På plussidan

Det är mycket som jag älskar, och hatar, med Lögdeå. En sak som jag definitivt älskar är när man lyckas märkesfynda å det grövsta på Häggströms. Materiell lycka!


Broder-broderi

Har broderi i skolan nu, två veckors kul kvar. Mitt projekt består av att tolka Spanien. Fick hjälp av mormor som bistod med garn i regnbågens alla färger, och fick hjälp av broder som villigt formgav och broderade ett hjärta. Gulle!


Det är bara ord

Insåg att det var bokreastart idag, fick ett infall och gick ner på stan. Fyndade två, rätt så olika böcker. Tänkte köpa en bok om fashion, men den vägde typ 4 kg (inget skämt!) så den fick stanna i handeln. Påvägen hem - börjar inse vidden av snösmältning de senaste dagarna, och nu får det vara nog. Inte nån syndaflod, tack.


Hjärnan alltså

Detta är mitt handfat. Inget konstigt med ett inlägg om det. Eller?
Det jag ville uppmärksamma var den sjuks känslan av välbehag/mindre lycka som nyss infann sig. Orsak? Jag fick äntligen fylla på tvålkoppen med nya, fina småtvålar. Alltså lycka över det? Tja, ibland är det inte mer komplicerat än så.


Tankar om Oscarsgalan

- Red Carpet-rapportörens klänning. Eller icke-klänning. Smaklösheten fick ett ansikte/en klyfta. Känslig? Kanske.

- Halle Berrys klänning. Holy Shiet.

- att Filip och Fredrik jämställer vinnande svenske ljudkillens nu tre Oscars med Ingrid Bergmans tre. Jo. EXAKT samma sak. Retarderad kommentar, kan jag tycka.

- Seth whats-his-name, värden. Fjanten. Känns sjukt ovärdigt att låta en snubbe som gjort en film (?) och Family Guy (eller är jag felinformerad?) leda just DENNA gala. Serri? Om jag hade velat ha kiss-och bajshumor med sexistiska och dåliga stand up-inslag så hade jag väl sett.. family Guy? This is bullshit. Avgå.

- In Memoriam-delen. Den finaste/högtidligaste delen av galan. Jack Klugman, från den bästa-bästa filmen 12 angry men (12 edsvurna män) har trillat av pinn så att säga, så passar på att tipsa om just den filmen. Oförglömlig.

- såklart vinner en av de två filmer som jag inte har sett inför galan Bästa Film - Argo. Såklart.

Överlag en okej gala, hoppas på bättre nästa år. Nu - sova 2 h, upp till universitetet och önska att någon gör slut på mitt lidande.


höjdpunkten

OSCARSGALAN BÖRJAR OM 8 H OCH SOM JAG HAR LÄNGTAT! i veckor har jag taggad inför denna nu ganska etablerade tradition för mig, och jag har aldrig varit så förberedd som i år. jag har läst på, vet vilka som tros vinna, och jag har sett några av de filmer som tippas ta hem storpriserna:
 
  • Cloud Atlas
  • Lincoln
  • Les Miserables
  • Flight 
  • Hitchcock
  • Anna Karenina
  • Silver Linings Playbook
  • Life of PI
 
alla filmerna är bra, vissa bättre än andra (Anna Karenina och Cloud Atlas) men det är inga storskrällare tror jag. åh, om ändå filmerna kunde vara som de var på 90-talet när de episka filmerna vann priserna (När lammen tystnar, Titanic etc.) det var väl bättre förr? hur som, nu väntar några timmars sömn, promenad och sedan bara väntan! :)
 
 

Ser como ellos

Så, efter att ha varit på sjukt intensiv och lång och underbar fest igår så vaknade jag.. Pigg och fräsch. Inte vad jag väntade mig. Trodde absolut att jag skulle vara väldigt väldigt trött eftersom jag kom hem ett tag efter 03 imorse. Men, tur var väl det för då kunde jag följa med madam forsberg på loppisrunda. Vi började i Stöcksjö på Mattex Antik, inga fynd. Vidare till PMU:s loppis, inga fynd förutom en varmkorv - välbehövlig. Innan dagen var till ända lyckades jag ändå fynda tre ljuslyktor och två spanska böcker. Dagens bästa fynd var dock baconchipsen och hockeypulvret. Kul att jag har samma snackssmak som en 13-årig, finnig tonårspojke. Inget kex och ost-trams här inte.

+äntligen testat Ängens pizza. Bra skit.


Karenina

Bra torsdag idag! Varför? Främst två saker:

1. Materiell lycka. Denna gången i form av en underbar klänning. Japp.

2. Såg Anna Karenina ikväll. Så. Himla. Bra. Som Försoning möter Moulin Rouge. Exakt så. Se den!


Empiezo a nuevo

Så... Ny vecka, nytt moment. Vi började med broderi idag, och har haft workshop hela dagen. Trots att vi bara suttit och fulritat och stygnat så är jag nu dödstrött - ¿por qué?
Trötthet och kli i fingrarna efter att sy är definitivt ingen bra kombo, så jag slängde ihop en superdrink som kanske kan ge nån slags energikick. Så, förhoppningsvis har jag något nytt home made att visa senare i veckan!


Det som händer på slöjden..

..stannar inte på slöjden, utan jag tänkte ge en inblick i vår fascinerande värld. Alltså, första momentet på Slöjd, textil inriktning 3 - sista terminen textil, har varit "estetisk kommunikation". Det är lite enkelt ett samarbete mellan blivande textil-, trä & metall- och bildlärare som mynnade ut i en utställning i fredags eftermiddag. Under tre veckor har jag sytt plastkläder (för att gestalta utanförskap, blahablaha...). Det har varit både fryspåsar, byggplast och chiffong (som i och för sig räknas som tyg, men det är ju i grund och botten gjort av plast).
Två spontana tankar om detta moment:
1. Gud vad mycket annat jag kunde ha lärt mig istället. ( kan inte låta bli att jämföra med spanskastudierna, där man på tre veckor lärde sig hela spaniens och latinamerikas historia).
2. Tack gode att det är över.


Dagens Bruce

Imorse var det sminkningen han var sugen på att hjälpa (stjälpa) mig med. Inga konstigheter


Loppisfynd

Så, i lördags, vad som känns som tusen år sedan, blev jag medlurad (mycket bra idé, inget negativt!) på PMU:s loppis på Teg. Rekomenderas! Billigt krims krams och ett mysigt, gammeldags fik :)


Fredagsnöje

Färdig med skjortan! Lite småslarv i slutet, blev less och otålig. Överlag nöjd :)


Två torsdagstankar

1. Var på ICA Maxi nyss, köpte bl.a. frukt. Inget, alltså inget, ger mig så mycket helgkänsla som en fylld fruktskål (i kombination med städad lägenhet). Är 100% säker på att detta är mammas doing, barndomen fylldes av helghandling och -städning. Bra sak att ärva :)

2. Mina blommor alltså! Haha, vad hände?


Håller tummarna..

..för två saker just nu:

- att jag även om 10-15 minuter tycker att det är en bra idé att fara ut och springa.

-att jag, när jag springer, inte halkar på en dödsfläck. Är helt blåmärkesfri nu (ovanligt) och planerar att fortsätta vara det.


Svettigt!

Kom på den briljanta idén, när jag ville spara lite tid, att jag skulle baka och laga mat samtidigt. Inte det smartaste på 2-3 kvadratmeter, men nu är det gjort. Herregud vilken röra! Och dessutom lika roligt varje gång man inser att man inte är hemma hos föräldrarna där ALLT finns, utan i minilägenheten där inte ens en vettig djuptallrik till vattenbadet finns att hitta. Nöden är uppfinningarnas moder, right?


There's nothing like home

Vilken helg! Att fara till Lögdeå brukar vara något slags rehab från vanliga livet, men denna gång far jag därifrån dödstrött. Har gjort så sinnes mycket hemma, så både jag och Bruce är helt slut. Så.. Vi har båda intagit framstupa soffläge nu.


Ursprunget

En dag i obygden:

8.30 uppstigning för samtliga!
9.00-11.00 samling i omgångar i soffan för att äta frukost, se på morronsoffan, spela mobilspel och för mig denna morgon - lyssna på morgonpasset i P3 där det pratades valar. Mycket spännande :) (fun fact - ett litet människobarn ryms att krypa i blåvalens aorta).
12.00-14 biltur med padre in på samhället där jag lånade böcker och han fixade en fläkt med morfar. Obligatorisk kaffestund med matnyttig information på det (Det kommer mer snö, för domherren är här. Det är ett säkert tecken).
15.00 promenad, fylld av instagram moments.
18.00 bullbak! Har nu lärt mig alla nedärvda husmorsknep.
19.30 hårfärgning - ser äntligen ut som en männisch igen.
20.00 mello!

Lögdeå i ett nötskal.


yes

Tog idag en ledig dag från universitetet, där vi är i full gång med att sy, för att.. Sy. Det är ju så mycket roligare att skapa för sin egen skull, när det blir något användbart av det hela, så jag unnade mig det. Dessutom har jag handlat många, många meter tyg på ohlssons nyligen, så jag var så illa tvungen att använda det. Resultatet av dagens arbete är en bomberjacka i spets. Jag använde ett gammalt plagg som mönster, så modellen blev precis som jag tänkt! Om det går dåligt att sy på uni nästa vecka beror det väl på dagens lyckande :)


RSS 2.0