modevisning - check

1 av 3 avklarad, och det var ju lätt som en pannkaka. på genrepet var jag faktiskt lite nervös, men sen när det väl gällde var allt som bortblåst. trots att jag kände mig som en clown.

image403

radikalt



mamma rensade bland hennes tyger och gardiner för att vi bytt skåpar. (hon får två överskåpar och jag får en halv garderob till. galet värt, eftersom jag nu har min egen tygskåp.)
hips vips kom det fram en massa gamla tyger som jag kanske, kanske inte, har användning av i framtiden. det enda dåliga är att de flesta är i ganska kraftig bomull, och det är inte det jag använder mest precis.

min favorit: det sista, som egentligen är ljusare i än på bilden. .

point of no return

ca 24 h kvar till modevisning.
det märkliga är att jag knappt är nervös, trots min lite udda outfit. det härliga är att vi är så många från klassen som ska vara med, då känns det mindre märkvärdigt.
det positiva är att jag imorgon får sovmorgon till 7,40, vilket är riktigt härligt. ska nog ta och se "Volver" ikväll efter gympan.

spännande imorgon, tydligen har jag fått lite slime på mitt skåp. Tack ip.

hemmabygge i helgen, kanske

image394image396image397

nytt tyg

image389

i glansig satin, frågan är vad jag ska sy.



klänningen på sista bilden ska jag lätt sy med tyget från ohlssons som jag suktat efter i flera veckor.

quiero



vet inte vilken färg, men 198 pix är den lätt värt. speciellt eftersom jag är rik just nu

bästa dagen på länge

helt underbart. skolan gick an, det flöt på iaf. sen for jag och madre på ohlssons på mariedal, där vi hittade ett lila/brunt ulltyg till min kappa. wihi! finally. sen fort vi och hämtade ut my precios mobil, som nu är lagad. äntligen kan jag fota igen, nu blir det fart på bloggen.
vi åt på escarol, som alla gamlingar gör. jag har inte varit där på flera år, jag minna nån gång att jag varit där med mormor. fläskfilé blev det.
bion, Försoning, var helt underbar. jag skriver mer om den imorgon, när jag samlat mig lite. tårarna rann på bion, det har nog inte riktigt hänt förut. en av de mest rörande jag sett.
och jag ska så sy klänningen i trean

image386

åhh

hela den här veckan räddas av av jag och mor på torsdag ska på bio. äntligen, Atonement. det känns asspännande, eftersom jag tror att det är en skräddarsydd Jensinefilm. det verkar likna lite Stolthet och Fördom och Becoming Jane. plus skådespelarna Keira Knightley och James McAvoy (som till och med är med i Becoming Jane)


image376




gracias, por favor

mamma och pappa har varit i Stockholm i helgen, och kom hem med en tröja från Monki :)
snällt, tyckte jag.
image374

sydag, igen

image373

dagens verk + en kjol till mormor och ett till linne till mig. perfekt

precious

Laredoute gör det igen, garanterat vårens snyggaste plagg.

image372

synd att Umeå inte har så fina tyger, annars skulle jag lätt sy den

syan



lite mix av alla, vet inte riktigt vad jag vill sy än. det lutar mest åt den blåa, som var galet snygg. men jag vill få in en hög krage (bild 5) med dragsko vid halsen (bild 1). svårt. hoppas det finns något tyg

hej Mimmi Pigg



jajjemen, det var det

stylad var det visst, jag vet inte. känns som något ur en femårings fantasi.


frågan är ju

det roliga, upptäckte vi på textilen, är att det enda som den här My har sytt är en ullkappa, en genomskinlig tyllkjol och en ännu mer genomskinlig blus med svarta broderier.. spääännande

modevisning

+ sminket och håret, mimmi pigg på mig. bilder senare, kanske. nu vill jag bara sova.
+ kjolen, diskret och bra. inget att vara varken nöjd eller missnöjd med.
+ att jag knappt var ett dugg nervös inför det hela, bara typ 3 h innan. sen släppte det helt.
+ att det inte hände något katastrofalt, för någon.
+ att My i designtrean frågade mig efteråt om jag ville gå modell åt henne i deras stora modevisning.
+ att jag vågade säga ja.

- att det blev en sjukt lång dag, tur att vi får komp.
- att det blev jättestressigt med träningen, trodde vi.
- att det här hemma fanns en bror surare än döden, och att det mesta i slutet blev mitt fel.
- att jag då blev sur, och bara svarade ja och nej på alla frågor om kvällen. jag var astaggad på att berätta hela bilresan, men icket. dom får väl läsa bloggen, om någon bryr sig.


småfyndade lite, sådär

var in en snabbis på Häggströms igår, eftersom de rensade ut på "kapet". bra gjort, eftersom jag där hittade de här tröjorna



för 20 kr styck. till saken hör att den blommiga kostade 299 förut och både det vita och det blåa linnet (från Velour, när jag är trött kan jag sälja dyrare på tradera) brukade kosta 499 kr/st. helt sinnes, och så inte värt. men 20 spänn, absolut.

+ hyrfilm. helt underbart. igår blev det Gudfadern, som blir bättre och bättre ju mer man tänker på den. älskar hela stilen att leva, att heder är så viktigt. typ som Mulan. längtar till 2:an, blir kanske imorgon :)
idag såg jag Match Point, och den dög. jag blir så arg på honom, helt fel gjort. grejen var väl att det var för realistiskt, jag vill ha iaf lite sagoslut.

image357

"jomen visst"

nytt år, för ett bra tag sen. dagarna flyger förbi, och jag vill bara sova. jag har iaf bestämt mig för att börja vara nyttig. jag har nästan börjat tycka om grönsaker till och med. det kan gå framåt. och till våren, typ i mars, när det inte är snorhalt  på vägen, ska jag börja springa så jag kan följa mamma till Stockholm för tjejmilen i aug, eller när det nu är. det känns bra, det blir till att springa 2-3 ggr i veckan mars- aug. det ska nog gå, jag älskar att springa. det posotiva är att jag slipper ångest inför sommaren och badsäsongen då också. helt perfekt :)

idag blir det inga jobbiga lektioner, har nyss varit på spanskan och spelat bingo, och nu sitter jag och fousi vid datorn på hålet. det blir slappt. efter skolan tänkte jag gå och kolla efter tyg, eftersom jag gjort mitt eget, alldeles perfekta linne-mönster, så nu blir det till att sy. om jag hinner kanske jag går på hemtex och kollar/köper handdukar till att torka håret, dom hade 60 % nu på utvalda. hoppas det finns i svart, eftersom vi bytt hemma. det måste ju matcha ;)

sen blir det hem, kanske gå på Häggströms, dom hade tydlien någon utrensning. vad vet jag, jag bor ju bara granne. lite kul när man får höra det av någon som bor typ 8 mil därifrån ;) efter de eventuella fynden blir det till att laga mat, (eftersom jag är så bra på det), och sen se film. Gudfadern eller Match Point, tror det blir den senare.


imorgon, när alla andra DP:are är på syan och gör klart kjolen, är jag på Leos och hard work workar. det känns faktiskt bra, nu när skolan inte gått så länge = jensine inte så trött. hellre nu än nästa helg, då ska jag sy med mormor.. giv mig styrka. det är inte så jobbigt, men det tar sån tid. det var den lördagen.  


syan

ännu mera kreativt från textilen.. vet inte riktigt hur lyckat det blev, jag älskar tyget, men jag vet inte om det någonsin kommer bli snyggt att ha. jag lär ju ge det ett försök :) iaf så var det där det enda vettiga i sigrids "skräp/lapplåda" med udda tyger. det var iaf inte slätstruket.

imorgon så har jag egentligen modeteckning i en timme, och sen hål i 3 h 30 min. det kändes inte värt, så jag kommer "missa bussen" imorgon ;) buss kl. 11,15 låter mycket bättre!


filmsöndag

har varit latare än latast idag, och har knappt lämnat soffan. först, vid frukost, såg jag Magnolia. hur bra som helst, och den blir bara bättre ju mer man tänker på den. lite lik Crash, som kanske är bland de bästa som finns. inte lika mycket dramatik i Magnolia, vilket blev lite tråkigt..

image349

nyss såg jag Rosemary's baby med mamma, klassiker som var med i "1001 filmer att se innan du dör".jag har börjat beta av den, och har väl cirka 920 kvar nu.. taggat!iaf, filmen var fantastisk. jag såg fram emot att se den jättemycket, eftersom man hört/läst väldigt mycket om den. den var lite gammal, så den var inte så spännande, men det var ganska härligt. otroligt fina kläder + att allting var inlindad i ett pastelligt sken. det enda läskiga, förutom tanken på ett helt igenom ont barn, var musiken i slutet. helt sinnessjukt läskigt. det lät egentligen bara som någon som nynnade en vaggvisa, men usch..

image350

+ vi har spelat in Rocky och Rocky II, så snart blir det ännu mera klassiker!

bröllop

+ otroligt vackert, speciellt bruden. helt galet..
+ att jag var den enda som inte tyckte att det blev för varmt. iofs följde jag också med ut. det var inte nådigt kallt.
+ josefs syster som gifter sig = jag längst fram i kyrkan

- inga bilder, eftersom mobilen är inne på lagning. det gamla är inte mycket att ha, så jag försökte inte ens.
- josef, som säkert blir tvungen att städa en massa efteråt.
- kommentarer. det kom några.

atonement

image348

jag vill både se filmen och ha klänningen

älskade HM

fick hem katalogen idag, och skyndade ut på hemsidan, där det fanns ännu mera fint. vad jag, men inte min plånbok, vill ha:

image347

image346

slitet

med nyår. det blev lite för mycket för mig. vi kom hem sent, och jag gick och la mig kl. 03, och vaknade 13.50. det har aldrig hänt förut, det var till och med lite jobbigt.. hela dagen borta. efter det så har jag bara duschat och läst min underbara "1001 filmer du måste se innan du dör" som jag fick av IP i julklapp :)

image345

RSS 2.0