spenderarbyxorna på

efter en VÄLDIGT ansträngande dag som blivande textillärare (har ritat-känns EXAKT som i 8:an) så följde jag familjen till godishuset, brorsans enda önskning innan de skulle på bio, och jag testade mitt nya godistrick för att minska intaget: enbart lakrits. så smart av två anledningar: 1. det är den överlägsna godisen. varför äta annat när lakrits är godast? 2. att bara äta lakrits medför magbesvär, leda etc, så det går inte överstyr. jag har då aldrig hört talas om någon som vräker i sig lakrits, så detta borde gå som smort. och till min förtjusning och förvåning hittade jag: nötcreme i lakritsform!
sedan, dagens stora händelse. var på åhlens, där de återigen fått in doftljuset jag syktat efter men hållit mig från att köpa. MEN NU ÄR DET MITT! luktar himmelrike, och förpackningen är ju sådär vräkig och snygg som jag vill ha den. vad det kostar vågar jag inte säga, har fått nog med bannor av bröderna över det hela.

vi har det bra, vi här på textilen

dagens lektion: färgning! svårighetsgrad: 1/10

everybody is a genius. but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.

har gått två dagar textil nu, och känner att mitt liv kommer att ta en vändning. förutom att redigera spanskauppsatsen (som jag absolut inte känner mig manad att göra, kanske vill jag inte släppa taget eller så är det bara helt vanlig lathet) är det ganska lugnt på pluggfronten. imorgon har vi genomgång om färgning och garn, och den enda uppgift vi har fått är att läsa EN bok, på SVENSKA, till den seminarie den 17:e februari. löjligt. hur som, känslan jag hade i torsdags efter att sista litteraturseminariet EVER på spanska var över var helt obeskrivlig. ska försöka hålla kvar den, speciellt då jag inom en snar framtid kommer tvingas tova. vad tovar man? tusser? sadelskydd? wtf?
hur som, detta är vad jag har gjort de senaste dagarna: storstädat lägenheten, rastat Bruce en massa, åkt bräda, och sett en ohälsosam mängd Sex And The City.

Nymodigheter

Bloggar från mobilen för första gången, så smidigt! Är hemma i byn, vi har iPhonestuga här - laddar ner appar, lär mamma hur den funkar och ser på Gladiatorerna såklart. Bruce då? Jo, han lever och mår nu då han får träffa fjällan sin :)


så många val

har ju fått min iPhone nu, och det skapar ju en del problem. dels är jag och iTunes inte kompisar, håller på att lära mig det just nu, men programmet är fortfarande mycket smartare än mig. VARJE GÅNG lyckas det radera eller lägga till något som inte var planerat att raderas/läggas till. dock är ju det största problemet vilket skal jag vill ha, och inte blev det lättare när jag stötte på den här sidan. oh my, så många, så snygga! de som kanske mest förstår mitt problem är mis padres, som under hela uppväxten har sett mig stå i timtal väljandes vilken Barbie jag ville ha, vilka byxor jag ville ha etc. listan kan göras lång. denna gång slipper någon vänta bara. och det är ju tur att spanskan tar slut på tors, då har jag tid att bläddra igenom alla 1700 sidorna med skal..

hittills gillar jag dessa:


så nära, men ändå så långt borta

har en söndagsångest utan dess like idag. ser inte fram emot denna vecka, litteraturseminarie och opponering står på schemat. litt.seminariet känns som vanligt jobbigt innan man kommit dit, men när man väl sitter där så är det jättemysigt. läraren är spansk, charmig och lik javier bardem. kommer sakna honom. opponering känns inte alls kul. att själv bli opponerad på är inget problem, är rätt bra på att ta kritik. men att opponera på någon annan, oj oj. jag tänker på mig själv som en ganska småelak människa, men ändå klarar jag inte av sånt där. usch. och på spanska dessutom. nej tack. ser dock fram emot tors, för hur det än går så är det klart då! :)
helgen har bestått av invigning av skidbacken, slappande och middag hos mormor. hade mina nya glajjer, och hon visade hennes gamla Ray-Bans som hon köpt på 90-talet. blev tokkär, och jag fick med mig dom hem. vill ha sommar nu! (känns lite väl stekigt att gå runt med solglajjer på vintern..)

stiltje

7 dagar och 17 timmar innan jag är färdig med spanskan ,finito finalmente! innan dess har jag inte så mycket att skriva om, mitt liv kretsar kort och intersivt kring en hemtenta jag skulle ha börjat för länge sedan på. och den är ju inte så kul att skriva om. och inte heller kan jag visa mina awesome glajjer som jag nu har fixat och som kommer om några dagar. men tills dess kan jag ju visa det jag tjatat om för några stycken. jag tycker mig själv vara bra på att hitta lookalikes, oftast är det inte så många som håller med, och jag skyller väl på min dåliga syn då. trots det, gör jag nu ett nytt tappert försök! badhatharry presenterar.. Jeff Daniels (refererar alltid till honom som 101-dalmatinerkillen) och Jonas Sjöstedt!

serpiente de gafas

följde med familjen in till stan idag, och tog tag i glasögonspanandet. har varit hos alla optiker förutom Specsavers idag, och föll handlöst för ett par från Andy Wolf i första butiken vi var in i. är rätt säker redan nu att det kommer att bli dessa, men på måndag vet jag säkert. snart glasögonorm, och taggad!

vivir en la abundancia

godnattens! sitter såklart och kollar på hockeyn, men är inte ett dugg intresserad. hänger inte med, ser inte pucken. vet inte vad power play är. men. jag gillar stämningen. och popcorn mitt i natten är aldrig fel.
inser att det varit dålig uppdatering på bloggfronten, vet inte varför. har inte alls så panikmycket plugg som jag trodde att jag skulle ha, så det är ingen ursäkt. spenderar mycket tid åt att köpa nya grejer som jag inte visste att jag behövde. förutom nya skidjackan, som snart kommer på posten, har jag även införskaffat en likadan haglöfsjacka som mamma har. den vägen typ 400 gram (ursäktar min kassa viktuppfattning), är supersupertunn, men är supervarm! helt sinnes. gick ut och gick idag med den och bara underställ under i -6 och blåst, alldeles för varmt!
och just det, en iPhone 4s. vet inte vad som hände, bra erbjudande. men är nöjd, livet kommer bli SÅÅÅ mycket bättre.

eficiente

äter romerska bågar och firar. firar att jag, sedan jag avbröt mitt jullov igår, har skrivit intro, syfte, 4 sidor redovisning av diagram och conclusión (på svenska? analys? är inte så insatt i uppsatstermer, och absolut inte på svenska..) vilket gör min uppsats KLAR! förutom 10 000 gånger att läsa igenom, och att sist men inte minst (mitt största hinder) lyckas hitta den den där youtubevideon om hur man gör för att INTE sidnumrera hela arbetet, så är den klar. finito. 3 dagar före jag hade planerat. om jag är riktigt listig och svinsnabb med hemtentan kanske jag kan vara lite ledig nästa vecka. håller tummarna för det. hur som ska jag lyxa till det med att åka hem idag och stanna hela helgen. planen var att åka som tvärast och hämta Haglöfsjackan som kommit i posten, men plugget har gått så bra så det sprollar om det inte blir lika effektivt i några dagar..

el fin

kollar på bilderna från igår, och inser att som vanligt har det fotats mest mat och flaskor. typiskt. men det är väl det som nyår oftast handlar om. hursom, så startade vi med pannkaks- och champagnebrunch, för att sedan powernapa, piffa till sig och återsamlas på teg för 3-rätters. medans de andras lagade mat hade jag ballongansvar, kändes tillräckligt ansvarsfullt för mig. så här såg det iallafall ut:

RSS 2.0