almost

känns väldigt härligt att det nu bara återstår 24 dagar till jul, varav 4 spenderas på universitetet. MEN, då har jag såklart grammatiktenta (grande) och hemtenta om latinamerikas realia kvar också. hallelujah brother. försöker övertyga mig själv om att göra bort så mycket som möjligt så snart som möjligt, men samtidigt är det lika lätt att övertyga mig själv om att vänta med HELA hemtentan till efter grammatiktentan. hur det än går så är den 16:e slutdatum, så efter det är det efterlängtat lov :)

samtidigt som jag känner stressen för tentorna känner jag också stress över att hela november försvann över en natt! Que pasó? köpte min första julklapp idag, alldeles för sent. måste snabbt komma på vad alla ska få, och ut och leta någon gång efter tentorna. har förbjudit mig själv att gå på stan innan dess. en hel del kommer få stå åt sidan de närmsta två veckorna tror jag.. :(

jaja

imorgon börjar julkalendern (kommer absolut INTE stiga upp och för att se den) och så även på bloggen! traditionsenligt (2 år) blir det nu ett inlägg om dagen fram till julafton! ska verkligen försöka hålla det i år, det har ju inte gått speciellt bra tidigare..

I wish that you could be, dreamwalkin' along with me

på stan idag med Fredrik såg jag denna bok, och såklart hamnar den högst upp på min önskelista!
älskade Sune Jonsson :)



riktigt trevligt att okynnesgå på stan, hittade lite smått och gott. en fönsterlampa till exempel, är väldigt nöjd. dock var det inte en vanlig kontakt på den, utan en sådan som taklampor har, så.. pappa ska komma imorgon och vara handy man.

såg denna på gågatan, en av ljusinstallationerna i år. ska ta mig en sväng och titta på alla, kanske kan locka med mig J? es la pregunta grande..



Vivir con miedo es como vivir con medias

är hemma i lögdeå hela helgen, riktigt skönt. känns som en detox från stadslivet och allt vad det innebär, här tar man det i lite saktare mak. sedan är det härligt att det ALLTID väntar en tidning när jag kommer hem, i det här fallet ELLE. det enda jag pallar att läsa förutom spanska är såna tidningar, tror inte jag läst en bok sedan förra julen då jag började på sista Twilight, och inte ens den är utläst än :( kanske ska köpa den på spanska för att få någon slags motivation, då ger det ju något. har faktiskt börjat ladda ner filmer dubbade på spanska så jag kan ha samvete att se dem, plus att språket är fantastiskt! :)

anywho, igår hade jag namnsdag, eller halvnamnsdag eftersom jag aldrig har någon riktig namnsdag, så då fick jag lite choklad av mis padres, mums!


och resten av helgen har ägnats åt vardagsrummet här i lögdeå, som har genomgått en total makeover indeed. blir riktigt snyggt faktiskt. vill också äga mitt eget ställe, så man fick göra vad man ville. det skulle bli helt crazy. guldfärgade tak vore fräsigt, living on the edge så att säga.



gårdagens outfit:

långkalsipper strl 146-152, satt lite tight. inget konstigt med det.
avslutningströja från åk 9, vilken klass. och tröjan - tidlös, never goes out of style.



dagens outfit:
myskläder, matchas med uttåkad uppsyn och taskig hållning.

fri som en fågel

idag är det precis två år sedan jag tog körkortet, och därmed är prövoperioden över - halleluja! säger jag. så sinnes härligt att slippa vara rädd för att köra pyttelite för fort osv. usch, skulle aldrig i livet orka börja om med körkortet, det är nog det tråkigaste ja gjort i mitt liv. huvva. men jag gillar att köra, fort och oförsiktigt.

idag har jag pluggat som aldrig förr, vet inte riktigt hur det gick till. Bruce har inte busat alls utan mest sovit, vilket kanske bidrog en del.. nu är jag verkligen en master of knowledge - iaf när det gäller Inka-, Maya- och Aztekrikena :)

och med bara 37 dagar kvar till julafton, årets höjdpunkt, så kommer här första utdraget av årets önskelista! och det är ju just det, en ÖNSKElista- jag blir glad för vad som helst! :) utom pengar, det är ganska tråkigt :)

http://publishme.se/11386/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
påslakanset från Åhlens



nya Bruceskivan! eller vilken Bruce-skiva som helst, vill ha alla i originalutförande för att kunna visa upp :)



Mango Body Lotion från The Body Shop


vad som helst från Body Shops Tea Tree-serie, älskar den!



ett fotbad! ett som masserar och annat sånt där high tech :)

sen, såklart, skulle en resa till Machu Picchu inte sitta helt fel :)

Cien años de soledad

Hundra år av ensamhet, lite så känns det nu. alldeles tomt på pilis. har inte träffat någon eller hittat på något alls varken idag eller igår. tänkte ta mig ut en sväng, men det är så kallt! är ledig imorgon på dagen, så då ska jag absolut ut på en prommis. och på dagen är det fullt av folk på stan, så jag kanske till och med går förbi där för lite mänsklig kontakt.

jo just det, igår cyklade jag till Ica Maxi för att handla. två timmar tog det! helt sinnes, mycket beroende på att jag cyklade i riktig snigelfart hem. jag hade redan ramlat på vägen dit (årets första, men inte sista, vurpa) och ville inte göra samma sak med massa mat på styret. (been there done that, i en rondell).



iaf, såhär blev helgen. jag, och alla andra säkert, hade svinroligt. lätt det roligaste jag gjort på hela hösten :)






I know it doesn't make sense, but still. Calleth you, cometh I

sitter nu hemma i lögdeå och slötittar på tv med padre, slappt. idol var nja, herregud - dagens ungdom vet inte vad rock innebär.

hur som helst så kan jag inte sluta tänka på morgondagen, och hur sinnen roligt det kommer bli! imorgon klockan 18 slås portarna upp för Hectos stora höstfest - och det kommer förhoppningsvis bli legendary! är verkligen supertaggad, mest för att jag är så sinnes nöjd över klänningen jag hittade. ogillar vanligtvis detta medaljongmönster, men allt som glimmar slukar jag helt! så, jag skaffade skönheten från Lindex på den första bilden här, och såg nu på HM:s hemsida att de har en liknande. 7 gånger fulare dock, misslyckat HM.




lite mindre taggat är att jag 14,30 ska infinna mig på ICA Maxi för inköp inför kvällen, och sen bär det av direkt till lokalen för pyntning osv.. men men, det har varit ruggigt roligt att sitta i planeringsgruppen för detta event iaf! :)

no me gustan los títulos



måste ju visa lite från vår väldigt spontana IKEA-resa, en av de bästa faktiskt. väldigt organiserat och trevligt faktiskt. detta fick vi med oss hem, med mycket möda och stort besvär..
och jag har i veckan, med hjälp, fixat total makeover (?) i lägenheten.. ny Benno så att jag kan visa upp my babies, och ny lampa. helnöjd :)

men den bästa inredningsdetaljen på pilis är definitivt denna underbara varelse, det är förunderligt hur lycklig och hel man känner sig som människa när man har en liten parvel. kan bara gissa hur det känns när man får barn, hjärtat måste ju snudd på brista.


och just det, jag är ju verkligen i händelsernas centrum just nu. japp, jag är en av de drabbade av "döds/chock/våldskimningen på Coop", som kvalitetstidningar skulle kunna uttryckt det. vore faktiskt roligt att vara med i VK angående detta, skulle säkert platsa bredvid de, av olika diffusa anledningar, missnöjda pensionärer som verkar komma från en aldrig sinande källa. alla Gerdar som inte fick sin trottoar skottad och Ovar som måste åka nio mil för dricksvatten. hur som helst, kul är det.

dessutom är VFU:n slut :( men rapporten om den är så gott som skriven! (klappar mig förnöjsamt på axeln som tönten i Breakfast Club) :)

såg även The Social Network ikväll. kanske inte mitt förstaval, men den var helt okej. känns som att jag oftast ändå är den som styr och ställer, så J fick som han ville för en gångs skull. (jag tror faktiskt att mitt val - Hämnden - hade varit väldigt mycket bättre)

kanske såg jag min tanke flyga lite ovanligt högt. kanske hade den väntat länge, eller kanske föddes den just nu.

som sagt gör vi om en massa här hemma, och idag när vi var på färgaffärn såg jag dessa underbara tapeter. om man ändå rådde om en lägenhet så man fick bestämma helt själv! vilken dröm :)




det blir kanske inga nya tapeter, men senare i ikeakatalogen såg jag detta gröna tak, och vill absolut ha! fast inte i grönt, snarare guld-bronsigt. hemma i lögdeå då, för där har jag ett sånt där snedtak. ska tillbaka till färgaffärn här någon dag, får se när jag har tid att måla det där. efterbilder utlovas iaf :)




RSS 2.0