21,5

Hola! nu är det sista dagen/kvällen i Alcalá! idag har vi fått våra diplom, tagit farväl av lärarna och firat det hela på Cervezeria 100 montaditos. mycket, mycket gott :) nu väntar bara att packa det sista och ta farväl av familjen. känns lite vemodigt minsann.

41 h

hola!
idag har vi varit på besök på skolor, för att se hur man undervisar här osv.. det gav väl inte så mycket just lektionerna idag, hoppas på bättre tur imorgon. mitt på dagen var vi förbi på 100 montaditos, där man på onsdagar kan välja mellan 100 småbaguetter med diverse pålägg för 1 euro. jag tog en med lax och en med bacon+kyckling+barbequesås, mums! sedan var vi förbi på vårat favvo-tapasställe och drack sangria och åt tapas.. känns lite som att man tar farväl av alla smultronställen en efter en..
har börjat packa också, känns så skönt att komma hem! få gosa med Bruce, äta svensk mat vid vanliga tider (!) och få sova i sin egen säng. till och med snön längtar jag till, men jag känner mig själv så väl att jag vet att den känslan kommer försvinna innan vi landat på svensk mark :)

nedräkning inledd

hola! 68 h kvar innan vi är hemma i Umeå!
idag har varit en skön, men kall dag. ca. 13 grader tror jag vi snittade, men regnet som utlovats höll sig iallafall borta :) vi hade två föreläsningar idag, med lärare som drog på i 190- tror hela klassen satt och småsov!
ikväll har vi varit på ett arabiskt kafé - dryckit väldens godaste te och rökt vattenpipa! första gången för mig, lite speciellt var det allt. men helt allvarligt så kändes det lite som en besvikelse, för så gott/coolt var det inte..

from MADRID with love

i fredags åkte vi in till Madrid, för att gå på rundtur och sedan stanna över helgen. det var verkligen hur kul som helst, och staden var både vackrare och mindre förvirrande än jag hade trott, så det var ett stort plus!

fredag: guidad tur mellan 9.30 - 18/19, sjukt lärorikt men lika sjukt jobbigt! sista timmen var lite kritisk. tur att vädret var bra, underbara 25 grader hela helgen. på kvällen sen så gick vi ut och åt, och sedan ögonaböj i säng.
inser nu att jag har väldigt många bilder, ca 350 st, och att jag knappt kan säga vad någon av dom är för något! här kommer iaf ett axplock:
lördag: i lördags var vi guidefri, och fick klara oss på egen hand. vi gick i en del affärer, besökte både arkeologiska museet (fick se Dama de Elche) och konstmuseet Reina Sofia (guernica m.fl.). det kändes coolt, speciellt eftersom man haft föreläsningar om mycket av det man såg.
mitt på dagen nån gång kom det fram en ung man och började prata med oss och det visade sig att han kom från InTouch och ville ta kort på mig och Amanda, typ för deras street style - avdelning. sjukt pinsamt att stå mitt i Madrid och bli fotad, men ändå en häftig grej!
på kvällen for vi ut och åt och på barrunda sedan. vi gick in i en hel del barer, mer eller mindre kufiska, och hamnade till slut på la pacha, en diskotekskedja från Ibiza som tydligen var världskänd. och faktiskt, jag har aldrig varit på ett coolare ställe! NH, släng dig i väggen!det var grymt
sön: vi var på la Pacha till 5-6 nångång, och gick sedan hem och sov till 8. efter det begav vi oss till Toledo, där vi slitna och trötta fick se en hel del fint. underbart ställe :) efter det for två tappra krigare, jag och Sofie, till Museo del Prado, där vi äntligen fick se Las Meninas och en massa av Goya :)


nu har vi bara kvar tre dagar, som verkar bli ganska fulla dom också :) vi ska testa en del att äta, gå på något arabiskt kafé, kanske besöka el Escorial m.m.. jag längtar så mycket hem till Sverige, och speciellt till Bruce, att det bara är bra att tiden går fort! :) så länge vi hinner med allt vad vi vill, skulle kännas surt att missa något :)

El día de San Patricio

hola bloggen! i torsdags for vi in till Alcalá centrum för att fira St Patrick's day med Lisas amerikanska kompis och hennes kompisar. det var mycket roligt, speciellt deras helt sjuka spanska brytning!
fem positiva:
1. otroligt trevliga amerikaner
2. goda tapas
3. musiken på den irländska puben, massa man kände igen!
4. stämningen på puben :)
5. att jag hade ett grönt plagg, så jag slapp bli nypt


dag 2

idag har varit en lång dag minsann. eller, helt tiden här nere känns lång, som att vi varit här minst i fem dagar. vi har gjort så himla mycket! idag startade vi dagen med en promenad för att lära oss mer om stället. efter det åt vi frulle i gallerian, mycket gott. min favorit här nere är bocadillo con tomate y jamón serano (baguette med tomatkross och seranoskinka - mums! efter det hade vi tre föreläsningar och en träff med spanska studenter. mycket trevligt, men väldigt högljutt :) efter skoldagens slut drog vi till centrum, köpte lite godis och började jakten efter en bar att se champions league-matchen mellan Real Madrid och Lyon på. det gick fint, efter två barer och lite busvisslingar etc. så hittade vi en perfekt bar. matchen i sig var inte så intressant, men det var trevligt. efter att den var slut gick vi hem, och nu ska jag absolut sova för att orka med morgondagen då vi kanske ska åka in till Madrid för att fira St Patrick's day! :D
fem positiva:
1. den underbara läraren vi hade i spansk litteratur idag, som gjorde en ring av papper åt mig(internvarning) :)
2. all frukt och grönsaker här nere, helt otroligt gott!
3. att det var relativt bra väder idag.
4. busvissligarna och annat smicker man får "stå ut med" här nere :)
5. mina underbara tjejer och Jacob!


Como se puede sobrevivir en Alcalá de Henares

hola! ny dag, nya möjligheter. idag har varit så många gånger bättre än gårdagen, och nu känner jag faktiskt att jag kommer överleva den här pärsen. det är nog mycket, eller bara, på grund av allt spanskt som jag varit med om. så underbart det är att faktiskt få besöka landet man byggt upp så många bilder om, äta maten, prata med folk osv. ikväll tillexempel satt jag och pappan i huset (som är världens underbaraste människa) och pratade om allt möjligt - konststilar, spanien, religion osv. i 1 h 15 min! EUFORI! och även om jag inte kan uttrycka mig lika bra och nyanserat som jag skulle vilja, så är det skithäftigt att iallafall veta att jag kan förstå allt han säger.
fem positiva då:
1. köpcentrumet som jag bor granne med, lika stort som typ Birsta City, som vi ska utforska imorgon.
2. storleken på universitetet - inte ens jag kan virra bort mig :)
3. föreläsningen om spansk film som vi hade idag, intressant.
4. rundturen i Alcalá de Henares, massa historisk info om Cervantes osv.. superkul!
5. maten, som jag än så länge tycker om väldigt mycket.
bilder från rundturen. någon kan observera trottoarerna ;)

cero/0

så var man i Spanien, hastigt och lustigt. har kännt mig relativt harmonisk hela dagen, inte riktigt greppat vad som komma skall. hade en bra resa, om än lång, med diverse bus. har träffat "min" familj, världens gulligaste människor.. har även fått riktiga lyxrum, som en helt egen lägenhet. dock, så fort jag sitter här ensam så får jag samma klump i halsen som alltid när jag inte är hemma, och nu känner jag mig dessutom rejält obekväm och olustig. har aldrig känt mig så dålig på spanska som ikväll, då ett "detsamma" är svårt att få fram. socialt freak. men, som alla sagt, det måste få gå en dag eller två. och nu ska det ju gå 12, så nog måste det lösa sig tillslut. jag tänker att inläggen kommer bli ganska dystra, så jag måste i varje lista iallafall fem positiva grejer med denna resa:
1. mitt rum är helt otroligt fint och perfekt.
2. familjen har trådlöst internet.
3. familjen har även hund, som får bli Bruce-substitut nu ett tag.
4. jag överlevde den första middagen, som var riktigt god.
5. var på sightseeing med pappan i famlijen som skulle visa mig universitetet, och staden (främst trottoarerna) är otroligt fina.
rummet/-n:
imorgon blir nog en bättre dag, med lite mindre resande och väntande (=grubblande) och mer Spanien. vi ska ha två föreläsningar och en rundtur i Alcala, det blir nog bra.
och mamma, ser du detta så be pappa fixa automatisk inloggning på skype för jag lyckas inte ringa hem. det är väl nåt mek.

cuatro/4

ah, fyra dagar kvar! känner mig jättenervös, har aldrig haft så här mycket resfeber! allt känns som en enda nedräkning, till domedagen eller något liknande. känner lite att jag farit fram som en duracellkanin i veckan för att få så mycket som möjligt gjort innan dagen D, som att det inte kommer gå att göra på resan eller efter. igår städade jag lägenheten kliniskt ren, kanske för att bespara familjen besväret i den händelse att jag dör under resan. lite så känns det, att jag måste ha allt ordnat. dryg känsla minsann.
packade på riktigt igår, så nu har jag full koll på vad jag ska ha med mig. det började med denna klädhög:
som efter lite resonerande med mig själv minskades till det här:
att tro att man ska använda 16 tröjor eller 6 par byxor på 12 dagar är väl lite i värsta laget. det sjukaste är att jag faktiskt tog med lite kläder enbart för att jag inte kan separeras från dem, skulle känna mig naken utan dem. ah, älskade materialism.
och just det, jag har ju köpt en till dator! en liten, underbar, grön sak som såklart får följa med till España.

nu ska jag våndas i drygt tre dagar till, hemska tanke. planen är att vara i lögdeå och njuta imorgon, sen in på återspark på lör, och sedan ha separationsångest söndag. saknar redan denna underbara varelse, fast jag inte separerats från honom än



Once/11

sitter på praktiken, mer död än levande faktiskt. sinnessjukt trött. vill bara spola fram tiden till helg, då jag kan sova och göra så lite som möjligt. det är planen. jag måste läsa en bok till på mån, men det passar sig bra i soffan. sen ska jag också se alla avsnitt från Pelle svanslös - julkalendern, eftersom mitt lag ska klä ut sig till dessa missar nästa helg, på återsparken. undrar bara vad jag ska vara, eftersom jag missade mötet där alla tjingade de bästa (kända) rollerna. gud, jag såg inte ens den julkalendern när den kom, är inte direkt taggad än så länge. jag som ville vara julens hjältar!

RSS 2.0