For the ones who had a notion, a notion deep inside that it ain't no sin to be glad you're alive.

alltså, denna helgen. oj. känns som en evighet sedan jag lämnade jobbet på onsdag kväll för att sedan stiga upp i ottan och åka 95 mil söderut, till Göteborg och Bruce. bilresan var en pärs, men ingenting mot vad hemresan var. mer om det sen. först, Göteborg får 3 av 5 plus. gillade shoppingen, uppskattade inte skyfallet som på lördagen orsakade evakuering av Nordstan-gallerian och en smärre syndaflod överallt.

på lördagen, innan regnet, var vi på Naturhistoriska museet och hälsade på Malmska Valen, världens enda uppstoppade blåval. alla tre syskon Holmgren är smått fascinerade över vattendjur, och valar är mitt favoritdjur just för att de är så overkliga. 30 meter? sick.



bruce då? jomen, alla som läst aftonbladet senaste dagarna har knappast missat de historiskt bra spelningarna han gjorde i helgen. efter fredagskonserten var jag lyrisk, jag hade fått höra de ganska väntade Promised Land, Badlands och Born To Run, men framförallt de totalt överraskande Prove It All Night, My Love Will Not Let You Down, Youngstown, Drive All Night (bäst) och Rosalita.

när sedan lördag kom, med sittplats denna gång (väldigt bra med tanke på vädret) så blev det så många gånger bättre. det är lättare att rada upp de dåliga låtarna som spelades än de bra, för det var väldigt få av dem. bäst var: Im Goin' Down, It's Hard To Be A Saint In The City, The River, Because The Night (bäst av de bästa), Backstreets, Badlands, Land Of Hope And Dreams, THUNDER ROAD, Born To Run och Jungleland. jisses.



Minnet av helgen solkades dock lite av vad som senare hände på hemresan på söndagen. trötta och slitna åker vi hemåt med en bil som krånglar så mycket att vi i Örebro lämnar den på en verkstad och fortsätter i hyrbil hemåt. fyra mil senare så är vi med i en bilolycka, som med ännu mer otur än vi hade kunde ha blivit riktigt otäck. av någon outgrundlig anledning (brist på konsekvenstänkande?) stannar bilen framför oss för att kolla på ett överkört djur på en 90-väg. med mycket mötande trafik är det inte mer att göra än att bromsa in och invänta. det uppmärksammade inte den unga tjejen som kom körande bakom oss, och vi blir påkörda bakifrån i 90 km/h och slungas framåt cirka 50 meter. det är märkligt hur någon sekund kan kännas som en blinkning och en evighet samtidigt, men det gjorde det. tur i oturen skadade sig ingen särskilt mycket, och det gick smidigt att checkas på sjukhuset. det kändes minst sagt drygt att efter det köra hem de sista 65 milen, men det gick. fortfarande trötta, och med rätt så stela och ömma nackar, är vi nu hemma och håller tummarna för att vi slipper framtida whiplash-besvär. det vore onice.


Dreams will not be thwarted, faith will be rewarded

dagens Bruce-tankar:

*fint att han sjöng i Oslo ikväll, jag skulle ha blivit mycket förvånad och besviken om han inte dykt upp. det vore olikt honom. We shall overcome är fin, den passade som handen i handsken..MEN. jag hade hellre hört Land of hope and dreams, just för att den är bättre och inte lika uppenbart passande.

*läste att hans spelning i Norge igår höll på i 3 h 44 minuter, och den i Madrid tidigare på turnen 3 h 48 minuter (om jag ändå varit där!) hoppas innerligt på något sådant på Ullevi!


When it comes to luck, you make your own

21 juli idag. med enkel matematik kan man räkna ut att det då är 6 dagar till dag 1 med Bruce på Ullevi (ska ju dit båda dagarna, la la la). innan dess ska jag överleva de 80-100 någonting milen det är dit ner (har inte den blekaste) och jag ska jobba två kvällspass och en dagtur. jag räknar faktiskt ner dagarna som är kvar på jobbat, nu 12, och det ska bli så skönt med lite ledigt innan skolan och livet drar igång igen. sommaren på landet innebär för stunden frustrerande men egentligen välbehövd stiltje i tillvaron. jag är dålig på att "bara vara", och sommaren är ett ypperligt tillfälle att träna på det.
jobbet då? jodå, det är väl ett väldigt bra sommarjobb, som dessvärre blir mer och mer slentrianigt och slött ju fler somrar man är där. de viktigaste, brukarna, tycker jag om lika mycket som alltid när det väl kommer till kritan - även om de ibland är så påfrestande som bara de kan vara. i veckan har vi hittat på en massa skoj - vi var en sväng på Norrbyskär (supergott fika!), vi hälsade på getterna nere vid havet, vi åt glass i parken och igår gick vi på marknad och köpte munkar. life's good.

DIY

det finns både för- och nackdelar med att bo hemma under sommaren, men en av fördelarna är definitivt att man tar tag i projekt man haft planerade ett tag. så, igår och idag innan jobbet har jag haft skomakeover här hemma. först fick ett par rätt så tråkiga vagabondpjucks en färginjektion. sen så blev ett par ganska intetsägande HM-fynd till skor inte längre så osynliga. det enda som är kvar är att kvarlacka dem, just nu lämnar de ett spår efter sig likt Hans och Greta - inte så poppis inomhus. totalt kostade förvandlingen ca. 100 spänn, 2 timmars arbete och spår av glitter lite överallt = helt överkomligt!


bArCeLoNa

BILDBOMB! alltså, Barcelona 15-22 Juni med familjen, Elin, mormor & morfar och kusiner.

RSS 2.0