summa summarum

2010.

kollade igenom alla bilder från året, 1300 st på ifånen, och insåg att mycket har hänt, men också att det mesta som hänt under året inte kommit med på bild. så detta blir en reviderad nyårskrönika, minst sagt. så mycket har hänt att jag knappt minns allt, och jag börjar komma så till åren att jag blandar ihop vad som skett i år och vad som skedde ifjol.

detta är jag iaf säker på att det hände 2010.

Jag har haft bra pluggdagar...

….och dåliga

jag har spenderat underbar tid med universitetskompisar och absolut inte pluggat

och spenderat tid med äldre vänner

Jag har spenderat tid med nära…


...och kära

Jag har börjat längta efter något mer i mitt liv..

2010 har varit ett underbart år, det bästa på länge helt klart. två beslut har stått ut från mängden, och jag är väldigt glad att jag tog dem. jag har aldrig ångrat dem, och kommer nog inte göra det på många, många år.

summa summarum: så här kändes 2010

varmt

 

 

 

 


Bär ditt barn som den sista droppen vatten

bestämde mig imorse för att ta tag i de där sakerna som känts lite jobbiga och som är lätt att ignorera när man har lov, så idag har jag ansökt om lån från CSN, kollat upp schema och litteratur till Spanska B-kursen och ringt och bokat Krokimodell å Hectos styrelses vägnar. det sista var kanske det jag bävade mest för, eftersom mina fördomar mot Krokimodeller grundades på den mycket suspekta mannen vi fick dras med i krokikursen på gymnasiet. hoppas denna gång att det går bättre.

sen har jag pysslat på med lite bakning idag, och det blev chokladglass (som smakar himmelskt!) och hallon/pistagetryfflar. gjorde till och med med likör och allt, med granatäpple och hallon, och den var då minst lika god i sig själv som i tryfflarna.




2 dagar kvar till nyår nu, och framtiden för den kvällen ser mörk ut. planen jag hade verkar ha grusats, så nu växer sig paniken inom mig. vad göra, vad göra!?

veinticuatro

dagen D!  blir ett kort inlägg, med bilder som säger mer än tusen ord. detta, mina vänner, är en typisk Holmgrensjul.











veintitres

Hola bandola! idag har varit dagen av never ending snorande. herremin, känner mig helt matt och min näsa är lika röd som julkulorna. hoppas att morgondagen blir bättre. blir ju inte så festligt med en massa snor mitt i allt. och det är så svårt att äta när man bara kan andas genom munnen, det blir så arbetssamt på nåt vis. tur att det inte bjuds köttförssås och spaghetti imorgon, det vore döden i grytan. helt omöjligt att äta när man är förkyld.

annars har dagen varit ömsom lugn (har hunnit läsa en hel bok idag), ömsom stressig (kvällsstädningen inför julafton var inte nådig). jag försökte åtminstone skapa lite julstämning mitt i allt med julmusik, men helt plötsligt var det bara Sean Banans "Ett gott nytt jul" och Jay Smith som spelades från stereon. ett tag där samlades vi alla framför datorn och eggade We are the world (USA for Africa). den hamnar nu på jullistan, fast den inte handlar om julen. den känns bra mycket mer hoppfull är många jullåtar, och det är väl det julen handlar om? hopp.

bara två timmar kvar nu till den bästa dagen på året, och det firar Holmgrenarna med att se Skönheten och Odjuret, mys!


veintidos

idag har Max och jag bakat peppisar. det har ju nästan blivit en tradition nu, och mysigt är det. vi gjorde lite crazy stuff, sånt som är roligare att göra än att äta upp sedan. men det är väl så man helst bakar?




en igloo, gräsmatta, jag, Bruce, Lätt & Lagom, en kattoa och en bil. solklart.


veintiuno

idag steg vi upp i ottan, igen, och for iväg på gustavs final. de vann inte, men lika glad var de för det.
mitt på dagen kom ingrid förbi, kärt återseende eftersom hon bott 6 mån i Bergen. vi la pussel och spelade Mastermind. spelet var från -72, och det syntes på kartongen, som inte kändes helt PK.
och ikväll har det varit pysselstuga modell stor här hemma, och allt möjligt gjordes. det vi missade i skicklighet tog vi igen i hjärtlighet.












veinte

julveckan är inledd! hallelujah brother.
idag for jag och madre iväg och såg Artediskolans årliga innebandyturnering. Gustav och hans klass gick vidare till semi, ingen överraskning precis, så imorgon kanske det bär iväg dit igen.. när matcherna hade hållit på ett tag började jag min vandring hem, och det blev minst sagt en vandring from hell. min väg kantades av motgångar nästan konstant, om det inte var att jag var för dåligt klädd så var det snorblåsten eller det faktum att mobilen slocknade efter halva turen. herremin, men det kändes som en seger när jag kom fram, och det levde jag på resten av dagen.

gjorde klart gustavs pärlplattetavla idag. det ska föreställa gamm-David(Coverdale) men det var lite svårt att se.



och äntligen är nyår uppstyrt! detta är bilden som representerar evenemanget på fejjan, jag vet inte vad jag ska säga. det finns inte ett enda rätt med den där bilden, känner bara avsmak. men det är väl det som är det som gör den så bra, det brukar funka så.


han
och helgens försenare jullåt: Bruce Springsteen - Santa Claus is comin' to town. (egentligen helt fruktansvärd, men det är ju lysande att få lyssna på självaste Bruce på självaste julafton)

tillägg: sitter och läser Alex Schulmans blogg och - gott folk - den är lysande. han har haft några bloggar genom åren, och hela tiden skrivit lika lysande. jag försöker ibland få till det som han får, men det blir helt enkelt inte lika bra, så det slutar jag med lika snabbt. There can be only one, så att säga. det roliga med sätter han skriver på är att en jag känner pratar och resonerar ganska likt som herr Schulman, och det är som att denne kompis skriver hans inlägg. sjukt roligt, och det slår nästan aldrig fel.
Alexs (xs?) nya blogg, Alla får Plus! är helt underbar, och den finns här.

diecinueve

idag har det varit en sån dag då det har hänt många grejer, men tiden har gått olidligt sakta ändå. steg upp i ottan för att gratta padre som fyller 45 bast, och sedan bar det iväg på Gustavs innebandymatch. väl hemma städades  det lite, och jag styrde upp mitt rum. har till och med gjort en jullovshylla i bokhyllan där projekt som lagts på is under hösten hamnade. nu har jag alltid något att småpyssla med :) idag gjorde jag nästan klart min paljettröja som jag hållit på med ett bra tag, har bara baksidan kvar nu, tack och lov.

+ läste ut Alkemisten idag, rekomenderas starkt! :)






dieciocho

imorse var det dags för ännu ett paket i kalendern, underbart! till och med ludvig var excited




sedan bar det in till Umeå..
det har gått flera år sedan det kändes pinsamt att gå med familjen på stan, nu känner jag mest idel frustration. idag gick det dock ganska bra, jag hade bara ett ärende, så sedan kunde jag kolla roat på de andra.




detta var vad jag fyndade, förutom den sista julklappen..



och dagens mysterium: hur får man till detta? det var inte ens en kännbar relief eller något. blekning?? det är bortom mitt förstånd iaf.



diecisiete

hola! en vecka kvar till julafton, tagga! alla julklappar, herremin.. idag var jag och madre i olofsfors och åt soppa, mumma. sedan for vi och städare ur farmors gamla lägenhet, mindre mumma.

efter middagen hemma hade vi familjeråd, Ö-råd som vi så felaktigt kallar det, för att bestämma vilken tid vi skulle åka in för att julhandla i stan imorgon. jag ville åka in i ottan, och killarna i huset tre h efter affärerna stängt. hur som helst så rullar bilen 10 sharp imorgon, känns faktiskt väldigt roligt. jag har bara en julklapp kvar att köpa, så jag kan gå runt och kolla på alla andra som stressar som djur.


dieciséis

idag har jag satsat på att göra ingenting alls. lyckades ganska bra med det. har läst lite, sett lite på TV, slökollat facebook ca. 1000 ggr, pysslat lite med min paljettröja, varit på en prommis.. det sista lyckades Bruce med också, annars har han varit ganska slö.



och boken jag läser nu, Alkemisten av Paulo Coelho, inspirerar mig något sjukt. har en väldig önskan att göra en sak i sommar, men jag måste göra lite soul searching för att ta reda på om jag verkligen kommer komma ut ur det starkare eller svagare. jag hoppas att jag är människa nog att göra det dock. hittade detta citat i boken och det andra är mitt absoluta favoritcitat, och båda stämmer ganska bra in på det jag tänkt göra.

ju mer du försår av dig själv,
desto mer ska du förstå av världen.
- Paulo Coelho

Rik är den som i hjärtat har ro.
- ?

och såklart är det en hemlis än så länge, inte för att verka märkvärdig, utan för att jag vill kunna hålla det jag lovar.



Quince

idag börjar jullovet! har idag skrivit sista ordet på hemtentan, och det känns helt ok! :) lite surt att behöva radera 30-40 % för att den blev för lång, men sånt är livet. hellre det än att fylla ut den med onödigheter.

imorse for jag iväg för att gratta josef, som fyller 19 idag. kom precis i tid till fika på säng och paketöppning, och av mig fick han Besserwisser. man måste ju ha något spel hemma hos sig, så det passar bra i hans lägenhet :) ville egentligen få tag på traditionella TP, men det var ju nowhere to be found. enligt killen på affären var BW "preeecis som TP fast mycket bättre! och jag funderade en stund på hur det går ihop? motsägelsefullt indeed.

och idag kom andra delen av min CDON-beställning, med en del julklappar och en massa böcker till mig. så morgondagen, och lediga dagen, ska spenderas läsandes och pysslandes :)







och såhär blev ljusen, ganska nöjd. ville inte att alla skulle få bebisfärger, men man kan inte vara expert första gången man provar. det var spännande och trevligt att göra, lättroad som jag är. hur som helst ett hett tips!




catorce

hola hola! idag har det hemtentats pytte på morgonen, och sedan ätits skorpor och på det viset fått riktig julstämning, äntligen! :) sedan for jag in till stan för att städa upp på pilgatan (plus tvättstugan, inte favvosysslan precis). packade ner det nödvändigaste, och drog på stan i jakt på julklappar. har bara en kvar nu, och den löser sig alltid.
väl hemma fick jag något pysselil, och gjorde lite julklappar och smälte ljus. får väl se hur resultatet blev imorgon, det tog sinnes lång tid att stelna..





jag okynnesshoppade en väska också, skyller på att hemtentan har latinamerikainfluerat mig, den känns ju väldigt peruansk! (jag hade inget val!)




såg detta spel på stan, så om du har panik över vad du vill ge mig i julklapp är detta ett litet tips :)




trece

har väl kanske inte varit mitt effektivaste jag idag, trots att jag lovade mig det. det vore ju skönt att få klart hemtentan, men samtidigt är det skönt att gå och fundera, läsa lite, kolla lite på tv, skriva lite osv.. tills dagen helt plötsligt är slut. har hur som helst bara 4 frågor kvar nu, och 3 dagar på mig att göra dem, och det blir absolut inga problem.

imorgon bär det in till stan och fixa lite julklappar och ta hem en massa saker från Pilgatan. känns skönt att slippa ta med Bruce, han är lite otymplig i sin väska. plus att jag inte riktigt gillar när folk kommenterar att han är gullig, sjukt besvärande. det är nog exakt som när man har småbarn. eller ännu värre, när folk tar gravida kvinnor på magen. när det i framtiden händer mig, ja herregud. calma, calma

tar ju lite kort nu och då, och det ena av dessa "bråk" skedde igår kväll och det andra idag mitt på dan. ser tydliga likheter. medelålders kvinna vs. ung kille.




(det är alltså "tranan" från Karate Kid, inte barnmisshandel.)

doce

halvlek idag då, och jag har ju lyckats so far med ett inlägg om dagen. kvaliteten på vissa kan diskuteras, men kvantitet över kvalitet är det väl som gäller?

det känns nästan som en ny era har börjat - post-grammatiktenta. imorgon och tis ska jag skriva järnet på hemtentan, så att jag förhoppningsvis kan gå på jullov den 14:e, så nice det vore! och förhoppningsvis får jag mer att skriva om på bloggen då, när jag har ett liv

den här dök upp i brevlådan idag, och det är ett av mina jullovsmissions - läsa lite böcker. har inte varit så mycket av den varan den här hösten, förutom böcker på spanska då.


 
helgens jullåt: Chris de Burgh - A spaceman came travelling


once

Hola! vet att jag är 2 h sen med att blogga för den 11:e, men jag vill inte ha någon skit för det. faktum är att jag nyss kommit hem från krogen, och det är sinnessjukt bra att komma ihåg att man måste blogga och att komma ihåg hur man stavar kl 2 på natten, men ja.. anywho, idag har det inte hänt så mycket. skrivit tenta, gått på stan, varit på fest, gått på NH, gått hem, ska nu sova.. typ sov gott

Diez

Åh, bloggar från mobilen igen, denna gång för att mitt internet ligger nere :(Ja, idag var det tentaplugg för hela slanten, dagen D närmar sig! Tur att Amanda kom förbi en sväng, det var välbehövligt.. Dock satt jag mest och gäspade och apatade, så hur roligt sällskap jag var är oklart. Ikväll har jag och josef bara slappat, kollat idol, käkat chirre osv.. Imorgon efter kl 13 börjar livet igen, känns härligt :)

nueve

hola! har haft en riktigt bra dag idag faktiskt.. började med att jag pluggade i 4 timmar, sedan iväg på den sista lektionen för terminen, riktigt mysigt. vi fick en genomgång av latinamerikansk musik och konst, helt genomlidligt. blev nästan sugen på att gå en tango/salsakurs, men den tanken ska jag nog lyckas slå bort. man kan ju inte skämma ut sig, herregud - hur skulle det se ut?
sedan bar det iväg på faddermöte för vårinsparken, och jag tror att det kommer bli great! jag är fadder för bergsfolket, och våran färg är silver. känner att jag drog vinstlotten, för jag kan absolut klara av att ha på mig så mycket silver som möjligt. hemska tanke att få gul eller röd, hemska färger.
och jag har ikväll varit och hämtat ut mitt paket från HM, är mycket mycket nöjd :) nu behöver jag inte klädkrisa på lör :)

och insåg en sak när jag satt på fejjan idag. det finns stora luckor i mitt ordförråd. såg någon skriva "högoddsare" och jag kunde inte förstå om det skulle betyda att det var stor chans eller liten chans..? och på tal om ord, det var pinsamt olänge sedan jag fick reda på"ultrarapids" rätta betydelse. för mig har det ALLTID varit att något går jättesnabbt. rápido liksom. tur att jag kan användbara, och framförallt vida kända, uttryck som "gocke" och "sprolla". börjar tro att jag låter som en tolvåring när jag pratar, y eso no es bíen.





och allt för ca 300 pix! det går ju inte att säga nej

ocho

Jag ser ljuset i tunneln! har bara två dagar kvar på mig att lära mig mer grammatik, sedan får det gå som det vill :) längtar asmycket till lördag, då det är dels tenta, eventuell firarlunch med klassen och sedan julfest! är så himla glad att jag bestämde mig för att gå, och hoppas att det blir great. måste bara komma ihåg att hämta ut mitt paket från HM med grejerna jag reafyndade så att jag kan se fabulous ut! lite srgligt att det är sista studentfesten för i år, ganska sorgligt överhuvudtaget att året är slut. deta har minst sagt varit ett bra år, men det kan jag ta senare i nyårskrönikan som borde dyka upp lagom till den 31:a.
och jag måste bara få säga att vädret i umeå nu är underbart! perfekt med 6-10 minus, och ingen snö. det går att vara ute, och framförallt, det går att cykla. väldigt tacksam faktiskt.

dagens bravad: gick till Maxi för att handla istället för att bara svänga förbi på Ica Berghem. det är ganska hurtigt, i mina mått mätt. kanske lite lyxigt att ta sig tid till det mitt i allt pluggande, men. den dagen (lör), den sorgen.

dagens tacksamhet: att slippa hitta på rubriker nästan en hel månad är ju en gudagåva. det är det som annars många gånger gör att det inte blir något inlägg

siete

fick lite skäll för mitt inlägg igår, och ja, det var dåligt. så.. ska bättra mig.

idag var sista dagen i lögdeå, ikväll åkte jag tillbaka till bebyggelsen och verkligheten på något vis. direkt jag steg in såg jag högen med böcker och insåg att det är sinnes lite tid kvar nu att plugga in allt. åhh.
och hemma i lögdeå idag fick jag lite och ingenting gjort känns det som. var jättetrött hela tiden. antingen är jag på väg att bli sjuk, eller så behöver jag röra på mig mera. jag hoppas på det senare, för det kan jag i allra högsta grad påverka, så ikväll for jag ut och sprang längs strandkanten :) ska göra det varje dag tills tentorna är avklarade, så att hjärnan ruskas om lite grann.

Seis

Bloggar från mobilen vilket verkligen är lite kruxigt, så det blir ett superkort inlägg detta. Vad har jag gjort idag, denna 6:e december? Tja, inte så mycket. That's it. Ovärdigt inlägg detta, men hellre såna än inga alls, för i år ska jag bannemig klara av detta!

cinco

5 dagar in, och jag har inget att skriva. gud, det händer inte särskilt mycket i mitt liv just nu. bara 11 dagar kvar, sedan frihet. då, då ska jag hitta på massa roligt (eller blir det att slötitta på tv?) men tills dess, hur ska jag hinna allt? 5 dagar till grammatiktenta, och jag skulle behöva 50! söndagkväll brukar ju innebära ångest, och det gör även denna. åh, jag har inte gjort nånting i helgen,och ändå har jag gjort jättemycket. MEN, jag skulle till exempel ha behövt plugga idag istället för att skura farmors golv. prioriteringar, prioriteringar. 

jaja, ny vecka snart nu. gillar egentligen att ha press på mig, så jag hoppas och tror att jag kommer plugga som en blådåre nu må-fre :) känns på ett sätt bra att ha det körigt innan jul, då kan man njuta mer sedan :) 

cuatro

idag visade det sig verkligen vilka i släkten som är möss oh vilka som är människor. 11 timmars flytt, och inte ens åt sig själv, är inte speciellt spännande. man kan säga att jag hade ansvar över prydnadssakerna, och det verkar kanske enkelt. men detta är äldre människor vi snackar om. i vardagsrummet hemma hos oss, och många andra, finns kanske tre genuina prydnadssaker (=saker utan egentlig funktion). hos äldre människor, och endast Gud vet varför, finns det istället tre saker som fyller en funktion bland en uppsjö med prydnadssaker. och, ja, de tar ut varandra litegrann. 50 prydnadssaker i en bokhylla gör det inte snyggare, det ser ut som ett zigenarnäste. herregud.

och imorgon väntar EXAKT samma sak, plus att vi ska storstäda den gamla lägenheten. detta får ju till och med mig att istället vilja sitta med spanska grammatiken.

jullåten då. ja, detta är egentligen den låt som jag vill ha i alla inlägg, just för att den är bäst.
The Pogues feat. Kirsty MacColl - Fairytale of New York

tres

helg, äntligen helg. egentligen borde fre-lör-sö vara som vilka dagar som helst, och jag borde nog plugga, men så blir det ju mer sällan än ofta, så denna helg har jag redan ställt in mig på att inte göra något sådant. istället ska hela familjen hjälpa farmor att flytta, vilket lär ta sin lilla tid. håller på att bli sjuk, men inte hänga läpp för det. jag tänker att det kanske går att lura förkylningen med hårt kroppsarbete, som förr i tiden.

detta mötte mig på rummet när jag kom hem, och är det inte underbart. undrar hur länge julklappskalendertraditionen kommer hålla i sig? för evigt, hoppas jag.. barnsligt roligt är det iaf. första paketet får öppnas imorgon -spännande spännande:)




dos

skulle i princip kunna ta gårdagens inlägg och kopiera/klistra in. lite så känns det, alla dagar är den andra lik. börjar med en hemtentafråga, sedan resten av dagen grammatik. idag var jag på stan en sväng också, köpte en till julklapp.. det tar sig faktiskt. sedan var jag på julfika hos helena,riktigt mysigt. mina julkalenderkunskaper testades, och de var få. hade inte ens nytta av Kaspar i Nudådalen-spelet som fanns hemma, och det var väl ungefär min enda chans. har iofs aldrig varit speciellt förtjust i julkalendern.

dagen i bilder:





uno

klarade att komma ihåg första inlägget! med nöd och näppe, but still..
jaja, första december dårå. känner inte direkt förvandlingen från vanligt rusk, kyla och mörker till julrusk, julkyla och julmörker, men inte vara bitter- det klär ju inte någon.
iofs har jag suttit isolerad i mitt krypin hela dagen pluggandes konjunktiv (spännande spännande). tur att jag har denna krabat som är till väldigt stor hjälp. han har någon slags fetisch för att vila på datorn, vet inte om det är värmen eller det konstanta surret som lockar. osmidigt är det i vilket fall som helst. till hans försvar är det dock så gulligt att det väger upp datafetischen att han älskar att slicka på ulltröjor när man har på sig dem. otroligt mysigt att ha en liten tuss som smaskar på axeln :)




ikväll bjöd Josefs syster på mat och julfika. mysigt mysigt, hade säkert fått in någon julstämning om det vore så att jag tyckte om julfika :( fick dock wienerbröd, och det säger man ju inte nej till!

imorgon vankas ännu mera julfika, hos Helena, och ja..jag får väl ta en pepparkaka kanske :)

kollade igenom jullåtslistan, för att se om den håller i år med, och tja.. 7 låtar fanns där. så vi tar det på helgerna, och på självaste julafton kanske.

puh! bara 23 kvar nu

RSS 2.0