primavera

en ny era är här! praktiken är slut, mars är snart slut och vinterkläderna är bortstoppade. all ny fritid firades idag med att sy en blus/tröja/topp (den eviga frågan - vad är vad?) i samma modell som en orange som jag praktiskt taget lever i. dessutom lyckades jag fynda Tigerjeans för billig peng på häggan idag, så jag är väldigt nöjd :) nu fattas bara att all snö smälter och temperaturen stiger sisådär 15 grader, då kan jag börja använda ALLA kläder och skor! oh happy day.

 

 

 


Kärlek är inte att hitta någon att leva med, det är att hitta någon man inte kan leva utan.

Long time no see! har lovat att blogga många dagar nu, men livet är lite hektiskt just nu. det här med 8-16-jobb är inte riktigt min grej, speciellt inte nu när det innebär pendling också. hur som firar jag idag att det bara är två dagar kvar här på Liljaskolan, sedan är det älskade Lärarhuset som gäller återigen. missförstå mig rätt, det har varit en superbra praktik. men jag gillar att ha mycket fritid, och jag gillar att stiga upp efter kl. 06 på morgonen. de här veckorna har givit mig mycket, inte minst har jag lärt mig två saker om mig själv: att jag kan få invärtes vredesutbrott av folk som går sakta. jag tror jag har skrivit förut om att jag blir galen hulken-style av att cykla i motvind, och det här är precis samma sak. och dessa veckor har mitt tålamod prövats minsann, då jag ständigt lyckas hamna bakom horder av liljaelever som ockuperar hela gångbanan i snigelfart. det andra jag märkt är att jag aldrig lyckas dricka upp mitt te. för att kompensera för det ickeexisterande kaffedrickandet så dricker jag te, mest för att det är en social grej. dock, hur kan folk obehindrat dricka te/kaffe som för en sekund sen nådde kokpunkten? antingen sitter jag och småblåser hela tiden på det, eller väntar och glömmer bort det. summan av kardemumman, det har blivit mycket brända tungor och inte så mycket tedrickande för min del.

sen, när jag kollade bilder som skulle upp här så kan man ju undra vad som hände med mitt inofficiella köpstopp. min plan var att spara pengar och inte handla så mycket grejs innan Barcelona om 78 dagar, eftersom det då skulle  bli superkul att shoppa där, men ändå lyckas jag ju få med mig något hem lite nu och då. senast i raden var 18 meter tyg och ett par skor. skorna hittade jag på Åhlens - såg, älskade, köpte. dom känns väldigt 90-tal, med den smala remmen över krokigtårna, och nostalgikern i mig hurrar! tyget, det hittade jag på en utförsäljning för 10 kr/metern så det kändes högst försvarbart. iaf om jag lyckas sy ett enda plagg av det.

image description

image description

och just det, tipset! gå och se Carmen, operan, på Norrlandsoperan. 100 pix för sista raden samma dag som man köper biljetten. supervärt!


Now you're just somebody that I used to know

hade den absolut bästa praktikdagen idag. 3:orna skulle på studiebesök på Monki, så jag hängde med dom. jag slapp alltså fara till Vännäs, och jag slutade mycket tidigare. såå, jag gick på stan och kollade in byxorna från Kii jag sett i Elle. jag tänkte ju helt att dom bara vara fina i teorin så jag hade inga planer på att köpa dom, men icket. dom är dreamy! planen är att ha dom imorgon på praktiken, för att känna av stämningen lite grann. så får vi se sen om jag vågar ta dom till lärarhuset någon gång :)

morgon med Bruce

nog för att jag är trött på morgonen nu när jag är på praktik i Vännäs, men det är ingenting mot hur trött denna krabat är. från det till att få något busryck, till att åter bli pömsig. aldrig en tråkig dag med Bruce.

No volveré a hacerlo nunca

Har idag överlevt en nära-döden-upplevelse, nämligen längdskidåkning. Med lånade kläder och utrustning bar det iväg, 5 km senare har jag ont i hela kroppen och har sträckt ljumskarna. Never again. Tacka vet jag brädan, mycket mindre smärtsamt.


Estar vivo

Bruce överlevde "operationen" och är nu mer levande än vanligt. Busar och håller på, det är som om han vore 4 månader igen.
Till något helt annat, så var jag på stan med amanda fousi idag, och shoppingnerven slog till igen. Så.. Jag kom hem med ännu en marimekkoburk och likadana dricksglas som Amanda. Så kallade "Hanapee-glas", en av våra gemensamma favvobloggare. Så dom ska invigas imorgon, med alkohaltigt innehåll!

Annars då? Imorgon ska jag till ålidbacken och vara hurtig. Åka bräda och, hör och häpna, längdskidor. Sen bär det av hemåt stan, för mellofinal och utgång. Bra helg hoppas jag!


+ - 0

Var med Brucen till veterinären idag, det var dags för kastrering. Det blev lite vaccinering också, alltid bra. Jag hade ingen aning om hur det skulle gå till, så när jag såg honom segna ner efter att ha fått sövande medel och veterinären bad mig komma tillbaka en timme senare kände jag överläppen darra. Så, jag dämpade ångesten med shopping. Medans Bruce blev av med två saker, införskaffade jag två andra. Dels en lampa, ett sjukt impulsköp. Den var billig och orange, det var det enda som behövdes. Sen så köpte jag mig ett nytt träningslinne, eftersom jag nu varit på gymmet 25 ggr sedan den 18 januari! Älskar mitt belöningssystem, och jag älskar linnet från Röhnisch! Åh, rosa, åh, spets.


cien dias

idag var jag ner på stan och fixade något som kommer förgylla mitt liv... en svart låda som gör att jag kan spela Sims! SÅ. NÖJD.
öven väldigt nöjd över att det idag är 100 dagar till jag fyller år/vi far till Barcelona!
även nöjd, men samtidigt lite bestört, över att Bruce imorgon ska kastreras. Äntligen får jag sova om nätterna, men jag tycker väldigt synd om honom. måste kännas lite olustigt. chop chop, liksom.

alla goda ting är tre

först: kolla in världens finaste lilla katt. och jag säger lilla, för han har blivit mycket smalare nu när han lider. han skriker nämligen bara efter kattdamer nuförtiden, den senaste månadesn ungefär. driver matte till vansinne, sömnbristsvansinne. men har man dom där ögonen blir man ju såklart förlåten bums.

sedan: vad händer med vädret? helt sinnessjukt underbart. sörjer lite att jag som vanligt inte åkt lika mycket bräda som jag hade planerat. förhoppningsvis finns chansen fortfarande. MEN, jag älskar asfalt.

sist: idag hade vi redovisning för vårat temaprojekt, där vi skulle sticka/virka något och placera ut det i lärarhuset. så om någon har svängarna förbi och vill se mitt "verk" (host) så hittar ni blomrabatten centralt i fiket. men gör det helst inte.

 

 

 


RSS 2.0