now's the time for us to say HNY

sitter på pilgatan i glitterstassen och med finfejset påklistrat. ska alldeles strax dra mig till teg för vad jag hoppas blir ett episkt nyårsfirande. järngänget tjuvstartade med champagnebrunch med amerikanska pannkakor (hatar pannkakor), men stämningen har trots det inte infunnit sig än.
så, 2011. jag tänker varken att det var ett bra eller ett dåligt år, svårt att avgöra. 2009 var ett riktigt skitår, och 2010 det bästa i mitt liv. 2011 känns så mittemellan, lagomt. och framförallt långt! herregud vad jag gjort saker i år. det är svårt ens att sammanfatta. men hur som har jag spenderat hela året med att läsa spanska B & C (2012 kommer bara bestå av 19 dagar spanskaplugg, änteligen!). jag har även varit i Madrid x 2 och Barcelona och blivit påmind om varför jag älskar språket. sedan har jag väl varit en del med Bruce, som det inte verkar finnas någon gräns för hur mycket man kan tycka om. sen vet jag inte, det har flytit på. 2011 var ett ganska uppstyrt år, men det ska vi råda bot på ikväll! Vaya con Dios, nos vemos 2012!

el mejor día del año

julafton ur en 3,5-årings perspektiv:
(ps. känner mig som coolaste kusinen ever när jag lånar ut min kamera så hon får fota fritt. frihet föder ansvar, det är min melodi)


Good times for a change

ÅH HERREMINJE! hur i all världens väg klarade jag översättningstentan!? jag som var helt säker på att den skulle förfölja mig nu framöver som den ständiga omtentan (eftersom det verkar ha hänt/hända de flesta andra). sitter som förstummad. känner en enorm tacksamhet, men vet inte vart jag ska vända den. jag har ju bara mig själv att tacka, för här snackar vi inte tur utan ren och skär skicklighet. Gud, får inte bli för uppblåst bara, ingen gillar en mallig en.

conclusión

3 dagar 18 timmar tills Kalle på julafton. och 24 effektiva timmar kvar med uppsatsen innan jag, hur det är går med den, tar jullov i en vecka. den 2 januari drar det igång igen, men det är ju LÅÅÅÅNGT borta intalar jag naivt mig själv. innan dess ska jag ju fira jul, äta massa mat, slappa en massa, shoppa i sinne på mellandagsrean fast jag inte behöver, se en MASSA filmer med brorsorna och fira att fabulous nyår. har redan börjat tänka på någon slags nyårskrönika, det är ju som obligatoriskt. en kompis skrev en tidigare som är så bra, fin och genuin att jag inte ens vill försöka mig på det. så jag tror snarare att jag kör någon bildbomd och kanske en sån dör tonårslista som är så himla på tapeten, och som jag egentligen gillar. den som lever får se, som man hippt sa för några år sedan.

casa hecha de galleta de jengibre

det är inte lätt att vara ödmjuk om man heter Holmgren, vi är ju bäst på det mesta. till och med på att göra våra egna spanska Madridkyrkor


yo creo más bien que el hombre, en el fuero interno de su consciencia, propende a estimarse en menos que vale

sitter på skolan, borde skriva uppsats. men vad gör jag? kollar HAGLÖFSJACKOR! i år hoppas jag äntligen hitta en, har letat alldeles för länge nu. vill ha mellandagar NU så jag kan fara på fjällrävens outlet i övik!
nom nom nom:

- En vanlig jävla ek, sade pojken till trädet. knappt femton meter hög, det är inte mycket att vara mallig för.

idag har jag lyxat till det lite och pluggar hemifrån. lovade mig själv när jag kom hem från spanien att jag bara skulle jobba med uppsatsen på skolan, men där är det kallt. och det regnar ute, så jag var inte svårövertalad. sedan har jag mystiskt fått någ superdisciplin på sistone, så det är nemas problemas att plugga utan att bli distraherad att istället diska, rensa garderoben eller till och med tömma kattlådan. och denna krabat får vara hur söt han vill, det är kursplaner och spanska läromedel jag vill gosa med idag.
känner mig alert, glad idag. tror det dels har att göra med att jag känner mig herre över min egen uppsats, för en gångs skull är det jag som bestämmer över den och inte tvärtom. sedan ska jag om 11 timmar få se Simon och ekarna, som nu kommit ut som film! jag fick boken av mamma för något/några (?) år sedan, och jag hade alltid varit småintresserad av den för att hon tyckte att den var så bra. ung och lättpåverkad. men det dröjde ända till nu i somras innan jag tog tid att läsa den, den låter ju så sinnes tråkig. och det var den. det konstiga är att jag är helt övertygad om att det på samma gång är den bästa svenska boken som jag läst och någonsin kommer att läsa. kan inte sätta fingret på vad det är med den där boken. LÄS DEN!

säg att nånstans finns en väg vi inte tänkt på, lär mig tro att allting ordnar sig

har bestämt att jag nu ska skriva ett helt inlägg utan att tjata något om uppsatsen/plugget, misstänker att jag har varit lite tjatig, speciellt IRL om allt detta. så ya basta! istället ska jag bara prata om allt bra som händer, kommer hända, har hänt. idag ringde mamma och pappa, mitt uppe i julhandeln, som en räddande ängel och räddade mig från detsomintefårnämnasvidnamn och bjöd mig på mat. gott och välbehövligt. vi åt på Rost, sinnes gott. den som inte varit där, skämmes! hur som satt vi där och pratade julklappar, och vilka krav folk ställer på sina medmänniskor när det gäller just detta. man hör ju varje dag folk hetsa om hur mycket julklappshets det är, faktiskt hör man mer hets MOT julklappshets än folk som faktiskt julkappshetsar. avskyvärt eller inte, så insåg jag när vi satt där att trots att jag skrivit en önskelista och vet vad jag vill ha, så bryr jag mig faktiskt föga om just julklappar. och mat. bryr mig inte vilken julmat vi kör, om vi gör knäck och pepparkakor eller inte, vart vi firar jul. antingen är jag desperat eller tvärmogen, men jag vill bara vara ledig och vara med släkten. eller så är det just det som är den rätta julstämningen. Qué sé yo?
hur som, med 10 dagar kvar vill vi boende på Pilgatan önska en god, multikulturell jul!


15

bara 5 timmar till helg! är så glad över det, och faktiskt så himla nöjd över allt jag gjort i veckan. har fortfarande jättemycket kvar, men har hunnit med väldigt mycket också. så jag ska verkligen njuta av ledigheten nu, både ikväll och på lördag. på söndag kanske det kan bli lite plugg, får se vilket skick man befinner sig i. annars börjar jag om på måndag. och i helgen är det sittning! testade outfiten igår, och är väldigt taggad! igår var vi på tomtebo och bakade, fixade och trixade inför sittningen, riktigt kul! mitt arbetsområde var att dekorera pepparkakor till bordsplacering, och gud så skönt med praktiskt, pyssligt arbete :)
och igår klädde jag granen! inser att jag mest har rosa och LJUSBLÅ kulor, och hur hände det? tror att jag köpte de flesta kulorna i ett svagt ögonblick på Åhlens mellandagsrea, men varför? jag HATAR ljusblått. ah, hursom är granen fin, och jag hoppas innerligt att den står kvar när jag kommer hem och att inte den lilla marodören varit framme.

vad som skulle göra 2012 så mycket lättare

åh, jag borde plugga redan men det känns så mycket roligare att fundera över önskelistan! den är nu klar, och jag känner mig så extremt vuxen. den lyder som följer:
  • DVD-spelare
  • bidrag till glasögon (för att jag behöver det, inte för att jag vill verka cool och hipster)
  • bidrag till Haglöfs-jacka
  • vattenkokare, helst snygg
  • fluffig fleecetröja
  • en ny Iphoneladdare
  • en färdigskriven uppsats på spanska
och så har jag säkert glömt en massa som jag pladdrat om i höst, och dom sakerna önskar jag ju mig såklart fortfarande också :) men mest av allt vill jag bara vara ledig, busa med mina favoritbarn och vara hemma så att jag slipper laga mat.

18

tänkte köra "en bild om dagen", som jag verkar ha en förkärlek för såhär i juletider. det kommer nog troligtvis se ganska likadant ut ganska många dagar.
planen för dagen är att sitta på skolan till 16, fara hem och äta (jag slipper laga, för jag gjorde dubbelt igår! :) ), fara och handla på Maxi, eventuellt kolla om dom har en plastgran, hem och plugga grammatik en timme inför tentan nästa fredag (har bestämt mig för att plugga en timme om dagen =10 timmar totalt på dödstentan. jag räknar kallt med en omtenta, och det vore kanske lika bra för i vår har jag iallafall tid att plugga för den), och sedan läsa litteratur i 2 timmar. hatar dagar då man inte har ett dugg att se fram emot, förutom stunden då man får gå och lägga sig (i och för sig bara för att vakna 8 timmar senare med exakt samma dagsschema).
hurra för att leva!
nu. sluta klaga, fortsätta plugga.

19

1 vecka och 1 dag hemma i Sverige. och idag såg jag årets, för mig, första snö. eller, jag mer än såg. jag fick den över hela mig när jag skulle låsa upp cykellåset som helt frusit fast. needless to say, jag är redan less på den. snö innebär slutet på att cykla i umeå, eller borde innebära. för mig innebär det oändlliga tillfällen att vurpa.
hursom, är min plan att sitta på skolan varje dag 8-16 med uppsatsen, och sedan på kvällarna sitta med litteraturen. perfekt plan. än så länge går det bra, har gjort 3 av mina 40 uppsatstimmar den här veckan. och om jag vore så här effektiv hela tiden, skulle den kanske hinna bli klar i tid. men bara tanken på att uppsatsen är på 6HP (vilket ska motsvara 4 veckors heltidsstudier) och det faktum att jag börjar med den nu, känns lite deprimerande. min tröst, och hemliga vapen, är Dextro! världens bästa uppfinning. inte så hållbar i längden, men den håller koncentrationen på topp och tröttheten och hungern borta.
och, någon dag här framöver ska jag lägga upp årets önskelista, detta år tråkigare (vuxnare?) än någonsin..

RSS 2.0