sjukdag 2

idag for jag och mamma iväg itll övik för att shoppa, trots att vi var sjuka, och det blev bara värre av det. blir spännande hur det blir imorgon, stundvis låter det riktigt illa. no matter what, jag ska ha min hetssydda klänning iaf.

i övik var vi först på naturkompaniet, men de hade inte någon Haglöfsjacka till mig! det hängde enbart två ynka jackor där, och de var röda och fula. det får helt enkelt vänta lite. väl inne i stan så fikade vi på Brownies coffeehouse, med världens godaste varma choklad! helt sinnes.



det blev iaf en del fynd som jag tog med mig hem: två tröjor från Kupan second hand, skor på rea och en egen resväska. finally



slutligen, my favourite Abba-låt, alla kategorier:



the show must go on

jag har klarat mig hela lovet hittills, men igår kväll så blev jag sjuk. eller, det bröt ut då. riktig vidrig rethosta, som alla andra verkar ha också. det höll mig vaken nästan hela natten, men det givk bra att jobba ändå. nu sitter jag hos mormor och väntar på mat, och har fått någon dundermedicin med smått bedövande effekt. mycket spännande att jag inte har någon känsel i gommen...

och igår direkt efter mitt inlägg så tog jag tag i mitt liv och tvingade mig själv att skriva svenskan. efter 2 timmar så var allt utom avslutning och titel klart. way to go, nu borde jag bara sätta mig ned med pärlbroderiet, nyårsklänningen, pappas kavaj...

ovh HM:s vårkläder har kommit, och det här är det jag inte skulle tacka nej till. perfekt till el viaje a Tenerife i mars/april


dumt

jag satte mig vid datorn för att jag skulle göra svenska, effektivt och bra. men icket, istället fyndade jag ett par stövlar från Vagabond på halva priset.

åh, sist i DP med svenskan, det är enbart självplågeri!


"white man call it Australia"

oh oh oh, igår såg jag Australia! jag hade höga förväntningar, och blev inte besviken. klyschorna haglade, men sånt spelar ingen roll för mig. den var riktigt snygg, och kunde ha varit ännu bättre om slutet vari annorlunda. åh, så snygt om Baz återkopplat till en av sina andra filmer.jag ska inte säga hur eller vilken film, jag vill inte förstöra för er.

men kopplingar fanns det många av till hans tidigare filmer Moulin Rouge, Strictly Ballroom och Romeo + Juliet. det mest tydliga var alldeles i början när förtexterna kom, så står det på en medaljong "a life lived in fear is a life half-lived" vilket är själva temat och en replik från Strictly Ballroom.
och en annan sak, det var helt sjukt hur han återanvände gamla skådisar, hela 6 stycken från Moulin Rouge och 2 från Strictly ballroom.

sms efter att jag lämnat paket åt henne i lägenheten:

(Gulapa= magisk man, trollkarl.
Jackman= Hugh Jackman, skådespelare)

A: din lilla fuling! tack så mycket, har inte öppnat än
J:haha, snyggt gjort av jensa ;)
A:ja jätteduktig du va på att ringa och fråga om jag var där eller inte, massa cred till dig!
J: men aldrig att du hade hunnit fara dit före oss efter bion.. Dessutom, vi är gulapa och därför osynliga
A: vadå va ni hit efter bion era osluga typer? tur för dig att vi for och köpte mjölk då :P javisst, du kan få vara en gulapa, då är jag kidman och simsalabim så är jackman min! sug på den du


24!

oh oh, jag är alldeles för glad för att blogga just nu. vi har just haft julklappsutdelning, med den fulaste himla tomte någon någonsin skådat; min bror. minsta dräkten possible, skoterhuva, hål i baken och halvtaskig attityd. men vi älskar honom. den stora frågan är varför vi fortfarande kör med tomte? det hela är ett skämt.

vad jag älskar ännu mer är att vi i år testade att köra på en alternativ julmat för hatare av den traditionella, dvs mig. kyckling, mums!

jag såg inget kalle idag, men jag tror inte det kommer påverka mig särskilt. jag agerade snäll och mogen skjuts åt äldre släktingar istället :)

+ jag har kommit på att dummaste dagen någonsin att köra stenhårt med stopp-och-väx efter varje tvätt måste vara julafton. inte farao sitter man och biter å naglarna då man hela tiden går och käkar godis, och godiset smakar ju vider pga detta äckelpäckelmedel.

åh, mina julklappar :



fick en Rubiks kub i miniformat av morbror, kan tänka mig hur han sitter och "hö hö hö":ar åt mig nu när ja knappt kan få en sida klar.

och resten av dagen sammarfattad:




23

20 min sen på att blogga, så tekniskt sett är det julafton nu! :D oh, oh, nu blir jag riktigt barnslig igen och vill bara klä mig fint, äta gott, spela spel och få klappar. ingen kan ta barnet ur jensine. jag är redo inför imorgon, och har hängt fram kläderna, tagit fram duschgrejorna jag fick av madre, årets andra pussel är börjat på och gottabordet är redo.



idag gick jag en till sväng på häggstöms, vilket liv jag har. men faktiskt så hade de fått in massa nytt från en butik i övik, så jag fyndade två blusar för 80 kr och 60 kr. helt överkomligt.



och ikväll bytte jag också julklappar med mina tjejer, riktigt trevligt. jag var trött som en zombie, men åh, jag vill träffa er snart igen! :) och göra något töntigt och roligt som vi brukade göra.

22

dagen har spenderats med familjen på stan, där vi fikade det årliga julfikat på NK, köpte de sista klapparna och så vidare. trafiken var rena mardrömmen för mig , som skjutsade bröderna utan hjälp från någon kunnig person om körandet. MEN; det som inte dödar, det härdar, sägs det ju.

väl på stan så fick jag mina älskade marsipangrisar, och dagens fynd blev stopp-och-väx från apoteket.


21

sista arbetsdagen på häggströms avklarad, och hem går jag med pengar, snart, på banken och ytterligare 2 fynd ( ett är ett par skjorts som jag kollade på redan i somras, men då jag tyckte att 1000 kr var lite väl mycket..("vad kostar den där, 1000 spänn?" haha). men nu med stabila 80% rea så var det väldigt överkomligt.

och efter det vet jag inte riktigt vad som hände med dagen, och det käns riktigt  skönt :)

imorgon agerar jag mogen storasyster och skjutsar mina bröder till staden för att handla julklappar, kolla på crossaffärer etc.



20

shit pommes, cuatro dagar kvar. idag slog det ner som en bomb, just för att jag pyntade granen och slog in klapparna. men samtidigt har jag också börjat få ångest för att julen snart är över, innan den ens börjat! är det kanske det sjukaste? aldrig riktigt nöjd.
sedan skulle jag göra svenskan också, men inser ju att den är kvar i lägenheten. ja ja, what to do?

det roligaste idag när jag fick hjälpa en mormor hitta en skjorta till sitt barnbarn, 16-17 år, som på frågan om han var trendig eller lite mer vanlig, svarade "jo, men han hänger nog med i svängarna". skjortan träffade mitt i prick, men gunåde så pinsamt det måste ha vart för honom när han sedan kom när jag och hans mormor stod och pratade om honom och att han var så lång och att det var svårt att hitta kläder. aj aj, jag kände viljan att sjunka genom marken. det blev ingen skjorta, vad nu det berodde på.



19

oj oj oj, hela min dag har handlat om kläder. gud så ytligt.
det hela började med att jag och madre for på Häggströms utförsäljning, där vi hittade lite smått och gott. när vi stod i kön och skulle betala så kommer mina tremänningars mamma fram(som jobar där) och ber mig att jobba. ungefär såhär:

johanna: jensine, kan du jobba?
jag: jaaa, när?
johanna: från nu.
jag: okej, jag ska bara hem och äta något först.

sedan spenderade jag 5 hektiska timmar där innan jag for hem för att padre fyller år. det bev bestämt att jag skulle rycka in imorgon och söndag 3 h också. det är inte jag som söker jobben, utan de kommer till mig lustigt nog.
sedan efter maten så gick jag dit en sväng till med mormor, ludvig och pappa, och vi fyndade alla tre igen. mormor en tröja, herrarna var sin kostym och jag en vår/ höst-jacka från Peak. älska 50%.

der bästa är att jag idag har sparat 2335 kr. kah-ching!

efter det fick jag lite panik över vad jag skulle ha på mig imorgon när jag ska jobba, så jag snodde ihop ett par leggings.




18

home sweet home, nu har mitt jullov officiellt börjat. det blri ingen julavslutning på dragonskolan för min del, utan istället stiger jag upp för att pallra mig iväg till Häggströms konkursutförsäljning. illa för dem, bra för Jensine.

imorgon lägger jag upp bilder från idag, för nu sitter jag vid gamla bettan, som inte är så pålitlig.

+ det bästa: jag hittade min gamla argumentation om dödshjälp som jag skrivit, joho! den kommer hjälpa mig big time

17

exakt en vecka kvar till jul nu, vissa var nära att smälla av när vi insåg det imorse. jag känner mig lugn, jag har nästan allt kirrat. allt utom fucking SVENSKAN med stort S. åh

det roligaste idag var när jag fick agera testperson åt ingrid i deras projektarbete, där de testade smärta, typ. de tog pulsen 24/7 och jag fick gradera smärtan av all hålla hela armen i isvatten. det var, nja, inte härligt. det kändes exakt som om fingertopparna skulle brista och blodet komma forsande. jag klarade max 2 min, patetiskt indeed.

och nu finns våra finfina trosor att beskåda i glasmontern på skolan, gu si vackert.

och här är min inspirationsbild till modevisningnen, mycket enkel.



dagens bästa:



jensine får chokladen som föreställer ängeln

och dagens sämsta:



jensine tappar hörluren i ostelnad stearin

15/16

jag glömde blogga igår! herremin, men det blev bara inte av. spenderade hela dagen hos josef för att han fyllde år. vi såg The Dark Knight, min andra gång och hans tredje, och sen blev det inget bloggande.



nu är det iaf bara 3 dagar/ 6 lektioner/ 72 h kvar till jullov!
och igår kollade jag igen hur många filmer jag sett på imdb. com:s top 250, och det var hela 27%. det tar sig så mordbrännarn.

och idag bokade jag och amanda biljetter till premiären av Australia, som visas juldagen! åhhhh, jag är så taggag. det mindre taggande är att jag sedan måste skynda mig hem för att sovaför att jag ska upp tidigt och jobba.




senare idag var jag på stan med madre, och jag handlade vitt och mörkbrunt stretchtyg, så nu ska jag sy mig ett par chaneltights ;)



och när jag gick förbi på Kii för att visa mamma trosorna var ett par ljusrosa borta! tanken på att vårat verk ligger hemma hos någon, kanske inslagen som en julklapp till och med, får det att bulta i modershjärtat! :D

14

igår kl. 2 fick jag äntligen sova. efter 42 timmar av vakenhet. det var verkligen en lättnad, tills dagen efter då jag hade den värsta huvudvärken i hela mitt liv. jag har varit lite smålullig hela dagen, och vill nu inget hellre än att sova.
fast det vore smartare att skriva lite svenska, eller förslagsvis lite spanska.

men men, det blir istället till att se "Donnie Darko".

4 skoldagar kvar, Wiiee! jag har nog aldrig längtat så mycket efter lov som nu.

vanligt samtal i förra helgenangående pappas suveränitet och konsten att vara ödmjuk:

pappa: "Ja ä nog en av de där som Gud ä mest nöjd över"
Jensine: "ehm, jaha, och va grundar'u de på då?"
pappa: "ja ba känn e på me"

13

igår//idag var jag på Lucia movie night, som slutade 7,15 imorse. vi såg "Yes man", "Allt flyter" och "Zack and miri makes a porno". helt okej alla tre, alla över snittet i sin genre. jag är svinigt trött, därför så kortfattat. jag vill inget annat än att äta, och sen sova. fick iaf med mig 4 filmaffischef hem, tre till mig och en till broder.

 just det, idag var vi även på Forslunda julmarknad, men det var ju ett skämt. låt oss säga såhär, marknadsbesökare kanske inte riktigt är vår målgrupp. vi for hem.

planering inför jul, för min egen skull:

sön 14: sooova
mån 15: gratta Josef, CAEinlämning
tis 16: spanskaredovisning
ons 17: månadsmöte me företag
tors 18:
fre 19: lämna in svenska, gratta pappa, premiär "The duchess"
lör 20:
sön 21:
mån 22:
tis 23:
ons 24
(tors 25:)jobba, premiär av "Australia" !



12

sitter här på spanskan nu, och är tänkt att skriva min redovisning till på tisdag. det sker inte. på sista tiden gör jag aldrig det jag ska göra på den tid det är tänkt, utan alltid lite för sent. men men, jag är iaf glad över att vara en av 2 i klassen med MVG på provet, när alla andra verkar få sämre och sämre betyg.

efter den här lektionen ska jag ner på stan och skaffa lite presenter/julklappar, och sedan ska jag hem och sova så jag är fit for fight till Lucia Movie Night. det pissiga är att jag ska upp och stå på marknad med företaget imorgon kl. 9. det har varit en sliten vecka som följs av en sliten helg, indeed.


Och idag kan jag stolt presentare våran hemsida till företaget, som imorgon kommer vara komplett! :)

11

DET LJUSNAR, gott folk. nu är nästan det sista gjort på syan för min del den här veckan, och det som är kvar, ja det ska göras på lunchen imorgon. allt är noga planerat :)

nu sitter jag och har intalat mig att jag ska skriva halva svenskaargumentationen på en gång, istället för att ha ångest i en vecka och sedan skriva den sista kvällen som känns så bekvämt. men, jag har inte så stor tilltro i mig själv precis.

dagens internare:



vad tror ni sigge säger om det här?? Aarrghh!

10

okej, nu känns det som att jag kommer bryta ihop. på riktigt. vårat företag alltså, inte att leka med. på grund av pressen från *det hemliga* så vill jag kräkas. det är det enda jag kan tänka på, allt annat skolarbete hamnar åt sidan. tack gode för att det bara är imorgon kvar, sen är det inte så mycket att göra åt saken. och imorgon ska iaf jag och jasmine förhoppningsvis få ta lite ledigt för att vi slitit som djur. inte mer än rätt.

bara 9 dagar, 7 skoldagar, 209 h och 17 lektioner kvar till jullov.



det här blir min död

9

idag har varit ännu en dag med företaget, men denna gång övergav jag de andra för att leka webbdesigner med Josef. det gick sisådär, eftersom vi inte kunde gära jättemycket. men det kommer bli kung om några dagar :)

+ JAJA UF har två major nyheter, som för tillfället är mycket hemliga ;) Åhhh, det kommer bli så bra.

och såhär ser mina ben ut efter att ha varit ute och gått min timmespromenad i för lite kläder. är huvudet dumt får kroppen lida, som sagt. men 15563 steg blev det idag iaf :)


8

helt sinnes, idag har vi spenderat 12,5 h på skolan. hela det här med syan har förvandlats till en klyscha! slitet for jag och AMANDA och solade sedan, och kom nu nyss hem. vi ska nog dränka våra sorger i Sex and the city, det börjar närma sig slutet! :D

dagen son gått:







tina sammanfattar dagen

7

idag har delar av släkten njutit av råbak i Hummelholm, och snö upp till armhålorna. så nu har packat ner kakor och annan mat för att ta med till stan, så vi slipper svälta den här veckan också ;)



min planering fram till jul:

sön 7: bara rån i hummelholm
mån 8: sy trosor
tis 9: sy trosor
ons 10: sy trosor, samhällsprov
tors 11: sy trosor
fre 12: Lucia movie night
lör 13: sälja de älskaaade trosorna på forslunda julmarknad, åka hem till lögd
sön 14: bara vara
mån 15: gratta Josef
tis 16: spanskaredovisning
ons 17:
tors 18:
fre 19: lämna in svenska, gratta pappa
lör 20:
sön 21:
mån 22:
tis 23:
ons 24
(tors 25:)jobba, premiär av "Australia" !

6

har spenderat halvtid nu i Lögd i helgen, obeskrivligt skönt. det bästa var att få sova ut, det var väldigt längesen kan jag säga.  idag är det den sjätte, vilket betyder julsång på bloggen och paket i paketkalendern. vi kör fortfarande på den traditionen :)

+ utlovade bilder från syan igår när jäsmine visar sina skills, och sedan en normal träff hos mormor för julbak.





5

idag har varit en sliten dag, indeed. jag steg upp 7.40, vilket gjorde att jag var tvungen fara till skolan nyvaken, osminkad och håret ouppstyrt. det var det värt, alla gånger. sedan hade vi sya där vi förväntade oss årets utskällning från sigrid pga röran vi ställde till med igår, men icket.

dagen gick i ett skimmer av trötthet, ovh på CAE var både jag och Amanda, gissar jag, nära gråten.

det mest spännande var när jag skulle hämta pappa på flygplatsen. jag fa genom teg, och sedan ur ingenstans ser jag skyltar med 'korttids' och 'långtids'. wtf? paniken infann sig, men jag lyckades tillslut få ordning på det hela.

inga bilder idag, för jag sitter vid mormors dator där vi har bakat pepparkakor, munkar och knäck. de kommer imorgon istället :)

4

hej bloggen och alla AKTIVA, KOMMENTERANDE läsare. jag är smågrinig nu efter att ha ätit för många kladdkakor som vi sålde på öppet hus på draggen ikväll. kväljningar. jag minns sist jag kände så här, och det var ett bra tag sen en fredagnatt. vissa minns, jag skulle helst vilja slippa att minnas.

iaf, idag var ännu en företaget-samlas- på-syan-för-att-hetsa-dag, fast idag gick det bra. vi stressade järnet, och lyckades göra en trosa av varje modell, och även två säljexemplar.




och,skämt åsido, så tänker jag sy en sådan här dräkt att ha på nyår



hittade dessa tröjor, funderar på att beställa en av dem. vet bara inte vilken, den första är snyggare men den andra är coolare och mer talande. hm, Jude eller Heath?



3

idag är det sydag, igen. därför ser jag till att blogga på skolan, eftersom jag kanske inte hinner senare med tanke på mitt 1-timmesgång/dag. jag tänkte att jag knappast kommer ha något att delge varje dag, så var tredje kan jag bjuda på en låt. idag kommer första jullåten, som jag faktiskt gillar. mest för Bonos skull :)



tillägg:

har nu kommit hem från fucking syan, där inget riktigt gick som det skulle. tanken var ju att vi skulle vara där halva natten och sy, men icket om inte maskinen fungerar. så nu får vi rejsa imorgon innan öppet hus istället. yippiie

sähör ser kvinnor på gränsen till sammanbrott ut:




och det här lyckades damerna med, smått på skämt:


2

tog behövlig och härlig sovmorgon imorse, och sitter nu och äter broccoli och riskakor till frukost eftersom vi är tom på flingor och bröd. det duger ändå.
jag inser ju nu att jag måste få något sagt i 24 inlägg, aj aj.

kan iaf visa min beställning från HM igår, med grejer till mig men även en (inringad) julklapp till broder.
beställde även från cdon, men kan inte visa en enda eftersom det i princip bara var julklappar :)



och, ikväll var vi och sydde trosor till företaget på syan, och det gick faktiskt bra! vilket var riktigt tur, för tjejerna i JAJA uf var nåra att ansöka om roller i 'Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott*.

så här gick det ju förra gången



Taaaajt

och såhär ser det ut nu



we did great


1

pause på låttexttitlarna en stund, för att ge plats åt den bästa nedräkningen :) ska försöka göra ett inlägg per dag fram till jul, det är mitt tidiga nyårslöfte.

dagens blir bilder, eftersom AMANDA kommer döda mig bittert om hon inte får datorn snart.

veckan som gått, hittills, trossyning och fynd från klädbytardagen. 






RSS 2.0