nedräkning

varit hemma i bushen i helgen, riktigt härligt.. åkte till och med lite bräda på lör, oväntat. måste passa på, snart är sommaren här!



och nu börjar paniken infinna sig för att hinna sy balklänningen åt emelie. tänkte att det kanske var dags för mönster - mycket svårare än jag trodde. det är ju sjukt hur mycket man glömt sen Design-tiden! helt sinnes.


Killing me softly

Sitter hos kusinerna på middag - inget fel med det MEN: samtalsämnet är skotrar, och har varit det bra nå länge.. Alla tjejer ( och gustav) sitter knäpptysta medan tre machomän håller låda. Skickar dödsblickar åt fader och broder och undrar lite smått om dom inte fått lära sig några sociala regler at all. Vet inte om det är jag som är känslig, men jag tror inte det skulle falla i god jord om jag börjar prata om mode, och håller igång samtalet alldeles för länge.. Så sjukt irriterande att "manliga" ämnen är mer allmänt accepterade. Om man Tex. hyr film är det helt omöjligt att få se en kostymfilm, medan action absolut är att mötas halvvägs. Yeah.. Det bubblar inom mig

nyhetsmorgon

kommer hem från uni och slår på tv:n.
älskar verkligen  nyhetsmorgon ibland - Malou, Täppas, Martin Timell och Bingo Rimér undersöker sexleksaker. täppas är väl LITE VÄL intresserad, och martin vet inte riktigt vad han ska göra med händerna.. eller sig själv heller för den delen. stackars pyre




livet på en pinne




ganska slappt att vakna till nyhetsmorgon och lite karra så där på morgonkvisten

beautiful day

jämfört med gårdagens pissviderväder som totalt satte stopp för mitt beach10-friskis-utinaturen-nyttighetsil så känns detta väder som himmelriket. ingen sol förvisso, skratta gott du i fjantrike IP ;), men iaf ingen SNÖ. nu får det vara nog med det.

igår var jag och såg josef och hans vapenbröder vara mycket proffsiga på UF-mässan, fick inte bara lite flash back



sedan var jag förbi och kollade på en soffa som jag snubblade över på blocket, ett riktigt guldkorn bland alla mörkröda skinnsoffor som finns där. den var fin, och nu är den min. när jag sa igår att vi kunde ta hem den då, att det inte var så långt, kollade säljaren kollade lite snett på mig och undrade lite odiskret om jag var en av dom som skulle bära. jag gav upp. så nu återstår bara att gulla med padre om släpvagn..


lätt värd 500 pix

igår hängde jag också upp Sune Jonsson-fotografiet jag fick i julklapp, stolt som tuppen är jag över våran konstnärliga släkt.




jag skulle vilja ha en hel vägg med bara hans foton, dels för att dom är snygga, och dels för att man kan känna igen ansiktsdragen hos jonssonssläkten (där alla är förvånansvärt lika varandra!)








”God fotografi blir alltid till i den enkla punkt, där man själv står som människa. Det betyder att objektiven endast är en förlängning och fördjupning av fotografens personliga sätt att se och skapa relationer till omvärlden. Det räcker egentligen inte med att han har ämnen. Ämnena måste vara en del av fotografen själv. Helst bör han röra sig vant och verserat som en gammal sockenbo inom sitt eget stoff, inom sina egna upplevelser.”
Sune

ikväll blir det hem till Lögdeå, och eftersom jag inte har några planer ska jag och gustav öppna skrubben och ha lite nostalgikväll bland gamla saker.. kanske man stöter på någon gammal barbie? det skulle göra min kväll.
tror också jag ska sy lite, det var ju tusen år sedan. har ett rosa tyg som är lite knepigt, får se om det blir en kjol eller en klänning.. :)

vårstädet

ännu ett röj idag, lägenheten blir mer och mer klar.. skulle bara behöva en soffa, men de som finns på blocket är allt annat än tilltalande :(






och här är till Stina, som nyss fyllde 20 och bjuder på kalasfika ikväll :)


livet

närmare och närmare 20 år, och mer och mer ålderskris. jag vill vara barn igen - få leka som barn. jag vill inte ha växt ur min barbie och disneyprinsessorstid.

tröstar mig med Disney, Alan Menken och alla mina favoriter.





dura

har varit sinnes produktiv idag! jätteskönt och väldigt överraskande. klev upp 7 - for till skolan - kom hem - skrev 3 sidor rapport - städade lägenheten (bland annat har jag nu en representabel städskrubb och tyghörna :) ) - tvättade FEM tvättar, lagade mat - for på stan som belöning :)

väl på stan hade jag några ärenden som jag faktiskt skulle göra, men såklart kom jag hem med mer än det.. farligt farligt..

det nödvändiga...



och det mindre nödvändiga..




såklart gick jag in på HM, och såklart har de fått hem årets bikinis - min stora svaghet. det blir alltid minst en ny varje år. dum vana, men det är svårt att låta bli :) dock sköljde ju ångesten över mig i provrummet, som för alla andra hoppas jag, så nu är det slut på karrat och in med grönsakerna. och ikväll blir det ut och röra sig, basta.

något av faktisk betydelse är ju att äntligen har två av de jag känt längst i mitt långa liv faktiskt börjat...BLOGGA! eller, den ena börjar igen, men det känns lika stort ändå :)ingrid som åkt på äventyr till Frankrike (slå mig snälla i huvudet om jag inte tar chansen att komma och hälsa på) och Sofia som börjat mysblogga som förut - fast nu kan man köpa hennes underbara smycken! :) tur för oss som inte alls behärskar konsten - och jag villa ha dom!

"Where to, Miss?"

detta gör min dag, och alla dagar framöver

oh my, oh my OH MY!

bilder från fjällen, var helt omöjligt nästan att blogga därifrån så det blir miniversion :)












ikväll, efter plugg och städning, blir det ensamfilm. fördelen med att vara själv - riktiga tjejfilmer :)


(upp till bevis om the young victoria förtjänar sin Oscar)

krönikepingis AF - JH / Under pressure

vi satt och pratade ikväll, jag och Amanda, och kom fram till att pilgatanbloggens dagar var bra dagar, så vi startar upp den på nytt, på riktigt, igen. eftersom vi inte längre har någon gemensam nämnare längre satsar vi på krönikepingis, alltså att vi ger varandra ett ämne som vi ska skriva om. varannan vecka skriver jag, och varannan amanda. hoppas detta lyckas :)


lillnäntan

ikväll firades Amanda med äkta kalasfika. tårta bakades, med ljus och allt. of course var vi på pilis, kändes lite som minnenas television.


morgontaggen

sitter och lyssnar på pocahontas-soundtracket för att kanske sluta ha småångest över lektionen vi ska hålla idag. soundtracket är SVINbra, men jag vet inte riktigt om det funkar. har inte riktigt pocahontas superwoman-skills. 


far och son?

likheten - det kan inte bara vara jag som ser den!



Sting och Barney Stinson


You've got a very important date

bra: Johnniieee!, alices klänningar (svinsnygga), Matt Lucas (från little britain) och Alan Rickmans röst.
dåligt: ingen kärlekshistoria, monstren och att det var lite för mycket animerad känsla över hela filmen.

men allt som Burton och Depp gör blir ju till guld, så se den antar jag. för att ha något att prata om om inte annat.






ljummet

nja. men fortfarande ingen sömn


wolfman

har försökt styra upp lägenheten idag, så gott det går utan särskilt mycket möbler. tog iaf tag i hörnet vid diskbänken, som nu är grönt och skönt. och amanda kom och jag fick julklapp. bland annat en finfin bruce-LP.  ikväll blir det bio, "Wolfman", och inatt blir det alltså ingen sömn.





hallonbrowniesarna

gammalt inlägg med receptet finns här! :)

RSS 2.0