catorce/14

nedräkningen har börjat! blivande spanskalärare får för första gången i sitt liv besöka Spanien om 14 dagar, pirr! tills dess är det massor som ska göras, huvvaligen. men jag ligger rätt i fas med plugget nu, ligger iaf inte efter, så det känns skönt.
I natt körde jag en all-nighter, det har ju som blivit en tradition nu såhär i februari. oscarsgalan är anledningen, riktigt mysigt faktiskt. fast i natt låg jag mest och sneglade på klockan, hade småångest för hur jag skulle klara dagen på praktiken. löjligt egentligen, eftersom man alltid, hur man än mår, kan ta sig i kragen när det krävs. sitter i lärarrummet nu, och känner då ingenting. framåt middagstid kommer det bli värre tror jag.
galan då? sämsta jag sett. så otroligt tråkig och politisk korrekt. inga fräckheter, inga crazy påhitt och inga skrällar. Inception fick flest priser, men The King's speech fick de viktigaste. oväntat värre. två bästa stunderna var när kirk Douglas irrade runt på scenen, man bara väntade på katastrofen, och när Colin Firth (Mr. Darcy) fick sin Oscar - äntligen!
denna vecka är det praktik för hela slanten, känns kul! ska göra lite andra universitetsgrejer också, men det mesta är ganska gemytliga saker - läsa en bok osv.. älskar allt man kan göra i soffan, framför tvn i reklampauserna :)

siesta y fiesta

long time, no see kan man ju säga minsann.

sittning förra helgen, svinkul. för kul kanske. panikshoppade en klänning i sista stund, och jag kände mig fabulous. det är det viktigaste. mina nollor blev årets lag, så nu är det upp till oss att styra återspark om 3 veckor, och det kräver ju någon/några planeringsfester det också... och jag som trodde att det var över nu.



imorgon vankas tenta, språkhistoria, och ja.. det är oundvikligt. just med denna tenta har jag lite spansk mañana mañana- känsla, så är inte ett dugg orolig. än. ska sitta hela dagen imorgon och plugga med gänget tills vi går till tentan (16.00). klockan 19 är vi sedan fri, och då ska vi festa! våran första tentafest, och jag hoppas den blir askalas :) har gjort 1 liter sockerlag ikväll till våran sangria imorgon, så i guess att temat är spanskt imorgon.

invigde gymmet på Medley idag, och tja.. jag kommer känna av det imorgon. men samtidigt känns det bra, jag måste få lite muskler om jag ska klara av sommarens eskapader. och bättre hållning hoppas jag på. bruce och jag har börjat med en dålig vana. när jag sitter och pluggar, oftast med dålig hållning, hoppar han upp på axlarna och lägger sig där, vilket gör att jag får ännu sämre hållning :( men både mysigt och varmt är det ju. helt underbart med någon som kurrar i nacken.

para bailar la bamba

har verkligen skolveckan from hell just nu, bokar in minsta lilla sak i kalendern för att komma ihåg att göra allt. idag, tex, ska jag komma ihåg att äta. laga mat behöver jag inte, jag förberedde med storkok igår (7 matlådor), så jag skulle slippa det den här veckan. jag är väldigt tacksam över att vara en av de få som inte uppskattar mat särskilt, så det gör inget att äta pasta och skinksås en hel vecka, lunch och middag. vad orsakar stressen? redovisning imorgon på spanska. yes. känns ju lite tragiskt att snart ha hunnit halva spanskalärarutbildningen, och inte ens våga prata inför dem som man gått i 6 mån med. that´s life, antar jag. paniken inför redovisningen har ju gjort att jag ägnat alldeles för mycket tid till den och försummat det mesta andra.
men, tiden går ju som vanligt, och på något vis kommer det bli fredag och då är det över, hur det än går.

detta var då i torsdags och lördags, inspark så klart. i torsdags var det tema "H" och jag gick som Hösten. i lördags var det crossdress(klä ut sig till andra könet) och då var jag norrmejeriermannen/vanlig mjölkbonde.




RSS 2.0