vacaciones de verano

11 dagar sedan sista inlägget, barcafärgen har flagnat och här verkar det som att vi bara går mot kallare och kallare tider. solskenet i mitt liv just nu, förutom Bruce som är det ständigt, är att om 11 h har jag min sista tenta för terminen, och också den sista spanskauppgiften på 3 månader. herregud så skönt, ett år av prövningar kommer snart till ända. en sovmorgon kanske jag till och med ska lyxa till med?
imorgon efter tentan ska vi i klassen fika på stan, och sedan äta på lottas. har inte varit där på flera år, men minns att deras plankstek inte är att leka med.

Barcelona

Hola! idag hemkommen från Barcelona, underbara Barcelona! det har varit en vecka med riktig sommarvärme, solning vid poolen, shopping och en rejäl dos kultur. varannan dag slappade vi, varannan tog vi tag i livet. i söndags följde vi med grabbarna in till Barcelona, strosade på La Rambla och såg på fotboll på Camp Nou, FC barcelona - Deportivo de Coruña. en riktigt tråkig match, men mäktigt att bara vara där. måndagen for vi in för lite Barcelonashopping, mycket tittande men lite shoppat. blev några plagg. som tur var var det marknad utanför hotellet på tisdag morgon, där jag hittade lite krafs :) onsdagen for vi in till Barcelona igen för att vara så kulturell som man bara kan vara. först såg vi La Sagrada familia, och den toppar nu min lista på vackra byggnader. helt sinnes. vi for även till Parque Guell, även den designad av Gaudí, där man önskar att man kunde spenderat en hel dag. superfint! såklart drack vi även sangria, både vit (+++++) och röd (+++). den vita blir absolut sommarens måste!

trots en underbar vecka är det skönt att vara hemma, äta vanlig mat och lyssna på min egna musik.. och imorgon är det sittning, taggar taggar taggar! hoppas det löser sig fint, känns kul att vara med och arrangera. inte så kul att fara in 11.15 imorgon dock för planering och sista fixandet innan, men.. det positiva är att jag iaf slipper sminka mig, för jag har blivit för brun för det :)

hasta luego!


strandpromenaden

laget

skeptisk...

..men inte länge

la sagrada familia



på toppen av parque Guell

matpaus



parque guell

lite obligatoriskt plugg

mot varmare väder, pool och SANGRIA!

nu är det bara 15 h kvar innan jag och madre beger oss mot Barcelona! lägenheten är städad, blommorna vattnade, uppsats + rapport skriven, så jag är redo! packningen är väl inte ens halvfärdig, men det löser jag ikväll. problemet är inte att jag inte har något att ha på mig, utan att jag har alltför mycket att ha på mig, så det borde gå att lösa. hoppas innerligt att klänningen jag beställt till sittningen den 21:a har kommit när jag kommer till lögdeå, för den ska nog också med :)
praktiken är även slut nu, så när jag kommer hem återstår bara 1,5 skolvecka! (iofs med två tentor)
sedan börjar sommaren, och jag borde verkligen börja ta tag i mina planer för den.

valborg

redan en ny vecka, jag vet inte riktigt vart helgen tog vägen. känns skitskumt att inte ha varit hemma i lögdeå nånting, det är ju standard. hur som helst så överlevde jag, och fick en hel del gjort på köpet. fredag var pluggkväll, till 22.30 ungefär. gick och la mig pensionärstidigt sedan. lördag var jag uppe med tuppen, och pluggade lite till. sedan mötte jag upp amanda på stan, och vi åt på Rost. inte så väldigt imponerad var jag, men det kanske var mest för att vi satt ute i "värmen". hem och powernappa, för att sedan fara till Fousi för att äta middag. kvällen avslutades på TC, där man inte varit sedan balen i 3:an. kändes lite skumt minsann.
oförtjänt välmående for vi till Mattex Antik på söndagen, en bit utanför stan. hittade en bok "Kärlek i kolerans tid" av Gabriel García Márquez, som jag ska läsa någon gång om tusen år. annars blev det en riktig slappardag. på eftermiddagen tog josef med mig till ett "berg" vid sjukhuset där man tydligen skulle se stora delar av Umeå. kändes helt sjukt att det kunde stämma, det var oanat högt. dock fick vi dela platsen med några moppepojkar, så vi stannade inte så länge..
nu har en ny praktikvecka börjat, den näst sista. och snart blir det Barcelona, om 11 dagar! börjar bli sjukt stressad över allt som ska hinnas med innan, måste verkligen börja ta tag i saker och ting

RSS 2.0