"All an actor has, I think, is their heart, really...that's the place you go for your inspiration. If my heart wasn't filled with inspiration, where would I get stuff?

kom just hem från bion, alltså har jag just sett The Iron Lady. och alltså har jag just UPPLEVT troligtvis det bästa skådespeleriet sedan Leos i What's Eating Gilbert Grape?
utan att brodera ut texten ännu mer, Meryl var SVINBRA. och totalt förtjänt av sin tredje Oscar. och filmen hamnar direkt i min favoritfilmer-med-Meryl-lista, omgiven av dessa godingar:
Den franske löjtnantens kvinna
Broarna i Madison County
Deer Hunter
Mitt Afrika
summan av kardemumman: SE THE IRON LADY

and the Oscar goes to..

såg ju oscarsgalan igår, och min vana trogen så powernapade jag delar av galan. eller inte själva galan, bara av försnacket och röda mattan-delen. själva galan måste man ju se, även om den i år var katastrofdålig, av många anledningar. kort kan man säga att det berodde på Filip & Fredrik, Billy Crystal som värd och det faktum att jag inte hade koll på någon film. det enda jag visste var att jag ville att Meryl skulle få sin välförtjänta 3:e Oscar, och se på tusan! så det firas imorgon med att se the Iron Lady, äntligen!
hur som, det som aldrig sviker är kläderna. om jag fick byta kläder med någon på Oscarsgalan igår så skulle jag välja antingen Emma Stones stass (som är extremt likt något som Nicole Kidman hade för några år sedan) eller Rooney Maras. men helst Emmas. det komiska är att jag har sett några galor nu, och fortfarande är det ingen klänning som slår Charlize Therons Diorstass från 2005. min avbsoluta drömklänning

att tiga är guld

ser på Oscarsgalan, och är en aning trött. dock tror jag att jag även i helt psykiskt stabilt tillstånd skulle vilja säga detta: Filip och Fredrik, håll käften! jag ÄLSKAR Oscarsgalan, men.. det hände i fjol och händer nu igen - två besserwissriga, förståsigpåiga mediefenomen som är uppenbart ointresserade av film sitter och babblar, och babblar. de får ju uppenbart betalt i ord/minut. säkert charmigt i något sammanhang, men INTE under Oscarsgalan. jag HATAR dessa två snubbar, jag hatar att någon låter dem (varför ens någon överhuvudtaget?) kommentera Oscarsgalan som en fotbollsmatch, och jag hatar verkligen att Filip och Fredrik-karaktärer ens kan bygga en karriär genom att bara vara sig själva.

un fin de semana perfecto

det har varit en lååång helg! i lördags tog vi med kusin Max till den stora staden, visade godbitarna, även kända som slädkarusellen i Vänortsparken, snöborgen på Renmarkstorget och Mästerkatten på bio. snöborgen vann big time, önskar att jag också var ett barn eller iaf hade ett barn så att jag kunde hänga där 24/7.
och idag har jag jobbat 7-16. alltid roligt att få träffa gänget, och speciellt idag när det var så fint väder. årets första sparktur ävklarad!
och det sjukaste hände vid middagen sedan. jag vet inte om det är kutym att äta lemon curd med fläskfile, eller med mat överhuvudtaget, men pappa verkade helt övertygad om det idag. så. äckligt. jag har nu fått min veckodos av insanity, och är redo att åka tillbaka till stan igen!

Karaktär

Herregud! Var ner på stan en sväng, gick in på Nilson och min vana trogen kom jag såklart hem med ett par vagabondskor. Vad är det för fel på mig? Det var bara 22 dagar sedan jag bloggade om att jag inte skulle köpa vårskor på ett bra tag.. När någon gång i mitt liv blev Vagabond mitt stora beroende? ¿Quién sabe?
Som tröst är det ju faktiskt riktigt användbara skor denna gång, det måste ju vara framsteg om något :)


tiden viskar

var för ett tag sedan på Sune Jonssons fotoutställning på Västerbottens museum inför ett seminarie i skolan. älskar hans foton, och han var ju uppenbart rätt så fixerad vid TID. det är nog mycket därför jag gillar honom, för jag funderar också mycket över det där. och nu ser jag på tv att lilla kungaknodden fått ett namn - Estelle. och jag blir så glad, det är så fint och framåttänkande. 2012 kan man ju inte döpa en flicka till Margareta eller Kristina, det gör sig bara inte. och det känns så viktigt och stort det här. det känns så häftigt att man själv kommer ha en relation till denna brutta hela sitt liv, och säkert kommer man få se henne ta över tronen någon dag, så att få vara med om födseln känns coolt. vore väl just typiskt mig att glömma bort dessa två dagar, just typiskt.
hur som, rojalist eller inte, bebisar tycker vi om! och det firas med varm choklad och golunch!
var på café Göteborg i onsdags med madre, och åt fetaostmacka med honung. så sinnes gott! så jag gjorde samma sak här hemma, med bulgursallad. favvomaten big time, mest för att man kan plutta ner vad som helst i den. i min har jag:
bulgur
pasta
tomat
gurka
sallad
fetaost
parmesan
honung
smulade tacochips
rostad lök
rödlök
MUMMA!

la historia que no tiene fin

stod och sminkade mig imorse, och som de flesta mornar så hade jag igång radion på toan. vad som inte sker varje morgon är att det börjar rinna tårar när jag hör om den lilla kungaknodden som fötts. kul! och spännande vad den ska heta, hörde en del mossiga och traditionella förslag. jag tycker Jensine, om något för att det i nuläget är så underrepresenterat.
hur som, har just kommit hem från ännu en jobbig dag i lärarhuset med genusseminarie och sock/vantredovisning. så.. nu till nästa torsdag ska jag roa mig med att virka rosor och sticka ett nät som jag kan fästa dom på, för vi ska vara så busiga i klassen att vi ska sätta upp "stickgraffiti" i huset. såååå crazy! inte min favoritsyssla prexis.
som väldigt ofta så går det för länge mellan det att jag bloggar, och jag borde lära mig att inte ta en massa bilder, säga att dom ska upp på bloggen och sedan skita i det. så, här kommer bilder från helgen/veckan.
hemma i lögd, middag hos Wiklunds, släkt. jag jobbade innan, så jag kom lagomt till melo och Ranelids ofattbara framträdande. allt som man minns och förundras över en vecka senare måste ju vara fantastiskt, utan att värdera det varken positivt eller negativt. har inte riktigt kommit underfund med om jag älskar eller hatar det.
Ålidbacken på sön. pissigt väder, desto bättre gottapaus.
promenad i Mo. inser mer och mer att jag hatar solljus.
tillbaka till stan, där allt blir som vanligt igen. slappa i handfatet, inget konstigt med det.
"pluggade" hos Sofia, och upptäckte att kvinnan äger världens största mortel. jag hade enorma problem med att lyfta den, helt galet tung. crazy
på skolan igår så blåste vi liv i barndomen då vi tillsammans "fingervirkade" en stor tub, som senare blev min klänning. känner just nu att det var en jättebra ide att anta utmaningen att ha på sig det där på något vis nästa vecka. great.
och den uppmärksamme kan se att jag färgat håret, ganska så orange blev det. såg inte klokt ut där de två första dagarna, nu har det lagt sig och jag är nöjd!

cómo comenzamos, yo no lo sé

insåg just att Eros Ramazzotti, en artist som jag alltid gillar, troligtvis för att han är väldigt förknippad med barndomen, även har spelat in mina tre favoritlåtar på spanska! lyckan som uppstår. spelas på repeat på pilgatan just nu, och någon vecka framåt kan jag lova.
lyckan håller i sig när det bara är att konstatera att det enda som står mellan mig och helg är ett litteraturseminarium imorgonbitti. så härligt! planen var att fara hem imorgon för att kunna åka snowboard både lör och sön denna helg, men nu råkade en fest komma emellan. såatteh. det blir backen på sön, får göra det mesta av det hela!
om mitt liv inte var uppstyrt förut, vilket det i jämförande med de flestas nog var, så är det nu påväg att gå överstyr. bland annat har jag kommit på ett sätt att undvika de ständigt återkommande klädkriserna som jag ställs inför varenda morgon. att ha mycket kläder gör det inte ett dugg lättare att välja. så.. nu har jag komponerat ihop outfits som jag hänger upp i förväg som det bara är att välja och vraka mellan. eftersom det finns 6 val så kan det ju inte gå fel. uppstyrt nå jävulskt.
och just det, störstnyheten! det är nu exakt 120 dagar till jag fyller år (15/6) och sammanträffandevis även 120 dagar tills halva släkten far till BARCELONA. vi blir 12 pers (föräldrar, bröder, brors flickvän, kusiner, morbror och moster(?), och mormor och morfar) som far ner, för att sola, slappa, kultura, och fira morfar som fyller 70. åh, älskade Barcelona, vi möts igen!

llegar tarde

gud, vilken effektiv dag på stan! först lullade jag på själv, fick mycket nyttigheter gjort, och sedan träffade jag amanda och amanda för att köpa present åt jonna vars födelsedagsfest jag borde gett mig iväg till för 5 min sedan. iaf, min shopping kan man nästan alltid dela in i nyttigheter och onödigheter. ser nu att bilderna ser lite fel ut, vill bara klargöra att jag inte ser cider som en nödvändighet, så långt har det inte gott. men det är inte heller någon "rolig" shopping, som sakerna på bild två är :)
så, detta handlade jag: inpregneringsspray, cider, hydrokortison (till köldallergin), nässpray, concealer, nya jeans, garn till nästa moment då vi ska sticka sockar och vantar och hårfärg. och jag som har köpt EXAKT samma sort sedan gymnasiet köpte, hör och häpna, en ny! färgen verkar vara mycket mer orange än jag brukar ha, men jag hoppas och tror att resultatet blir fabulous.

we're young enough to say, oh this is gonna be a good life

bra dag, bra vecka! vaknade sent imorse eftersom vi har "självstudier" = inga studier för denna dondonna som gjort klart alla stickade och virkade provbitar (vad går jag för utbildning??). tänkte att det skulle bli en bra dag, tills jag kom ihåg att jag tagit på mig att ringa fucking Ryanair för att det blivit ett minifel i våran bokning. tack och lov tog jag tjuren vid hornen direkt istället för att vänta, och efter samtalet from hell (pga. att man alltid måste prata engelska med någon som uppenbart inte heller kan engelska) så har dagen potential igen!
så, efter den prövningen for jag, hurtigt, och tränade, och sedan hem för att göra tomtegröt. måste börja äta det oftare, så himla gott. nu, mätt och belåten, väntar stan där jag ska köpa garn och present till jonna som fyller år idag. grattis!
och grattis till mig! gick in på portalen och insåg att jag fått VG på uppsatsen. skönt. och väldigt skönt att hela kursen gått vägen, med mycket bättre resultat än väntat. det verkar som att jag verkligen kan det här med spanska nu.
inser att det blir ett väldigt spretigt inlägg, och så går det när man i flera dagar planerar att blogga, men inte kommer till skott. men, igår tänkte jag skriva om stickkafeét jag var på med madre, men nu känner jag bara för att visa skylten som sitter på toaletten på nordmalings rececentrum. om någon, "tyck till om nordmaling" på vk.se till trots, inte förstått vilket bittert släkte nordmalingsborna är, så kanske det här tydliggör det hela. alltså det finns ingen hejd.

rustad

Gud vad mitt liv känns annorlunda nu! det visade sig att jag var en effektiv tovare tidigare i veckan, så jag har varit ledig hela dagen idag. såå, jag sov till 9.30, åt långfrukost, snuttade med Bruce, tog en promenad till skolan för att hämta en bok som jag glömt, och sedan for jag ner på stan. för ovanlighetens skull kom jag bara hem med bra, nödvändiga grejer. detta, trots att jag gick på skoaffärer och såg massa nya, fina sommarskor från Vagabond. åh, smärtan som uppstod när jag var tvungen att lämna dom i affären. men, jag ska inte shoppa några sommarskor innan temperaturen stigit minst 10-15 grader.
hur som, min shopping spree bestod av skrivarpapper, hörselproppar, halsband och namnbricka åt Bruce och ett par fotriktiga och varma vinterskor. för några år sedan hade jag aldrig trott på att jag en dag skulle köpa sådana här skor, och inte känna att det var ett slöseri med pengar. men, jag har väl mognat - för jag är riktigt nöjd med dom, och speciellt att jag hittade dom på halva priset.
finalmente, så måste jag bara länka till denna sida. det kanske bara är craxy cat ladyn i mig som gillar detta, och kanske det inte egentligen inte är så gulligt/knäppt, men jag satt och skrattade högt imorse åt detta.

akilleshälen

har spenderat EXAKT hela kvällen med att titta på Sex And The City. varför? för att jag är slö av mig. varför? antingen för att jag börjar bli sjuk eller för att jag inte har så mycket annat att göra nu när spanskan är slut. när jag väl höll på med spanskan kom jag på en massa saker som jag ville göra istället, och nu när jag har tid att göra dom vill jag bara se på serier och powernapa istället. till imorgon får jag hålla på såhär, sedan är spanskarehab slut. nästa vecka ska jag ta tag i mitt liv.
och dessutom, som den uppmärksamma kan se, så har jag redan dykat upp fredagsgöttat - på en TORSDAG! and why is that? jo, idag visade termometern -20 grader. ingen tycker väl om kyla, speciellt inte när man cyklar till skolan, och speciellt inte på svingen, men det kan vara värre. som när ens enda "allergi" blomstrar ut. japp, vintereksem. kyla = prickar. ser ut som pyttesmå vattkoppor, och svider. så jag har inte dåligt samvete, det är faktiskt berättigat tröstätande.

fin, definitivamente

har spenderat hela dagen på skolan, tovandes. inte min favoritsyssla i världen, tack gode gud. är redan en crazy cat lady, har inte riktigt råd (socialt) att bli en handarbetare också. får passa mig noga framöver.
hur som, i klassen har vi redan gjort oss hemmastadda - vi har bestämda platser, våra egna högar med material, egna CD-skivor för att kunna ignorera fläktljudet och till och med egna muggar för te. det känns EXAKT SOM GYMNASIET. och som om det vore på gymnasiet har jag blivit oseriös - jag skämtar om utbildningen och känner mig allmänt som klassens clown. way to go.
för att känna mig lite mer seriös har jag ikväll redigerat min spanska C-uppsats och äntligen skickat in den absolut sista versionen. den borde få G eller mer, så jag kan lägga den helt åt sidan nu - skönt!
och just nyss hittade jag denna blogg (som vanligt säkert väldigt efter alla andra) och jag älskar den! känner igen mig, pinsamt nog, i så många av exemplen. *stolt svensk*

RSS 2.0