det våras

sitter på praktiken, går segt som attan. har planerat lektioner för en veckas tid framåt, och känner mig inte så taggad på att börja skriva varken uppsats eller rapport. har mycket dötid idag, så jag ska försöka få till åtminstone halva uppsatsen, det skulle verkligen behövas. försöker intala mig att antingen skriver jag den nu eller i Barcelona, och det brukar funka rätt bra..
valborg i helgen, och jag har bestämt mig för att stanna i Umeå. jag har alltid varit i Lögdeå, men har också varje år blivit smågrinig och besviken på att jag trodde att det skulle bli kul. så.. jag vet inte hur mycket firande det blir, och det bryr jag mig föga om, för valborg är ändå ett skämt till högtid. men, jag ska sola lite, picknicka lite vid kajen, kanske dricka lite vin från spanien, ha på mig klänning och göra somriga saker.

No talk of God, then we called you a man

påsken över lika snabbt som den kom, känner mig snuvad på tid, minst sagt.
i fredags var jag och köpte nya skor, tänkta till barcelonaresan om 18 (!) dagar. insåg att jag inte kan trippa runt i ballerina i en vecka, så då köpte jag rosa Reebok Easytone. jag gillar ju verkligen inte gympaskor, men dessa står jag ut med. tog även med hem det jag pysslat ihop, godisblommor. såg liknande i spanien, och var fast! en hamnade hemma och en hos josef. annars har det mest solats här hemma i helgen, och grillats lite. väldigt slappt :)



Jueves santo/Too much heaven on their minds

nu har påsken börjat, och det känns. hela dagen har det varit lite jobbigare, lite tyngre att plugga, och tankarna har varit på andra håll. hur som helst så lyckades jag fokusera i 9 timmar, där kanske 6 spenderades med älskade konjunktiv. på svenska finns det bara i former som "Leve kungen" etc, men i spanskan finns det överallt. här är ett exempel på denna underbara konjunktiv:

aunque = trots att, även om

llover = regna

salir = gå ut

1. Aunque llueve, salimos = trots att det regnar går vi ut (vi ser att det regnar, det är ett faktum)

2. Aunque llueva, salimos = även om det regnar går vi ut (vi vet inte om det regnar eller inte)

3. aunque llovía, salimos = trots att det regnade brukade vi gå ut (vana)

4. aunque lloviera, saldríamos = även om det hade regnat, hade vi gått ut.

så lika, men ändå så olika. man kan nästan bli galen. det krävs att man är på rätt humör så man ser skönheten i språket istället för hopplösheten inför att lära sig allt.

hittade denna lista när jag googlade ideer till en uppsats om äktenskap som jag måste skriva (inte det lättaste ämnet att argumentera för eller emot) och jag älskar den! precis min humor, samtidigt som den visar absurditeten i de flesta argument MOT samkönade äktenskap:


1. Homosexualitet är emot naturen. Svenskar ogillar allt onaturligt, som glasögon, silikonbröst och luftkonditionering.

2. Att tillåta äktenskap för homosexuella är att uppmana folk att bli homosexuella, på samma sätt som folk blir långa av att umgås med långa människor.

3. Om homosexuella får ingå äktenskap är nästa steg alla möjliga slags icke önskvärt beteende. Folk kanske till och med vill gifta sig med sina husdjur eftersom en hund har juridiska rättigheter och kan skriva under ett äktenskapsavtal.

4. Heterosexuella äktenskap har funnits länge och har inte förändrats det minsta. Det är fortfarande tillåtet för män att slå sina fruar, en gift kvinna är sin mans egendom och skilsmässor är olagliga.

5. Heterosexuellas äktenskap kommer att förlora sitt värde om man tillåter homosexuella att gifta sig. Det kränker heligheten i i Britney Spears 55-timmars bara-på-skoj-äktenskap .

6. Heterosexuella äktenskap är giltiga eftersom en man och en kvinna kan skapa ett barn. Homosexuella, infertila eller äldre ska inte få gifta sig, eftersom världens barnhem inte är fulla än och vi behöver fler barn.

7. Barn till homosexuella blir förstås också homosexuella, precis som heterosexuella föräldrar bara får heterosexuella barn.

8. Äktenskap för homosexuella har inget stöd i religionen. I en religiöst styrd stat som Sverige bygger hela landets värderingar på en enda religion, och det är därför har vi inte har religionsfrihet.

9. Barn behöver en manlig och en kvinnlig förebild i hemmet. Av det skälet har vi lagar mot att barn växer upp med ensamstående föräldrar.

10. Homosexuella äktenskap kommer att förändra vårt samhälles grundvalar. Vi kommer aldrig att kunna anpassa oss till nya sociala värderingar, liksom vi inte kunnat anpassa oss till bilar, tjänstesamhällets framväxt eller den ökade medellivslängden.

imorgon ska jag plugga 7 timmar, sedan ska jag hem till lögdeå för att fira en riktig påsk med förhoppningsvis mycket godis, grälla färger och slappartid framför tvn :)


Don't look before you laugh, look ugly in a photograph

helgen har varit produktiv nanting, först rensning av boden i lördags, där vi lyckades rensa ut en hel del. superbra! jag hittade en vit/rosa byrå som absolut ska in till stan efter lite ommålning. ska ta något kort på den och lägga upp, det kommer bli ett perfekt sminkbord. älskar att jag kommer kunna ha den i lägenheten, trots att den inte fyller någon funktion :)
på eftermiddagen for vi till mormor och morfar och åt, och badbombsbadade lite. det var riktigt festligt, vattnet knallrosa med konfettihjärtan all over. här ser det lite mer ut som hur jag tänker mig döda havet.
denna veckan står plugg på schemat, och att fira kusin Alice imorgon. that's it. sedan på fre far jag hem till byn och äter lite.. och lite mer. helst godis, enbart.

cuarenta y siete/47

äntligen fredag! fördelen med att vara på praktik, och ha ett "riktigt" liv är absolut fredagskänslan. den har jag inte riktigt känt sedan jag gick på gymnasiet, men när jag cyklade hem idag infann den sig :) himmelsk känsla. idag var en riktigt bra dag på praktiken, hade två lektioner som gick bra, bland annat nationella muntliga med niorna. mycket intressant. sedan är ju fredagar alltid lite festligare, som detta till exempel. en liten hint till en i arbetslaget att rensa upp sitt skrivbord:

krigsskådeplatsen



idag hörde jag en låt på radion av U2, min ungdomskärlek, så nu är det enda jag gör att nostalgilyssnar på mina gamla favoriter.
dagens tips är absolut deras version av Unchained melody, inte bättre än originalet men med mer känsla. hjärta och smärta går ju alltid hem

cuarenta y nueve/49

så många (få) dagar är det kvar till sommarlov för min del! gah, känns helt sjukt lite, och så mycket som ska göras! just nu, och i fyra veckor framåt är jag på praktik på Bräntbergsskolan, känns ganska slappt. det är askul att ha lektioner, och man hinner med en hel del på all dötid. dock är det lite drygt att jobba 8-16 faktiskt, jag saknar att få disponera tiden fritt! nu för tiden finns det inte en chans att man hinner tvätta fem tvättar på en dag, bara en sådan trivial sak. men det är skönt att komma hem och veta att jag bara behöver plugga 1-2 h till, sedan kan jag göra precis vad jag vill, underbart. igår till exempel, var jag och såg The King´s Speech med fredrik, bra film och en ännu bättre Colin Firth.
var idag på faddermöte inför höstens inspark, och känner mig nu astaggad! har redan kommit på en outfit, en jag velat köra på länge. den är lite svår, speciellt för mig (eller en tjej överhuvudtaget) att göra bra, men det sprollar. ett tema är ROCK, och för att bryta trenden med tjejer som klär ut sig till halvhoror med svart jeanskjol och skinnjacka (utan att döma någon) och killar som är balla i krulliga frisyrer och bandana ska jag försöka mig på denna man - rock personifierad för mig:

cambio

avklarat! det går bättre och bättre det här med sprutor, kände mig inte riktigt lika mycket som en cry baby denna gång som alla andra gånger.. ser denna hepatitspruta lite som terapi, eftersom jag har två sprutor kvar innan det är klart. en v. 19, och en om 6 månader ungefär.
och nyss bokade jag klipptid! imorgon kl 9.00 smäller det, äntligen kan jag få en riktig frisyr! funderar på något  mellanting mellan dessa, det blir inte så himla radikalt:

another day, another diet

har verkligen varit supereffektiv idag, känner mig väldigt nöjd. tack vare att jag hänger med sofie på dagarna har jag börjat vara ute i extremt god tid med saker och ting, superbra. idag skrev jag 95% av litteraturhemtentan som ska in slutet av maj, känns ganska skönt. imorgon ska jag bara läsa igenom, formulera om lite etc, sen är det klart och betalt.
annars händer inte så mycket, praktiken börjar nästa vecka, känns sisådär. lite nervöst faktiskt, och drygt att ha samma tider varje dag. gillar verkligen att kunna göra som jag vill, träna på morgonen, plugga hela kvällen etc.
sitter nu och ser på "höstlegender" (som den så felaktigt heter) och äter mormors underbart goda bröd. supermättande. imorgon väntar översättningslektion, träning och HEPATITSPRUTA. känns inte alls taggat, är ganska så nervös. men, det är bara en spruta - det är vad jag intalar mig.

återställd

har varit hemma i Sverige i en vecka nu, och det har stundvis varit en prövning. det började med att jag insåg hur kallt det faktiskt är här. det var som att förflyttas några månader bakåt, i Spanien hade vi maj-värme.. det där med att klä sig vettigt brukar vara ett stort problem även i vanliga fall, och de första dagarna här var det kaos. skinnjacka och inga vantar första dagen, full skotermundering (liten överdrift) den andra. jag tror att jag hittat balansen nu iaf.
skolan har väl gått bra, faktiskt skönt att vara tillbaka i humhuset. insåg idag att med en massa praktik, barcelonaresa och påsklov så återstår bara två veckor med faktisk undervisning, lite sorgligt faktiskt! och stressande, det är ganska så mycket som ska göras.
denna helg spenderas i Umeå, känns skönt. idag var jag och Josef och åt på Scandic Plaza, underbart gott! :) sedan färgade han håret på mig, i brist på kvinnlig hjälp, och det gick faktiskt riktigt bra :)
imorgon ska jag grilla korv och mysa med lärarstudenter, och sedan på kvällen ha After Ski-fest med samma gäng. ser fram emot det, tror det kommer bli grymt.

RSS 2.0