sega solrossnittar
för Jossan, Jasmine och Foussi
sega solrossnittar
ca 15 st
200 g rumsvarmt margarin
2,5 dl strösocker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön + extra till garnering
sätt ugnen på 175 grader. vispa ägg och socer poröst. tillsätt sirapen och rör om. blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg. rulla ut degen på ett mjölat bort i längder (ca 3 st). lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. garnera med frön och platta till längderna lite.
grädda i 15 minuter. skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat lite.
sega solrossnittar
ca 15 st
200 g rumsvarmt margarin
2,5 dl strösocker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön + extra till garnering
sätt ugnen på 175 grader. vispa ägg och socer poröst. tillsätt sirapen och rör om. blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg. rulla ut degen på ett mjölat bort i längder (ca 3 st). lägg längderna på en bakplåt, smord eller med bakplåtspapper. garnera med frön och platta till längderna lite.
grädda i 15 minuter. skär längderna i diagonala snittar när de har svalnat lite.
Kommentarer
Trackback