Lägenhet?

går i flyttningstankar (helt ofrivilligt, är tvungen att lämna underbara Pilgatan på underbara Öst på stan), som de flesta vet. av någon anledning är det det enda jag kan prata om just nu, och det upptar en oroväckande stor del av tankeverksamheten. det kanske lugnar ner sig nu när jag står etta i kön på en etta på nybyggda Geografigränd. lägenheten är helt dreamy enligt planritningen (just nu består den väl i verkligheten mest av betong och sågspån) och området är dreamy (jag kan absolut tänka mig att rasta Bruce där). mitt enda bekymmer är att den är kanske för liten? jag är ju så bortskämd med mina 55-60 (?) kvadrat nu, och har blivit ganska bekväm av mig. I wonder, I wonder. har aldrig kollat på planritningar förut så jag har inte det "tränade ögat" som krävs för att visualisera hur lägenheten ser ut, så man än väl inte dummare än att man mäter upp varje rum. så, nu består större delen av min lägenhet av snören,markeringar för fönster etc. de ska få sitta kvar till imorgon, sedan måste jag bestämma mig. jag känner mig inte så orolig dock, magkänslan får ta beslutet :)

 


Centenario

60 dagar kvar till Barcelona idag! och bara av en händelse så hörde jag för någon dag sedan om en Titanic-utställning som kommer vara där i sommar. barcelona + titanic = drömkombo! är så grymt taggad på att fara nu, och ännu mer efter den här helgen. usch. for hem dirre efter utställningen på uni, och jobbade 15-21 på fre, följt av 7-16 på lör. och nu idag ska jag skriva en "rapport" ( inget på est. institutionen borde få kallas det, liknar mer en högstadieuppsats) och förbereda arbetsmaterial till studiecirkeln imorgon. och såklart noja över att jag ska vicka på Artediskolan imorgon, där jag ska ha Språkintro för svenska2-elever, biologi (troligtvis i broders klass), engelska och SPANSKA. den senare känns väldigt, väldigt rolig! kanske blir det jobb där även på onsdag, känns kul men stressande. jag har ju trots allt liiite att göra i skolan också.

El que no tiene memoria se hace una de papel

imorgon är det redovisning av grupparbetet vi hållit på med nu i två veckor, ett samarbete mellan blivande textil- och träslöjdslärarna. rätt slappt och väldigt kul, främst detta. vi hittade en ful ankunge-stol som någon lämnat kvar, som vi med kreativitet, massor av t-shirtar och lite skillz gjort till en riktig vacker svan. känns faktiskt helt okej att visa den i lärarhusets ljusgård imorgon, för ovanlighetens skull.

ännu mer okej känns det att nästa vecka börja med momentet "enkelt plagg", för jag är så taggad på att äntligen få sy en klänning till vårsittningen den 16 maj! känns superkul! min plan är något sånt här, fast lite mer avancerat och raffigt (som man kanske skulle uttryckt det förra gången en sån här klänning var inne, sisådär en 50-60 år sen)



por fortuna

lämnade lögdeå igår vid lunch, alltså har jag varit i stan i 33 h. så kort tid, och ändå har så mycket hänt! igår fick jag låna bilen, så det blev äntligen storshopping på Maxi.
vissa gjorde sig hemmastadda direkt..
..medan vissa hade ännu en olycka på cykeln. typiskt. måste bli bättre på det här. först tänkte jag att det var orättvist, men det jämnade ut sig när jag senare samma hade riktig tur. jag lämnade nämligen in min symaskin på lagning, och kunde inte hitta kvittot. utan det gäller ingen garanti, och jag får stå kostnaden för ett nytt kretskort själv (ca 2000:-). ja vad gör man, tänkte jag. det jag inte räknade med var att världens bästa butiksbiträde jobbar på Husqvarna, som letar upp kvittokopian åt mig nere på lagret så att jag kan få det hela på garantin. ska def. baka något åt dom när jag hämtar ut maskinen nästa vecka. dagens hjälte! :)
dagen avslutades med att hjälpa min fashionable lillebror att hitta finkläder tills i juni då han går ut nian. för att vara kärringa mot strömmen så bestämde han sig för en vit kavaj, vilken vi faktiskt lyckades hitta på MQ. tack och lov, jag hade lovat att sy en om han inte hittade någon. så, än en gång visar det sig att det är en tursam dag idag.
nöjd kille äter burgare med pommes på, inget konstigt alls.
det enda som saknas i hans outfit nu är en fluga, vilket jag lovat att knåpa ihop. och eftersom obeslutsamhet går i släkten så gör jag två så får han välja sedan. lite får man anstränga sig för att göra rätt för sin "världens bästa syster"-kudde.

regular ordinary swedish påskfirande

vad jag gjort i påsk:
  • målat ägg med Gustav
  • sett Jesus Christ Superstar, snart en holmgrensk tradition.
  • ätit massa godis
  • åkt bräda för sista gången för i år
  • ätit middag med släkten

"one of the 24 similarities between girls and fish is that thay are both attracted to shiny objects"

ÅH HERREMINJE! om jag bara ska önska mig en enda sak när jag fyller år, så är det detta totalt osannolikt snygga armband från Björg, som ännu osannorlikare har ingraverat mitt favvocitat från Moulin Rouge ("The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return"). det är ju på tok för bra för att vara sant.


"It doesn't make any sense. That's why I trust it."

åh Titanic, vad gör du med mig? Vissa filmer kommer åt en, och detta är den värsta av de värsta. efter bion igår kände jag mig helt tom, och jag vaknade mitt i natten med samma känsla. idag har jag lyssnat på soundtracket hela dagen och känner mig fortfarande bedövad. ibland kan det vara skönt att känna sig lite nere, iaf när man vet vad det beror på, men jag hoppas att den här melankolin/hopplösheten släpper snart.
to make each day count

semana santa

dubbel lycka idag: först så är det påsk, vilket innebär godis och två extra dagar ledigt. sedan så är det ikväll DAGS FÖR TITANIC!!!! kommer vara helt emotionellt förstörd efteråt, så det blir bra att fara hem några dagar och återhämta sig.
åh, blir tårögd bara av att se bilderna. herrejisses. måste gå och ta bort sminket dirre, vill inte se ut som en annan lipsill på bion.

äventyr

hamnade på akuten idag, spännande upplevelse. det började med att jag ramlade med cykeln just innan jag skulle parkera den på innergården, och jag landade då på min arm. ont gjorde det, men inte tänkte jag mer på det. när pappa kom 15 min senare och jag inte kunde röra på armen så for vi till NUS. efter 3,5 h där konstaterade de att det bara var fel på mjukvaran, och att jag kommer få dras med ett invärtes blåmärke några dagar. ganska skönt att det inte var något allvarligare, jag som inte är van sjukdomar och skador blir lätt lite hispig och hysterisk när det händer något. nöjd och less for vi sedan äntligen och åt, bästa och sämsta målet mat på länge. bästa för att man var så hungrig, och sämsta av precis samma anledning. någonting gott kom iaf ut ur det hela, och det är att jag nu kör cykelbojkott i minst en vecka.
min kväll på akuten:
image description
image description
image description

RSS 2.0