joseph Gordon - Levitt. Tredje klotet från solen, som jag sett för mycket av i mina dar

número seis:

Sean Penn. för gammal, jag vet, men ändå.. sinnes

Så ja, mission fulfilled


RSS 2.0