sylta

steg imorse upp och gick ut och plockade svartvinbär (oanat roligt, lyckas glömma varje år att jag faktiskt tycker om det), så nu har jag, med lite hjälp, kokat sylt till i höst! supergott! och perfekt att ge bort på inflyttningsfester osv..




tidsfördriv

har haft en sådan här egentligen perfekt dag, då jag mest strosat runt men aldrig känt mig rastlös. har smådonat lite, lagat lite detoxmat, sytt lite kläder, och målat lite tavlor av bilder ur senaste ELLE. älskar att vara så ledig att man kan spendera hela dagen med att göra saker man annars gör "för kul" när man pluggat klart.



Hiss/Diss

det här med detox.. nja, säger jag. efter 2 dagar känns det lite tjatigt, och man får sjuka cravings efter onyttigheter. åh, tur att det bara är hälften kvar! på fredag blir det fredagsmys XL, kan jag lova!

detta är frukosten respektive middagen idag, den ena supergod, den andra superdålig. blanda aldrig honungsdressing och stekt aborre, aldrig.




Detox

har snart klarat av en dag med.. DETOX! madre har länge varit sugen på att testa, så när hon imorse drog igång hakade jag på. än så länge går det bra, även om frukosten var ett smärre helvete. ska jag, som alltid vaknar snudd på panikhungrig, ha ro att första dricka ett glas vatten och sedan citronvatten? nja, det gick, och jag blev faktiskt mätt. faktiskt så har jag hållit mig mätt hela dagen, något jag inte alls trodde.

bara tre dagar kvar nu, sedan kan jag spendera hela hösten med att förstöra kroppen med dålig mat, alkohol och pluggodis! :)


(ps. kolla längden på naglarna, det tar sig! denna gången ska det lyckas!)

detta är vad jag äter:

VARJE MORGON

1 glas vatten direkt vid uppvaknandet. Därefter 1 kopp varmt vatten med ca 1-2 msk färsk-pressad citron.

Drycker under din detox: vatten, maskroste, grönt te, pepparmyntste, nässelte, kamomillte. Drick mycket vatten under din detox - 1 stort glas varje timma.

Undvik: Processad och raffinerad mat, kaffe och svart te, alkohol, mjölkprodukter, kött, kyckling, vete (mjöl), salt, socker.

DAG 1

Frukost: 1 hackat äpple, 2 dl hallon, 1 klase vindruvor, 1 msk hasselnötter + 1 msk pumpafrön + 1 msk linfrökross +1 msk gojibär.
Mellanmål: 1 Brämhults smoothie (utan tillsatt socker).
Lunch: Soppa på Blueberry + 0,5 näve hasselnötter
Mellanmål: 1 äpple + 1 banan + 0,5 näve hasselnötter
Middag: Avokado och hirssallad.

DAG 2

Frukost: Smoothie: 3-4 dl havremjölk + 1 banan + 2 dl frysta hallon + 1 tsk honung + 1 msk hasselnötter. Mixa med stavmixer! 1 kokt ägg. (gör extra och ta med på termos till mellanmål).
Mellanmål: 1 äpple + 1 clementin + 0,5 näve mandlar
Lunch: Avokado- och hirssallad (från gårdagen).
Mellanmål: Smoothie (från frukosten).
Middag: Lax med tomat och morotssallad.

DAG 3

Frukost: 1 hackat äpple, 2 dl hallon, 1 klase vindruvor, 1 msk hasselnötter + 1 msk pumpafrön + 1 msk linfrökross + 1 msk gojibär.
Mellanmål: 1 avokado med 1 tsk olivolja + 0,5 tsk balsamvinäger i varje avokadohåla).
Lunch: Lax med tomat och morotssallad (från gårdagen).
Mellanmål: 1 Brämhults morots-juice + 0,5 näve hasselnötter.
Middag: Quinoasallad med räkor och avokado.

DAG 4

Frukost: Smoothie: 3-4 dl havremjölk + 1 banan + 2 dl frysta hallon + 1 tsk honung + 1 msk hasselnötter. Mixa med stavmixer! 1 kokt ägg. (gör extra till mellanmål).
Mellanmål: Nöt- och torkad fruktblandning. T ex 1 msk hasselnötter, 1 msk mandlar, 1 msk pumpakärnor, 1 msk gojibär.
Lunch: Quinoasallad med räkor och avokado (från gårdagen).
Mellanmål: Smoothie (från frukosten).
Middag: Tonfiskfilé med apelsin- och ruccolasallad.


IKEA

shoppinggalningen i mig tog över idag, och från IKEA kommer jag med mycket mer än de planerade inköpen (som var en matta, matlådor, värmeljus och en stekpanna).


röd, stor matta till pilgatan

topp, Vero Moda

skrynklig skjorta, Åhlens-rean

stortröja, Åhlens-rean

framtida örhängen?

livräddaren

och sist men absolut inte minst: dessa FABULÖSA, underbara, gröna skor från Nilson!



nu är jag fattig som en kyrkråtta fram till lönen kommer (när nu det är) men det är det absolut värt när jag drömmer om att strosa fram på campus i alla nya kläder!

den svunna tiden

har spenderat helgen med släkten i Hummelholm. i fredags, direkt efter sista arbetspasset för i sommar, for jag upp för att med madre planera den "spanska afton" vi skulle styra upp. det blev trerätters med gazpacho, linssoppa och typisk madrid-efterrätt. och såklart sangria och citronöl, supergott! lördag och söndag blev det allvar, då var det dags för slåtter på naturreservatet. hela byn samlades, och det liades och harvades.










"Folkslivsforskare skulle nog ha sagt att i västerbotten e man dum nå jävulskt."

haha, det är EXAKT vad jag känner när jag läser det mesta i VK. vi har ju ständigt pålitliga TYCK TILL OM NORDMALING, där folk verkar bli dummare var dag. idag hittade jag även dessa guldkorn om en traktor och om nolia. kommentarerna till den sista är mitt morgonsura jags högsta dröm. idiotmänniskor som beter sig som femåringar. det är väl ganska självklart att man får böter om man parkerar på en cykelväg, kan jag tycka.

davidosamente

har just skänkt en timlön till Afrika, förhoppningsvis till invånarna som behöver den. för mig är det en självklarhet, om det ändå vore det för alla. skänk HÄR du med, jag vet att du har råd!

el fin del verano?

längesen, indeed. skulle kunna säga att jag har haft fullt upp, men det stämmer inte heller. sommaren är inte en optimal tid för att blogga bara.. detta ärvad jag gjort nu när jag inte bloggat:

fotbollsfestival, rosé på Allstars, mat på Viktoria på gården, drinkat med AF, utgång med Amanda och Amanda, hummelholm med kusiner och surströmming.