she was the prettiest thing this old town'd ever seen

efter en vecka i stan med få lektioner, lite praktik och mycket skoj så har samboparet J + B dragit sig tillbaka till vildmarken för höstlov. ska bli riktigt skönt. vi kom hem till målarkaos och rensning för loppisförsäljning, härligt! älskar när det tags tag i saker och ting. i eftermiddag ska vi till Hummelholm en sväng. på agendan står: slappa, andas luften, gå ut och gå med Bruce, äta mormors mat. tror jag ska ta med några sällskapsspel, saknar det enkla faktiskt. ganska så trött på tv och dator nu. back to basic, så att säga.

och eftersom Gustavs rum görs om just nu, rotas alla gamla saker fram. nedanför mig står legolådan, och sjukt sugen blir man! kanske kan locka Gustav eller vänta till kusinerna kommer, så kan vi bygga lite :)

fotogenisk

fick hjälp av lillebrors flickvän att ta kort på Bruce ikväll, riktigt lyckat resultat!





hör en röst som förklarar att man aldrig kan börja om

ja, ett tag sedan. livet blev plötsligt väldigt ostrukturerat och hektiskt med en liten parvel att ta hand om. Bruce håller mig vaken på natten, är alltid pigg och redo att börja busa kl 6 VARJE morgon, och älskar att bita i kanterna på mina böcker. plus att han faktiskt är okristligt söt, så när han väl är på goshumör så är det svårt att göra annat än mysa med honom. idag tog vi siesta 1,5 h efter lunch då han sov på min hals. helt underbart :)
han har dessutom fått vara en sväng i lögdeå. inget konstigt med det, tyckte han. mi casa es su casa, helt enkelt. synd att Lätt och Lagom där hemma inte var lika nöjda. fräste och höll på. men det är väl som kvinnor i allmänhet, vett och etikett försvinner med åren.



sen bar det av till umeå för inflyttningsfest hos jonna och shopping och loppis på söndagen. var på åhlens, där de hade tagit fram julpyntet. stämning!



fyndade bland annat detta på loppisen, väldigt nöjd. speciellt med den gröna toppen (för 20 pix!), den invigs nog på lördag. tror det blir perfekt :) (vill ju absolut inte klä ut mig till häxa, eller mot bättre vetande - en pumpa. ) nej, grönt är skönt



nu taggas det att det bara är två skoldagar och en VFU-dag innan "lovet" kommer. ska spenderas med grammatikboken och med att röja hemma för att hitta saker att sälja på loppis. blir perfa :)

välkommen hem till Jensine och Bruce

hämtade denna underbara, livliga, superroliga gvadd idag ute i Robertsfors. har var en riktig kämpe där, den enda av de tre som inte var still en sekund. kändes lite tveksamt, men han var den gulligaste så what to do. på hemvägen däremot var han jättelugn, lät mig till och med klia på magen. här hemma på pilgatan har han gått husesyn, ätit lite, försökt lista ut hur luckan på katttoan funkar och framförallt lekt med sin nya leksak. lättroad nanting.
och den stora frågan är nu - hur ska jag nånsin kunna plugga eller lämna detta lilla mirakel själv någongång?







La calma que precedía a la tormenta



detta mötte mig när jag gick till skolan idag. det var riktigt härligt, gick och fånlog nästan hela vägen (kanske inte på svingen i svinblåst, ingen dans på rosor precis men.. ).
idag var en hård dag på skolan, och en hård dag här hemma. pluggar realia för fulla muggar, men bestämde mig för att ta EN paus - för att blogga och se Paradise Hotel :) absolut värt att slösa min fria tid på kvalitetstv av det slaget. känner mig väldigt lättroad :)

längtar dessutom som sjutton till min shoppardate med mig själv imorgon ,ska bli nice!

The reason I'm running for President is because I can't be Bruce Springsteen - Barack Obama

om någon ändå ville säga så om mig någongång, vilken lycka.

två dagar till helg nu, en pluggdag (idag) och en lyxardag. har tenta i spaniens realia imorgon, därför blir det hard work work idag. såklart går jag i skolan 10-17, dagen innan tentan. så typiskt. men men, lite härligt med en hektisk dag också, då kan man njuta mer imorgon :)

imorgon då, då ska jag lyxa ordentligt. direkt efter tentan ska jag ner på stan och shoppa loss rejält. ska gå förbi på djuraffärn och höra mig för om katter, förhoppningsvis hitta en kökslampa och lite mer pryts. det blir riktigt riktigt bra :)

justesjutton, var på stickkafé på Schmäck igår - fikade och broderade (älskar att brodera, en riktig banal syssla). planen är att det ska bli en massa tavlor med visa ord från visa män - Bruce framförallt.. något från Federico García Lorca kanske får plats också, måste ju vara lite finkulturell också ibland :)

Día de la Hispanidad

hur stor är chansen att jag tentapluggar om spanien och får reda på deras nationaldag SAMMA dag som det är deras nationaldag? sick, sick, sick.
känner mig helt uppslukad av spanskan just nu. tänker på spanska (oftast bara osammanhängande ord) och har lite svårt att formulera mig på svenska eftersom jag vill bygga meningar som man gör på spanska. och jag vill till Spanien, nu. jag vill bo där, besöka alla platser, kyrkor osv. och jag vill pilgrimsvandra till Santiago de Compostela, mer än allt annat just nu. det får bli ett av livsmålen, eller innan-30-målen.



och jag vill ha en katt(unge). absolut. den skulle trivas så bra här på pilis, tills den blir kramad sönder i ett sånt där impulsryck som man kan få med småbarn för att dom bara är för mjuka för sitt eget bästa. jamen en katt vore perfekt. skulle helst vilja ha en orange liten tuss, herremin. så om någon vet av någon som vill bli av med en liten gvadd, så är jag väldigt intresserad.


viva la vida

såhär blev då helgen:










la vida

älskade blogg.se lyckas inte alltid så bra. inte med att uppdatera inlägg iaf. detta skulle publicerats i lördags..

ja, i tordags var jag då på stan med Fredrik, vi fikade och shoppade. spenderade bland annat ovanligt(och oroväckande) lång tid på Clas Ohlsons - faktiskt trevligt :)



i fredags efter tenta och efter lite indisk mat med klassen för att fira så bar det av till lögdeå, älskade lögdeå!


.. och tydligen har vi fått tillskott. ludvigs skrotbil :) välkommen till Obebyggelsen


och idag har jag spenderat dagen på Kafé Anno i Olofsfors, pluggandes :)


och nu bär det av till Hummelholm för älgfest (?!) och kantarellplockning. förhoppningsvis har kusinerna lockats dit också, håller tummarna :)

RSS 2.0